Directrius tècniques 2022. Entrenaments

 

Skill 4: Mecatrònica

Descripció general: Els alumnes participants han de portar a terme una prova eminentment pràctica dividida en 3 apartats al llarg de 2 dies, un previ telemàtic, que serà eliminatori i un de presencial. El Campionat de Catalunya referent a l’skill 04-Mecatrònica contempla que tots els treballs s’han de realitzar amb estacions de la cèl·lula d’automatització flexible MPS-C. Les estacions que s’han de treballar a la competició han de ser la de Classificació i la de Distribució.

Els enunciats de les proves són proporcionats pel Jurat de la competició, abans de l’inici del treball.

Entrenament

Contingut de la prova: 

La prova que s’ha de fer en els dos dies, consta de tres parts, aquestes són:

Prova 1:

La primera prova consisteix en el muntatge i ajustament de la maqueta de classificació de Festo seguint les indicacions del dossier i documentació tècnica entregada per el jurat.

La puntuació anirà donada segons els ítems marcats en el propi dossier que només disposarà el jurat, i que formen part de tots els ítems indicats en el dossier de la prova.

Prova 2:

La segona prova és la unió i comunicació de les dues maquetes, i un cop realitzat, comprovades les funcions llistades en el dossier de la tercera prova. Es puntuarà segons els ítems marcats al dossier del jurat..

Prova 3:

La tercera prova consisteix en la programació de les dues maquetes per tal de desenvolupar el seu correcte funcionament, seguint la seqüència demanada per el dossier entregat per el jurat a l’inici de la competició.

Després es realitza la connexió dels PLC’s utilitzats per als participants, i el bolcat i posada en marxa del programa creat, seguint el procés pas a pas, i puntuant segons els ítems marcats al dossier del jurat.

La tercera i última tasca serà la de optimitzar el funcionament de les dues estacions ja sigui en rendiment, en estalvi energètic o ambdues. En aquest apartat puntuaran les propostes per part dels participants en l’apartat de rendiment i de estalvi, i algun dels Ítems marcats en el dossier del jurat.

 

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2

Nombre màxim de participants (aforament): 3

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: 22 anys nascuts a partir del gener de 2000.

Lloc de l’esdeveniment: Institut Narcís Xifra i Masmitjà, carrer Sant Joan Bosco 1, 17007 Girona.

Dia d’inici de l’entrenament: 13/06/2022.

Hora d’inici: 10:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 14/06/2022.

Hora d’acabament: 13:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Dossier amb indicacions de la prova i petit material fungible.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

Eines per al muntatge de les maquetes. PLC per poder comandar les maquetes Festo, i si es tenen les maquetes de distribució i classificació de Festo.

Comentaris: Durada de l’entrenament 2 dies. 12/06/22 ( previ de caràcter telemàtic que serà eliminatori) i dia 13/06/22 de manera  presencial.

Skill 05: Sistemes CAD 

Descripció general: El disseny ha evolucionat molt en el darrers anys, tal com ho han fet altres processos de producció. El disseny assistit per ordinador CAD (computer aid eddesign) avui dia té un ús molt ampli a l’enginyeria, arquitectura i altres professionals del disseny a les seves respectives activitats. El CAD és també utilitzat en el marc de processos d’administració del cicle de vida de productes (product life stile management). El disseny de producte industrial s’ajuda de la tecnologia del CAD en la preparació de models gràfics, dibuixos i plànols que contenen tota la informació necessària per a la manufactura i documentació de peces i solucions típiques de components mecànics fent front a tots els problemes que puguin haver en la indústria d’enginyeria mecànica. Aquestes solucions vindran sempre acompanyades de la apropiada indústria i les darreres actualitzacions de l’estàndard ISO.

Entrenament

Contingut de la prova: Els/ les competidors/es, utilitzant un equip informàtic i el programari corresponent ( Autodesk Inventor, Fusion 360 o Solidworks), deurà modelar i modificar les peces i acoblaments propostes i generar i imprimir la documentació necessària segons els requeriments i especificacions subministrades.

Per això, d’acord amb les competències necessàries i coneixements relacionats, el treball pràctic que es proposi requerirà, desplegar algunes de les següents activitats:

– Realitzar el modelatge de components

– Realitzar i organitzar acoblaments a partir de diferents components

– Crear vistes de components o acoblaments

– Crear simulacions mostrant el funcionament del sistema dissenyat

– Modificar i actualitzar el disseny i els documents segons necessitats

– Entendre els plànols de treball en norma ISO junt amb les instruccions escrites

– Utilitzar manuals, taules i catàlegs de productes i elements normalitzats

– Presentar formats

– Imprimir plànols.

La prova consisteix en un projecte que es realitzarà individualment amb el suport del tutor. El pla de proves es presentarà imprès als competidors, incloent-hi totes les especificacions que són necessàries per al seu desenvolupament.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2 participants per centre ( equival campionat a titular i substitut).

Nombre màxim de participants (aforament): 18 (9 parelles de titular i substitut).

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Només acudirà el titular.

Edat màxima : Nascuts  a  partir de l’1 de gener 2002.

Lloc de l’esdeveniment: IES JAUME HUGUET-VALLS Carrer creu de cames s-n 43800 Valls.

Dia d’inici de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’acabament: Entre 19:00 i 19.30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Els participants rebran la documentació impresa. Cada participant podrà utilitzar el seu propi ordinador amb el programari de CAD que desitgi entre Solidworks i Autodesk inventor. En cas d’utilitzar altre programari cal avisar a l’organització.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Cada participant podrà utilitzar el seu propi ordinador amb el programari CAD que desitgi entre Solidworks i Autodesk Inventor. En cas d’utilitzar altre programari cal avisar a l’organització.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar en l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

Skill 7: Mecanitzat amb CNC 

Descripció general: El professional d’aquest sector, realitzarà el mecanitzat final d’una peça, amb una fresadora CNC a partir d’aquests passos. En primer lloc realitzar el dibuix cad en 2d o 3d, de la peça a mecanitzar. A continuació, passar aquest dibuix a un programa de cam conegut i amb el que ell treballi, per tal de realitzar les operacions de mecanitzat. Finalment passar aquestes operacions de mecanitzat a llenguatge iso, conegut per la màquina on realitzarà la peça. Aquest procés és conegut com a CAD-CAM-CNC. Per tal que el resultat final sigui el correcte, la peça a de quedar amb les mides i toleràncies que ens marcarà el plànol.

Entrenament

Contingut de la prova: Es donarà al participant un plànol en 2d amb mides i toleràncies, a partir del que farà el dibuix en un programa de cad, per tal de passar-lo posteriorment a un programa de cam amb el que ell treballi. Finalment una vegada fetes les operacions de mecanitzat, aquestes les haurà de passar a llenguatge iso i a la màquina, per tal de realitzar la mecanització de la peça proposada. Es valoraran les mides segon el plànol donat inicialment, per tal de poder treure la valoració i puntuació final. Al ser un entrenament, la prova estarà relacionada com a tal.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2 participants per centre.

Nombre màxim de participants (aforament): 8 participants.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: En funció dels centres, es pot limitar els participants per centre. Aquests entrenaments, poden servir per fer una selecció en cas d’haver-hi molts participants.

Edat màxima: Nascuts l’1 de gener 2002.

Lloc de l’esdeveniment: IES JAUME HUGUET-VALLS Carrer creu de cames s-n 43800 Valls.

Dia d’inici de l’entrenament : 26-Maig-2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 26/05/2022.

Hora d’acabament: Entre 19:00 i 19.30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Tot el material necessari per la realització de la prova. El programa de cad,cam mastercam, amb els postprocesadors per les màquines amb control siemens 840, que disposa el centre així com les eines adients pel mecanitzat.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: El centre proporcionarà els programes de cad,cam i les màquines,amb les que treballem al centre. Si el participant treballa amb un altre programa de dibuix o bé CAM, haurà de portar-los, amb els postprocessador adients per a fer el pas a màquina. Pot portar els seus propis aparells de mesura, encara que la valoració final es farà amb els mateixos per a tots.

Comentaris: El fet de no participar als entrenaments, no vol dir que no es tingui accés a la posterior competició.

Skill 10: Soldadura 

Descripció general: Un soldador prepara i uneix una sèrie de metalls i aliatges metàl·lics utilitzant principalment processos on l’arc elèctric és la font de calor. Els processos d’arc elèctric utilitzen una protecció de gas o un flux per protegir el metall fos de la zona de soldadura, per evitar la contaminació produïda per l’atmosfera circumdant. Un soldador ha de ser capaç d’interpretar dibuixos d’enginyeria, estàndards i símbols i traduir correctament aquests requisits en exactes estructures i fabricacions.

Contingut de la prova: L’alumnat participant haurà de realitzar tres proves pràctiques:

La primera prova consistirà en realitzar la soldadura de dues xapes en unió a topar amb xamfrà en V simple, amb el procés 135 – GMAW. 

La segona prova consistirà en realitzar la soldadura de dues xapes en unió a topar amb xamfrà en V simple, amb el procés 111 – SMAW. 

La tercera prova consistirà en realitzar la soldadura de dues xapes en unió a topar amb xamfrà en V simple, amb el procés 141 – GTAW.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): No hi ha.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi ha.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Jaume Huguet, Carrer de la Creu de Cames, s/n, 43800 Valls, Tarragona. Coordenades: 41.289343521666, 1.2460145716685438.

Dia d’inici de l’entrenament: 27/5/2022.

Hora d’inici: 8:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’acabament: 17:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació, material fungible per entrenar, EPIS auditius i respiratoris.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: EPIS: Roba de treball, botes, casc de soldadura, guants d’electrode, MAG i TIG, ulleres de protecció, pot portar la seva caixa d’eines.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No. 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No.

Skill 13: Carrosseria

 Descripció general: La competència general dels tècnics de carrosseria consisteix a realitzar les operacions de reparació, muntatge d’accessoris i transformacions del vehicle en l’àrea de carrosseria, de bastidor, de cabina i d’equips o d’eines, ajustant-se a procediments i temps establerts, complint amb les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

Entrenament

Contingut de la prova: La competició consisteix en la demostració i valoració de les competències pròpies d’aquesta especialitat a través d’un treball pràctic. Els/ les competidors/es rebran una fitxa, les eines i màquines de treball corresponents per dur a terme el repte programat. La prova constarà dues parts:

Part A: Realització d’una secció i reparació parcial en un panell de porta. (3 hores).

En aquesta part el competidors/es hauran de realitzar el desmuntatge dels elements que intervinguin a l’hora de realitzar la reparació de la porta, posteriorment hauran de realitzar la secció de la porta respectant les indicacions de la prova i soldar un panell nou prèviament preparat que s’adapti a la secció corresponent. Es valorarà positivament la qualitat del treball realitzat.

Part B: Realització d’una reparació en un element termoplàstic. (2,5 hores).

En aquesta part el competidors/es hauran de realitzar la reparació d’un element termoplàstic utilitzant les tècniques de reparació corresponents. Es valorarà positivament la qualitat del treball realitzat.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): Individual

Nombre màxim de participants (aforament): 10 competidors.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi ha.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pompeu Fabra

Carrer Molí de la Torre 34

08915 – Badalona

Dia d’inici de l’entrenament: 18/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 18/05/2022.

Hora d’acabament: 15:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova:

Documentació i material fungible per entrenar.

Eines i/o equips:

– Equip de soldadura MIG/MAG.

– Equip de soldadura de plàstics mitjançant grapes.

– Soldador de plàstics.

– Pistola d’aire calent.

– Taules de treball.

– Cavallets.

– Màscares de soldadura.

– Material fungible necessari per la realització de la pràctica.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

EPIs: Granota o roba de treball, botes, ulleres de seguretat, guants, màscares, taps.

Eines: Trepant, radial, joc de martells, joc de tas, mordaces, joc de boques, joc d’espatules i tot aquell que cregui pertinent per la realització de la pràctica.

Comentaris:

L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

Skill 15: Lampisteria i calefacció 

Descripció general: Un professional de la lampisteria i calefacció sap realitzar la instal·lació i fixació dels diversos elements i components que formen una instal·lació d’aigua sanitària i calefacció.

Entrenament

Contingut de la prova:

1) Instal·lació d’aigua freda i calenta sanitària.

2) Instal·lació de xarxa de sanejament.

3) Instal·lació de calefacció.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2, individual.

Nombre màxim de participants (aforament): 8.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: En cas de superar el nombre màxim de competidors només s’admetrà un/a competidor/a per centre.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Guindàvols, Carrer Eugeni d’Ors, s/n, 25196 Lleida.

Dia d’inici de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’acabament: 16:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova:

Els centres participants rebran un lot amb material fungible per a la realització dels muntatges d’entrenament (tubs de coure recuit, material per a soldadura, d’unió de canonades, etc.).

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

Caixa d’eines amb el material habitual per a mesurar, traçar, tallar tubs de coure per a instal·lacions de fontaneria de diàmetre. Clau anglesa. Joc de claus planes. Trepant de bateria. Roba de treball ignífuga (ha d’incloure sabates de protecció i una peça de màniga llarga). Equips de protecció individual per als treballs de mecanitzat i soldadura de canonades de coure.

Comentaris:

Skill 16: Electrònica 

Descripció general: Programació i implementació d’una tasca amb microcontrolador i disseny o bé muntatge i reparació d’una placa PCB.

Entrenament

Contingut de la prova: Una primera part consisteix en programar un microcontrolador per dur una tasca determinada; hi haurà una segona part que consisteix en dissenyar, o bé muntar i reparar un circuit PCB i verificar el seu funcionament.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 8.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament:

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: INS Escola del Treball, carrer Comte d’Urgell,181,08036,Barcelona

Dia d’inici de l’entrenament: 19/05/2022.

Hora d’inici: 9:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 19/05/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova i polsadors.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Ordinador amb programari propi per implementar l’exercici amb microcontroladors. Eines bàsiques d’electrònica amb téster, protoboard amb cables, pantalla LCD 16×2 i el microcontrolador escollit.

Comentaris: Al matí es farà la prova de programació de microcontrolador. A la tarda la de soldadura smd amb una placa a muntar segons instruccions.

Skill 17: Disseny d’aplicacions web 

Descripció general: La Direcció General de Formació Professionall del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya organitza el Campionat de Catalunya de Formació Professional de l’skill (professió) 17-Disseny de pàgines web.El disseny de pàgines Web contempla la planificació, disseny i construcció amb l’objectiu de publicar documents Web en Internet.El competidor haurà de realitzar de forma independent els requisits subministrats per a la prova en el disseny i la codificació d’un Website.El Campionat de Catalunya de Formació Professional CATSKILLS té com a objectiu principal la promoció de la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat en una competició que afegeix una motivació extra en el seu itinerari professional, així com una experiència personal enriquidora; al mateix temps, el centre educatiu i el professorat que participa en la preparació de l’alumnat pot realitzar un intercanvi d’experiències i establir xarxes de col·laboració entre els centres i les empreses participants.

Entrenament

Contingut de la prova: L’alumnat participant haurà de realitzar una prova eminentment pràctica. L’alumne NO disposarà de connexió a Internet. La prova consistirà en la realització de diferents exercicis proposats per l’organització amb els següents elements:

El competidor haurà de realitzar de forma independent els requisits subministrats per a la prova en el disseny i la codificació d’un web site. Per a això haurà de realitzar les següents tasques:

Planificació:

Planificació del procés de la creació del website utilitzant material digital o escrit.

Planificació de Disseny conceptual, thumbnail, storyboard, fluxos, etc.

Codificació del client: inclou

Disseny del website utilitzant HTML, XML, DHTML, JavaScript, VBScript, XHTML.

Utilitzar CSS per a produir documents consistents.

Imatge

Importació i edició d’imatges.

Optimització d’imatges per a la web.

Creació d’imatges amb qualsevol software de tractament de gràfics.

Retallar imatges amb qualsevol software de tractament de gràfics.

Imatge en moviment

Modificació i optimització d’imatges en moviment per a format web.

Disseny d’una interfície per a imatges en moviment.

Implementar streaming en temps real.

Crear animacions web per a explicacions i efectes visuals.

Programació servidor

Instal·lació d’un servidor basat en script PHP, MySQL.

Crear una aplicació servidora sobre PHP/MySql (exemple CMS, Base de Dades Web).

Els enunciats dels exercicis seran proporcionats pel jurat de la competició just abans de l’inici del treball.

Els alumnes participants hauran de tenir coneixements teòrics suficients sobre les proves a realitzar, abans de la competició.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2 alumnes per centre.

Nombre màxim de participants (aforament): 25.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: En cas de superar el nombre màxim de competidors només s’admetrà un/a competidor/a per centre.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Carrer d’Aiguablava, 121, 08033 Barcelona.

Dia d’inici de l’entrenament: 3 de Maig de 2022

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 3 de Maig de 2022

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: L’alumne/a disposarà d’un ordinador sense connexió a Internet i d’un USB on haurà de guardar tots els arxius que generi la prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Res.

Comentaris

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No.

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No.

Skill 18: Instal·lacions elèctriques 

Descripció general: Consisteix en fer la simulació d’un sistema d’extracció d’aire d’un pàrquing amb la respectiva mecanització i el cablejat de la instal·lació elèctrica. 

Entrenament

Contingut de la prova:

Es durà a terme programant un petit PLC LOGO! de Siemens per a fer anar un variador de freqüència d’Schneider. A més, caldrà fer el muntatge electromecànic de la instal·lació.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 6.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Ordre d’inscripció.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Serrallarga Carrer Joan Benejam, 1 17300 – Blanes (Girona).

Dia d’inici de l’entrenament: 10/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 10/06/2022.

Hora d’acabament: 19:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Caixa d’eines amb el material que s’especifica.

Skill 19: Control industrial 

Descripció general: El tècnic de control industrial treballa en diferents instal·lacions i muntatges d’equips industrials, per tal d’automatitzar processos industrial els equips tècnics han de saber programar y configurar PLCs, HMI, Variadors..etc

Entrenament

Contingut de la prova: Programació de sistemes automàtics amb PLCs HMI i Variadors.

Mòdul A: Configuració i programació Variador Siemens G-120.

Mòdul B: Programació PLC Siemens amb simulador Virtual.

Mòdul C: Disseny de sistema HMI amb connexió amb PLC.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 6.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova Telemàtica.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Palau Ausit (c/Santiga 56 ,08291 Ripollet).

Dia d’inici de l’entrenament: 09/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 09/06/2022.

Hora d’acabament: 14:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: 

PC amb TiA portal v17 instal·lat

Comentaris:

Requisit per la participació : alumnes de 1er de Automatització i Robòtica Industrial.

Skill 23: Robòtica mòbil 

Descripció general: Amb aquest projecte els membres que participen poden posar a punt les seves destreses dintre de l’àmbit de competició. Les instal·lacions permetran submergir-se en un entorn semblant al de les competicions oficials de caràcter nacional i internacional. L’objectiu d’aquesta convocatòria es augmentar el coneixement de la disciplina i compartir les tècniques per a fer un equip competitiu de nivell internacional. Per assolir aquest objectiu es dissenya unes jornades d’entrenament entre els centres participants on a més dels competidors, els i les tutors/es poden

compartir els coneixements entre ells.

Entrenament

Contingut de la prova: Els entrenaments tenen com a objectiu familiaritzar-se amb els elements del vehicle i l’entorn de programació. Les proves seran telemàtiques, a desenvolupar cada equip participant al seu centre amb el material lliurat per a la competició i mitjançant videoconferència s’anirà prestant suport tècnic, consell i indicacions per a la finalització dels objectius mínims del sistema del vehicle.

Proves de muntatge del vehicle.

Proves de funcionament bàsic.

Prova de posicionament i funció.

Preguntes i resolució de problemes.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): 6 centres.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: IES JAUME HUGUET-VALLS Carrer creu de cames s-n 43800 Valls.

Dia d’inici de l’entrenament: 15/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 15/06/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Instruccions de les diferents proves i el material que utilitzaran durant les proves.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: ordinador portàtil amb windows 10.

Skill 24: Ebenisteria 

Descripció general: L’ebenisteria és una especialització de la fusteria orientada a la construcció de mobles. Es distingeix de la fusteria ja què produeix mobles més elaborats, generant noves tècniques i complementant-les amb marqueteria, la talla i el tornejat, entre altres tècniques. L’ebenisteria busca desenvolupar mobles de millor qualitat i disseny. Aquest és l’ofici que acompanya el procés de disseny del mobiliari, ja sigui comercial o domèstic. L’art de l’ebenista, com el del fuster, exigeix una gran pràctica en els tallers.

 Entrenament

Contingut de la prova: L’alumnat participant haurà de saber interpretar plànols en format CAD. Tenir la capacitat per a saber com aplicar els coneixements prèviament adquirits. Saber realitzar la calibració i ajustament de les màquines que tindran a la seva disposició.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1 alumne per centre.

Nombre màxim de participants (aforament): 10.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi han més de 8 Centres a Catalunya.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002)

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pere Martell, de Tarragona, Avinguda del Cap de Salou, s/n, 43006, Tarragona.

Dia d’inici de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: L’alumnat participant als entrenaments rebrà material suficient per a portar a terme aquests entrenaments, i també li serà facilitat tota la informació necessària per a poder portar a terme el TP.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

Tots els EPI’S per a treballar amb seguretat. De manera OBLIGATORIA les sabates o botes de seguretat.

Comentaris: Aquest entrenament serà una fase totalment independent del Campionat Catskills del 2023, però la finalitat d’aquest no serà un altre que facilitar a l’alumnat i tutors de  tota la informació necessària per a poder desenvolupar amb seguretat i coneixement els Campionats Catskills dels 2023.

Skill 25: Fusteria 

Descripció general: Dins del sector de la segona transformació de la fusta i el moble, rep el nom de fusteria aquella tècnica generalista que, treballant amb la fusta massissa i els seus derivats, permet canviar la forma inicial dels materials per crear objectes tridimensionals mitjançant unions, encaixos i ferramenta, tant de construcció com de mobiliari, que seran útils per al desenvolupament i el gaudi humà.

Entrenament

Contingut de la prova: L’alumnat participant ha de fer una prova pràctica utilitzant tant eines manuals com maquinària convencional i portàtil. 

Els participants han de saber interpretar i dibuixar plànols tècnics, tenir aptituds per mecanitzar peces i elements de fusta amb maquinària convencional i portàtil de taller i tenir coneixements de traçat de geometria elemental.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1 per centre. 

Nombre màxim de participants (aforament): 10.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament:

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pere Martell, de Tarragona, Avinguda del Cap de Salou, s/n, 43006, Tarragona.

Dia d’inici de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: El material i equipament necessari per dur a terme els Entrenaments. Si s’escau, un equip bàsic d’eines de fusteria

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Obligatòriament, EPI’s.

Comentaris: L’entrenament és independent i no vinculant respecte al campionat 2023.

Skill 26: Fusteria d’obra 

Descripció general: La fusteria d’obra comprèn el disseny i la construcció d’estructures de fusta per a teulades, cobertes i altres. En general, el fuster d’obra, disposa del coneixement per utilitzar la fusta com a material per la construcció. Aquest, realitza les operacions de marcat, comprovació, anivellament, replanteig, mecanitzat i instal·lació de qualsevol tipus d’estructura de fusta, interpretant la documentació tècnica del projecte, complint les especificacions de qualitat, seguretat i protecció ambiental.

Entrenament

Contingut de la prova: L’objectiu dels entrenaments és que l’alumnat i els/les tutors/es tinguin una jornada tècnica demostrativa per tal de familiaritzar-se amb els espais i equipaments que es trobaran al llarg del campionat que es durà a terme al 2023.

Per part de l’organització, s’informarà dels següents aspectes:

– Espais del complex educatiu on els participants dormiran i menjaran durant els 3 dies de la competició.

– Explicació de la maquinària convencional i portàtil del taller on es realitzaran els campionats, realitzada pels experts i els tècnics col·laboradors (FELDER, FESTOOL, SPIT_PASLODE)

– Posada en comú i anàlisi del TP dels entrenaments 2022 i dels criteris d’avaluació.

– Anàlisis dels anterior TP d’edicions anteriors.

– Plataforma Odissea.

Amb anterioritat a la jornada dels entrenaments l’alumnat tindrà el TP dels entrenament, el qual podrà començar a practicar utilitzant tant eines manuals com maquinària convencional i portàtil de taller del seu centre.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1 alumne per centre.

Nombre màxim de participants (aforament): 10.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi han més de 8 Centres a Catalunya.

Edat màxima: 25 anys. Nascuts a partir de l’1 de gener de 1997. En cas que al proper campionat nacional (SpainSkills) s’obri la participació a l’skill 26, el requisit de l’edat del participant, quedarà sotmès a les directrius del mateix campionat espanyol.

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pere Martell, de Tarragona, Avinguda del Cap de Salou, s/n, 43006, Tarragona.

Dia d’inici de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: L’organització es farà càrrec del materials diversos i equipament necessari per dur a terme els entrenaments i la competició. Si s’escau, un equip bàsic d’eines de fusteria per als centres participants.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: És obligatori que, al llarg dels entrenaments i de la competició, els participants facin ús de la roba de treball subministrada així com dels EPI adequats a l’activitat a fer: bata o armilla, calçat de seguretat, proteccions auditives i oculars, mascareta i guants. No fer-ho, pot comportar la separació total o parcial de la competició.

Skill 28: Floristeria 

Descripció general: Les proves consistiran en la confecció de tres treballs d’art floral amb els materials que faciliti la organització. La durada serà de 5 h Es pretén familiaritzar als participants amb les característiques i desenvolupament de la competició i millorar la formació de professors i concursants.

Entrenament

Contingut de la prova: Confecció de ram de mà amb les tècniques i estils proposats. Realització de dos centres amb base d’esponja i un de composició amb plantes.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): 2.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No n’hi ha.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut d’Horticultura i Jardineria. Av Bellisens 41 – 43204, Reus.

Dia d’inici de l’entrenament: 08/06/2022.

Hora d’inici: 9:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 08/06/2022.

Hora d’acabament: 14:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Test project de l’entrenament. Barem de puntuació. Material fungible pels arranjaments florals de la prova. Eines bàsiques per l’activitat.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Epis i roba de treball. Es podran portar eines personals dintre la llista que es publicarà amb antelació.

Comentaris: No serà una prova eliminatòria. Tampoc és vinculant a la competició pels equips, tant pels participants com pels que no ho han pogut ser-hi. El principal objectiu és facilitar i orientar la participació al campionat.

Skill 29: Perruqueria 

Descripció general: Els professionals tècnics en Perruqueria i cosmètica capil.lar , han de demostrar coneixements i habilitats sobre la cura i el embelliment de la pell i cabel l.Han de demostrar a les proves un domini de les tècniques higiene capil.lar, tècniques d’estructura, tècniques de textura, tècniques de coloració i tècniques de recollit dels cabells artísticament, mitjançant propostes tècniques i crear els dissenys dels looks comercials i d’actualitat en el sector de la imatge personal. Utilització destra dels utensilis i la seva correcta selecció segons tècnica a dur a terme.

Entrenament

Contingut de la prova: Es donarà als participants en el test project, inspiracions de les tècniques a realitzar o còpies de looks. Duran a terme el canvi de color del cabell, creació de pentinats i acabats, recollit del cabell amb diferents estils i aplicacions complementàries al recollit d’extensions i voluminitzadors. Enguany els entrenaments també són una exhibició de l’educació pública dels cicles formatius, en el sector privat de la imatge personal, l’educació pública de l’FP Família d’Imatge Personal  en els skills 29 Perruqueria i skills 30 d’Estètica.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 10.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Selecció prèvia mitjançant una prova pràctica

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: FIRA GRAN VIA 2 BARCELONA , FIRA DEL SECTOR DE LA IMATGE PERSONAL.

Dia d’inici de l’entrenament: 07/05/2022.

Hora d’inici: 10:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 09/05/2022.

Hora d’acabament: 18:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació, material fungible per entrenar.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Maletí d’eines: Pintes: de pua metàl·lica i plàstic, de desembullar… Raspalls: pneumàtic, de crepar, tèrmics i/o fusta per assecador… Assecador de mà, difusor, planxes, tenalles, Rul·los de diverses mesures o estils si escau, clips, agulles de monyo… Tota la llenceria que es cregui convenient (tovallola, capa, davantal…)Ornamentacions per al recollit. Crepes o motlles interns de recollits. Xarxes de tota mena. Subjeccions per a extensions. Esprai d’aigua. Material Epis per a la protecció personal i client. Útils per a la coloració. Vestuari de negre.

Comentaris: 

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

Skill 30: Estètica 

Descripció general: La competència del tècnic o tècnica en estètica és aplicar tractaments estètics com neteges facials, manicures, pedicures, massatges i maquillatges. Aquest tècnic assessora el client en el seu àmbit de competència, i s’encarrega de presentar i proporcionar productes, estris i aparells d’ús en bellesa, així com administrar, gestionar i organitzar un establiment de bellesa.

Entrenament

Contingut de la prova: La fase d’entrenaments es durà a terme a Cosmobeauty, dins les instal·lacions de la Fira de Barcelona. Els participants disposaran d’imatges de motius per realitzar escultura d’ungles sobre tip i decoració en diferents tècniques innovadores. També realitzaran maquillatges de fantasía amb tècnica d’aiguacolors i aplicació d’atrezzo.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 10.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Selecció prèvia mitjançant una prova pràctica

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: FIRA GRAN VIA 2 BARCELONA , FIRA DEL SECTOR DE LA IMATGE PERSONAL.

Dia d’inici de l’entrenament: 07/05/2022.

Hora d’inici: 10:00

Dia d’acabament de l’entrenament: 09/05/2022.

Hora d’acabament: 18:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació, material fungible per entrenar.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Estris de manicura: Alicates de tallar ungles i pells, llimes de diferents gramatges, palets de taronger, removedor de cutícules, tips, pinzells de construcció acrílic, torns, godets, pinzells de decoració d’ungles, gels de construcció, làpada UVA o Led, lupa de taula, elements per a decoració Material de maquillatge: Manta de pinzelleria de maquillatge, bases de maquillatge, pòlvores matissadores, llapissos, esponges desmaquilladores, esponges de maquillatge, bol de vidre per aigua, paleta per barrejar pigments, bandó, pegament de pestanyes postisses, pestanyes postisses de fantasia, aiguacolors, ombres, pigments, purpurines, Màstix, polvoritzador d’aigua, atrezzo. Roba de treball negra i calçat. *Alguns elements del material estan pendents de la col·laboració dels patrocinadors.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No.

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No.

Skill 31: Tecnologia de la moda 

Descripció general: Les habilitats vinculades a aquest skill impliquen tant capacitats tècniques com creatives. Els professionals de la moda requereixen coneixements de Moda, creativitat, imaginació i habilitat a nivell tècnic i professional. Estan tècnicament qualificats en l’elaboració de patrons, tall i confecció de prototips. A més de dissenyar els models, són experts en l’ús de màquines industrials i en l’aplicació de diferents tècniques de confecció.

Entrenament

Contingut de la prova: La prova consistirà en la realització de diferents exercicis proposats per l’organització amb els següents elements: 

− Dissenyar peces de vestir. 

− Crear i transformar el patró. Fitxes tècniques.

− Marcar i tallar.

− Confeccionar peces de vestir utilitzant màquines industrials de manera eficient − Realitzar els acabats de la peça de vestir.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 3 (individual).

Nombre màxim de participants (aforament): 15-18.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: En cas de superar el nombre màxim de competidors només s’admetrà dos competidors per centre.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut La Garrotxa, carretera de Ridaura, 110, 17800-Olot

Dia d’inici de l’entrenament: 03/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 03/06/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova:

– Taula de treball de 150 x 120.

– Paper Kraft per a patronatge.

– Teixits per a realitzar la prova. 

– Entreteles. 

– Fil de cosir. 

– Marcador de teixit. 

– 1 màquina plana per participant.

– Overloc.

– 2 planxes industrials. 

– 1planxa semi industrial.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

– Llapis.

– cinta adhesiva. 

– Goma d’esborrar. 

– Barra adhesiva. 

– Ruleta o paper de calcar. 

– Trepant. 

– Perforador. 

– Regle. 

– Escaire i cartabó. 

– Plantilla de corbes. 

– Calculadora. 

– Tisores (paper i teixit) o tisores elèctriques. 

– Agulles de cosir a mà i de cap. 

– Didal.

– Drap per planxar.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per escollir un participant de cada centre per participar als Catskills. 

– Si pel desenvolupament de la competició de Catskills es supera el màxim de participants, no participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior.

Skill 33: Tecnologia de l’automòbil 

Descripció general: La tecnologia de l’automòbil cobreix el coneixement dels components, el diagnòstic, la localització i correcció d’avaries, el manteniment i la reparació dels sistemes i accessoris de vehicles de fins 3,5 tones, considerant-se mecànic d’automoció aquell que treballa principalment en garatges i tallers especialitzats en manteniment d’automòbils.

Entrenament

Contingut de la prova: 

1.- Masterclass a càrrec del tècnic de diagnosis de Mercedes Tarragona sobre l’arquitectura i els protocols de Mercedes i de la seva màquina de diagnosis. 

2.- Masterclass sobre la plataforma electude i una alta a la plataforma per a poder entrenar i, pendent de confirmar, masterclass de la mà del Grup Eina Digital sobre diagnosi.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): Individual

Nombre màxim de participants (aforament): 14.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament:

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pere Martell, de Tarragona, Avinguda del Cap de Salou, s/n, 43006, Tarragona.

Dia d’inici de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Alta a la plataforma electude i possiblement alguna cessió pendent de confirmació.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

Comentaris: 

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar en l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: Si, si hi ha excedent d’inscrits.

Skill 34: Cuina

Descripció general: Realització d’elaboracions i manipulacions que demostrin la capacitat de elaboració, organització / planificació en una cuina.

Entrenament

Contingut de la prova: Realització de elaboracions i manipulacions que es realitzen als cicles de cuina i Direcció de cuina. S’aportarà un llistat de possibles pràctiques a realitzar.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 12.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (c/ Josep Viader i Moliner, 11, 17005 Girona).

Dia d’inici de l’entrenament: 24/5/2022.

Hora d’inici: 8:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 24/5/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Alta a la plataforma electude i possiblement alguna cessió pendent de confirmació.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Caixa d’eines propia ( ganivets ). Uniformitat pròpia de cada centre.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No. 

– No participar en l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: Si, si hi ha excedent d’inscrits.

Skill 35: Servei de restauració i bar

Descripció general: El Servei de Restaurant exigeix un ampli coneixement de la cuina internacional, les tècniques de servei, les begudes i el servei de bar. El cambrer és la persona de contacte més important per l’atenció al client. Per això és necessari tenir un domini perfecte de les normes de servei i conèixer la preparació dels plats i begudes que arriben al client. Els requisits bàsics són la destresa, les bones maneres, la seguretat i les habilitats pràctiques.

Entrenament

Contingut de la prova: La competició consisteix en la demostració i valoració de les competències pròpies d’aquesta especialitat a través d’un treball pràctic que posarà de manifest la preparació dels competidors pel servei d’aliments i begudes. La competició estarà dividida en mòduls, on en cadascun d’ells els competidors aplicaran els seus coneixements i destreses en el servei i l’elaboració d’aliments i begudes.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1

Nombre màxim de participants (aforament): 10 

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (c/ Josep Viader i Moliner, 11, 17005 Girona).

Dia d’inici de l’entrenament: 24 de maig de 2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 24 de Maig de 2022.

Hora d’acabament: 18:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Ganivet i/o puntilla per les fruites, ganivet i/o puntilla per la decoració de cocteleria (l’organització facilitarà a cada participant escuradents curts, mitjans, canyetes i guants), mesurador per la cocteleria (és obligatori), material de cocteleria en general (menys copes, gots i maquinària), guants pels plecs de tovallons, eines pròpies del cambrer, uniforme de cada centre.

Comentaris:

Skill 36: Pintura de vehicles 

Descripció general: El tècnic/a en pintura de vehicles és aquell que protegeix, prepara, embelleix i personalitza les superfícies de carrosseries de vehicles autopropulsats un cop han estat reparades o modificades. El tècnic/a de pintura realitza totes les operacions necessàries per aplicar les capes de pintura de fons (massilles, emprimacions i aparells) i les d’acabat (color i vernís); també personalitza les superfícies amb tècniques d’aerografia i aplicació de films adhesius.

Entrenament

Contingut de la prova: Embelliment d’un element amovible amb productes de fons o d’acabat. Personalització amb aerografia i/o vinil.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 6. (Individual, 1 per centre)

Nombre màxim de participants (aforament): 8.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: A cada Institut del Participant (1 participant per institut).

Dia d’inici de l’entrenament: 07/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 07/06/2022.Tarda.

Hora d’acabament: 15:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Fungibles per les diferents proves. Informació als enunciats.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Equips, eines i epi’s per les proves.

Comentaris: Entrenament telemàtic a centre propi. S’emetrà en streaming.

Skill 38: Refrigeració 

Descripció general: Els tècnics i les tècniques en refrigeració munten i mantenen instal·lacions frigorífiques per a la conservació de tots tipus d’aliments i productes, i també per al manteniment del confort en els edificis i habitatges. En el seu dia a dia seleccionen els components de les instal·lacions, els interconnecten i munten el control necessari per al seu correcte funcionament.

Entrenament

Contingut de la prova: Fabricació i muntatge de diferents components d’un circuit de refrigeració aplicant, entre altres, tècniques d’unió i mecanitzat de canonades de coure recuit.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2, individual.

Nombre màxim de participants (aforament): 8.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: En cas de superar el nombre màxim de competidors només s’admetrà un/a competidor/a per centre.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Guindàvols, Carrer Eugeni d’Ors, s/n, 25196 Lleida.

Dia d’inici de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 27/05/2022.

Hora d’acabament: 16:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Els centres participants rebran un lot amb material fungible per a la realització dels muntatges d’entrenament (tubs de coure recuit, material per a soldadura, d’unió de canonades, etc.).

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Caixa d’eines amb el material habitual per a mesurar, traçar, tallar, eixamplar i esbocar tubs de coure per a instal·lacions frigorífiques (1/4″, 3/8″ i 1/2″) (l’alumnat d’un mateix centre pot compartir les eines d’esbocar i eixamplar). Encenedor de seguretat. Roba de treball ignífuga (ha d’incloure sabates de protecció i una peça de màniga llarga). Equips de protecció individual per als treballs de mecanitzat i soldadura de canonades de coure.

Comentaris: Per motius d’aforament les proves podran ser classificatòries.

Skill 39: Suport de xarxes 

Descripció general: Un administrador de sistemes ha de ser capaç de treballar sota pressió i de mantenir, implementar i millorar en els diferents sistemes operatius, els sistemes de cablejat estructurat, administració de sistemes en xarxa i seguretat a la xarxa. 

El perfil ideal pel participant ha de ser que tingui moltes ganes de passar-s’ho bé, i que el seu perfil sigui de sistemes informàtics, tant del grau mitjà com del grau superior.

Entrenament

Contingut de la prova: El projecte que s’ha de desenvolupar durant l’entrenament consta dels mòduls següents: 

  • Subxarxes de màscara variable (VLSM)
  • Packet tracer: IPv4, IPv6, encaminament estàtic i dinàmic, NAT, VLAN, STP, Agregació enllaços, VoIP, VPN, ..

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): no hi ha.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: no hi ha.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Francesc Vidal i Barraquer Rambla President Companys, 3

43005 – Tarragona

Dia d’inici de l’entrenament: 25/5/2022.

Hora d’inici: 10:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 25/5/2022.

Hora d’acabament: 13:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: res.

Comentaris: 

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

S’haurà de fer un exercici de subxarxes i un packettracer.

Skill 40: Disseny gràfic 

Descripció general: Les habilitats vinculades al skill Disseny gràfic impliquen capacitats tècniques i creatives. El dissenyador gràfic genera solucions concretes a necessitats de comunicació audiovisual específiques adaptades a estàndards de producció industrial, partint d’un planteig i planificant tot el procés, i subjecte a limitacions tècniques i de temps.

Entrenament

Contingut de la prova: L’alumnat ha de fer una prova pràctica. La prova consisteix en la idea i concepte de propostes a partir del planteig d’una necessitat comunicativa concreta, la realització mitjançant el programari adequat de solucions i la materialització de les arts finals necessàries per donar resposta a la demanda plantejada.

Els enunciats de les proves són proporcionats pel Jurat de la competició, abans de l’inici del treball.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): No hi ha.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi ha.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pere Martell, de Tarragona, Avinguda del Cap de Salou, s/n, 43006, Tarragona.

Dia d’inici de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’inici: 8:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 15/6/2022.

Hora d’acabament: 17:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: 

Documentació prova.

Paper per esbossos.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova:

Material bàsic de dibuix per esbós: llapis, gomes, retoladors, etc.

Tauletes gràfiques tipus Wacom (optatives).

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

Skill 41: Cures auxiliars i atenció sociosanitària

Descripció general: Descripció general: Els professionals en Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària contemplen activitats de la vida diària, relacionades amb la salut física i psicosocial, i també tècniques de rehabilitació i promoció de l’autocura.

Entrenament

Contingut de la prova: Les proves es realitzaran en parella i es treballaran diferents aspectes relacionats en la pràctica clínica del perfil sanitari dels cicles. Els concursants hauran de resoldre diversos casos(*) establerts en diferents espais del centre. Les proves seran tipus cas clínic i inclouran la realització de diverses tècniques pròpies de l’àmbit, de la manera més pràctica i real possible. En aquest sentit, en la valoració es tindran en compte aspectes molt diversos: principis d’higiene, ergonomia, comunicació, col·laboració i treball en equip, habilitats tècniques i procedimentals i educació sanitària. * En cap dels casos l’alumnat participant tindrà accés o serà coneixedor dels enunciats de les proves abans de la competició.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2

Nombre màxim de participants (aforament): 2 alumnes competidors + dos alumnes suplents + 2 acompanyants. En total un màxim de 6 alumnes per centre participant. (mentre no competeixen l’objectiu els que els alumnes tinguin activitats paral·leles).

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi ha.

Edat màxima: Sense límit.

Lloc de l’esdeveniment: Instal·lacions de l’Institut de l’Ebre (Av. de Cristòfol Colom, 34, 42, 43500 Tortosa, Tarragona)

Dia d’inici de l’entrenament: 14/06/2022.

Hora d’inici: 8:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 14/06/2022.

Hora d’acabament: Aproximadament 19:00.

Els entrenaments es realitzaran  el dia 14 de juny de 2022.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova, material fungible.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Uniforme i calçat adequat.

Comentaris: Donades les peculiaritats del cicle de Cures Auxiliars d’Infermeria, l’alumnat que guanyi l’entrenament, no podria presentar-se a SpainSkills, ja que el proper curs acadèmic no contempla aquesta competició nacional. Així doncs aquests entrenaments seran considerats una competició en sí mateixa i, per tant, al finalitzar es farà entrega dels premis corresponents.

Skill 44: Aparadorisme 

Descripció general: L’equip ha de realitzar una taula de presentació d’un lot de productes que seran facilitats pel centre organitzador.

Entrenament

Contingut de la prova: Disseny de la taula de presentació, elaboració de la mateixa amb la presentació dels productes de la manera més atractiva possible, incloent elements de decoració realitzats per cada equip i defensa i justificació de la seva idea amb l’ajuda d’una presentació que han d’elaborar i defensar davant del jurat de la prova.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): No hi ha.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No hi ha.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Nau#2 de Ca N’Oliveres. C/ Joan de la Cierva 2 – 08760 Martorell

Dia d’inici de l’entrenament:12/05/2022.

Hora d’inici: 9:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 12/05/2022.

Hora d’acabament: 14:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova, material fungible per entrenar.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Cada equip haurà d’aportar un ordinador personal per realitzar la presentació.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No. 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No.

Skill 45: Prototipatge amb impressió 3D 

Descripció general: Donar sortida a la creixent fabricació de prototips mitjançant la fabricació additiva, proposta cada vegada més econòmica, de més qualitat i amb materials que van millorant les característiques tècniques.

Entrenament

Contingut de la prova:

1-. A partir d’una solució de disseny proposada, els participants hauran de finalitzar o introduir petites millores al disseny.

2-. Realització dels models 3d a partir de programari específic, NX Siemens, Solidworks, Inventor…

3-. Preparar els models, traduir a llenguatge màquina i imprimir els models a partir d’una impressora 3d.

4-. Muntatge i presentació del conjunt de peces.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1 Parella. Si no es supera l’aforament podrien participar dues d’un mateix centre.

Nombre màxim de participants (aforament): 6 Parelles.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament:

Si el centre no els pot acollir:

1) Només serà una parella per centre.

2) Nascuts a partir de 2001.

3) Prova telemàtica.

Edat màxima: Sense Límit (excepte que se superi l’aforament).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Escola Industrial, Carrer de Calderón, 56, 08201 Sabadell, Barcelona.

Dia d’inici de l’entrenament: 03/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 03/06/2022.

Hora d’acabament: 18:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació, material fungible per entrenar.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Ordinador amb software de disseny CAD, en cas de que no utilitzi Inventor, NX Siemens o SolidWorks.

Skill 47: Forneria 

Descripció general: L’alumnat ha de fer una prova pràctica. Les tasques a fer són:

Disponibilitat, arranjament i posada a punt dels equips necessaris per fer totes les proves.

Neteja i manteniment en bon estat dels equips i del lloc de treball en tot el procés de la prova i, un cop finalitzada, col·locació en el seu lloc original.

Pre-preparacions generals dels ingredients bàsics i complementaris.

Preparacions generals dels gèneres bàsics i complementaris: tallar, pesar i preparar-los per a la seva cocció o refrigeració.

Emmagatzematge i conservació adient dels aliments.

Preparació de l’aprovisionament intern de productes d’acord amb els plans de les produccions determinades.

Preparació de les elaboracions bàsiques a emprar.

Preparació de receptes amb els ingredients, les quantitats, l’aprofitament i les tècniques adients.

Preparació de les elaboracions segons les diferents tècniques, mètodes i processos

Preparació i disposició segons la temperatura, fluïdesa, cocció i consistència de les diferents elaboracions.

Preparació de les elaboracions segons les necessitats de conservació fins al moment de la seva utilització.

Preparació i decoració.

Contingut de la prova: En la jornada es realitzarà una formació d’elaboracions que s’integraran a le DT de la competició

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 8.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: 

INSTITUT OLIVAR GRAN

Escola d’Hostaleria de Figueres

Av. MªÀngels Anglada 15

17600 Figueres

Tel.: 972905997

Dia d’inici de l’entrenament: 26/05/2022.

Hora d’inici: 8:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 26/05/2022.

Hora d’acabament: 16:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Caixa d’eines pròpia ( ganivets ) . Uniformitat pròpia de cada centre.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

Skill 50: Animació 3D 

Descripció general: L’skill d’Animació digital 3D contempla la creació artística i domini de les tècniques relacionades amb la conceptualització i la producció dels elements gràfics que formen part dels videojocs. El competidor ha de proposar i fer una solució que respongui a necessitats específiques en el marc del desenvolupament d’un joc adequant-se als estàndards de producció i a les limitacions tècniques i de temps.

Entrenament

Contingut de la prova: La prova consisteix en la realització d’un asset o personatge contextualitzat en un videojoc o animació. Per fer-ho ha de passar els següents processos (blocs): – disseny (concepte), -modelatge, texturització, rigging, animació i exportació. Cada bloc requereix una entrega d’un arxiu en una durada determinada.

 

  1. A) Concept art (1h).

 

  1. B) Modelatge (2h).

 

  1. C) Mapejat UV i texturització (1h 30min).

 

  1. D) Rigging (1h 30min).

 

  1. E) Animació i exportació (1h).

 

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1+1.

Nombre màxim de participants (aforament): 8/9.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: En cas de superar el nombre màxim de competidors només s’admetrà un competidors per centre.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Ins La Mercè.

Dia d’inici de l’entrenament: 09/06/2022.

Hora d’inici: 8:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 09/06/2022.

Hora d’acabament: 19:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Instruccions de les diferents proves i el material que utilitzaran durant la prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Llibreta per esbossos i llapis.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No 

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No

Skill 52: Laboratori d’anàlisi químic 

Descripció general: El tècnic de Laboratori d’Anàlisi Químic ha de demostrar un grau de capacitació tècnica adient a la formació rebuda, així com demostrar habilitats en competències clau com ara, l’organització del treball, l’autonomia, el treball en equip, resolució de problemes, etc.

Entrenament

Contingut de la prova: Per tal de poder mesurar totes les destreses esmentades, realitzaran la determinació de la concentració d’un analit d’una mostra, aplicant un mètode quantitatiu i una tècnica instrumental. Tant el mètode com la tècnica són àmpliament utilitzats en tots els laboratoris d’anàlisi.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 11 (individual, 1 participant per centre, 1 reserva per centre).

Nombre màxim de participants (aforament): 20 ( en cas d’arribar als 11 participants, ens podem plantejar de deixar participar als suplents).

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova presencial.

Edat màxima: Nascuts a partir 01/01/2001.

Lloc de l’esdeveniment: Institut Montilivi Av. Montilivi, 125 17003 Girona.

Dia d’inici de l’entrenament: 02/06/2022.

Hora d’inici: 10:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 02/06/2022.

Hora d’acabament: 14:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Fungibles.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Calculadora, retolador per marcar material de vidre, material escriptura, bata, ulleres de protecció.

Comentaris: L’entrenament és independent i no vinculant respecte al campionat del curs 2022-23.

Skill 54: Ciberseguretat

Descripció general: El perfil professional de la competició és el d’un analista de ciber seguretat. La feina d’un analista de seguretat inclou la instal·lació de tallafocs, l’encriptació de dades i software per a protegit la informació confidencial així com el monitoratge de la xarxa empresarial, la investigació d’incidents de ciberseguretat i el desenvolupament de proves de penetració i simulació d’atacs cercant vulnerabilitats. L’analista de seguretat també s’encarrega de fer els plans de resiliència de l’empresa, incloent-hi la restauració de l’estat anterior a possibles incidents i les mesures preventives i pal·liatives.

Entrenament

Contingut: Hi haurà un sol bloc tipus capture the flag basant-se en una auditoria de penetració al sistema.

Nombre de participants per centre (parella): 1 parella per centre.

Nombre màxim de participants (aforament): No n’hi ha al ser telemàtic.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament:  No n’hi ha al ser telemàtic.

Edat màxima: Sense límit d’edat. En cas que el Campionat tingués continuitat nacional i internacional l’alumnat que no compleixi requisit (haver nascut a partir de gener de 2002) no podrà ser el representant de Catalunya en cas que sigui guanyador.

Lloc de l’esdeveniment: El centre propi.

Dia d’inici de l’entrenament: 14 de juny de 2022

Hora d’inici: 9:30 h

Dia d’acabament de l’entrenament: 14 de juny de 2022

Hora d’acabament: 12:30 h

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: 

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Ordinador per cada participant i connexió a xarxa.

Comentaris: L’entrenament és independent i no vinculant respecte al campionat del curs 2022-23.

Entrenament telemàtic a centre propi. S’emetrà en streaming

Skill 56: Recepció hotelera 

Descripció general: El perfil de recepcionista és bàsic en el sector hoteler i turístic. És la primera impressió que s’emporta el client d’un establiment hoteler o extra hoteler. La qualitat del servei de recepció és fonamental per aconseguir la total satisfacció del client al llarg de la seva estada.En el dia a dia , la persona recepcionista d’hotel demostrarà unes competències personals, socials i tècniques que el portaran a assolir l’objectiu principal d’aquesta competició: demostrar que sap gestionar el departament de recepció, oferint una correcta prestació dels serveis propis del mateix. Per això és necessari tenir un domini perfecte dels processos de recepció, conèixer tots els productes i serveis que l’establiment ofereix per saber executar accions comercials, tenir un nivell mitjà-alt d’anglès, així com atendre al client d’una manera amable, resolutiva, empàtica i en definitiva elegant.

Entrenament

Contingut de la prova: 

Mòdul 1- Front-Office: a) Atendre en català clients en diferents

situacions que es presenten en el mostrador o Front-Office d’una

recepció d’hotel.

Mòdul 2- Back-Office: b) Atendre en anglès a clients en diferents

situacions que es presenten en el mostrador o front-office d’una

recepció.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 8.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova Telemàtica.Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona (c/ Josep Viader i Moliner, 11, 17005 Girona)

Telèfon: 972 22 01 22

Dia d’inici de l’entrenament: 18/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 18/05/2022.

Hora d’acabament: 18:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Tot el material necessari per a la realització de la prova, excepte el que ha d’aportar l’alumnat.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: 

-Uniformitat.

-Mapa turístic de la seva població.

Skill EM: Emergències sanitàries 

Descripció general: Davant qualsevol emergència sanitària, el Tècnic en Emergències Sanitàries és una peça clau, doncs ha de ser capaç d’oferir atenció bàsica sanitària i psicològica en l’entorn prehospitalari en situacions d’urgència i emergència, traslladar al pacient al centre sanitari corresponent, dur a terme activitats de teleoperació i teleassistència sanitària, i col·laborar en l’organització i desenvolupament dels plans d’emergència, dels dispositius de risc previsibles i de la logística sanitària davant d’una emergència individual, col·lectiva o catàstrofe.

Entrenament

Contingut de la prova: 

Els alumnes participants han de portar a terme quatre proves pràctiques directament vinculades amb situacions d’emergència ordinàries amb un mateix fil conductor i hauran de resoldre des de l’activació del recurs fins a la finalització del servei. Els exercicis pràctics es resoldran en parella com a membres d’una dotació sanitària tipus B (USVB). El pacient que rebrà l’assistència serà un actor caracteritzat.La parella de tècnics haurà de resoldre els diferents escenaris, identificant i prioritzant les necessitats de la víctima, desenvolupant les actuacions requerides i utilitzant els recursos materials i humans que considerin oportuns.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip):

1 parella participant+1 parella reserva que farà tasques de suport a l’actuació.

Nombre màxim de participants (aforament): no hi ha límit.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: prova presencial.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Institut Cal·lípolis al Complex Educatiu de Tarragona, autovia de Salou s/n, 43006 Tarragona Tel.: 977544202.

Dia d’inici de l’entrenament: 13/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 13/05/2022.

Hora d’acabament: 14:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Instruccions de les diferents proves i el material que utilitzaran durant les proves.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Cada alumne participant haurà de portar la uniformitat corresponent del seu centre d’origen. Aquesta uniformitat ha de constar tota la roba de treball indicades per a la feina del sector, inclós botes o sabates de seguretat corresponents.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No.

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No.

Skill FA: Fabricació de producte farmacèutic i/o cosmètic 

Descripció general: En la competència general dels tècnics de fabricació de productes farmacèutics s’inclou la gestió i participació en les operacions de fabricació, condicionament i emmagatzematge de productes farmacèutics, biotecnològics i afins, segons els procediments normalitzats de treball i complint les normes de seguretat, prevenció de riscos i protecció ambiental.

Constarà de dues proves i es facilitarà a cada grup un PNT per a la primera fase i una guia de fabricació per a la segona fase. Tots dos hauran de seguir-se per a poder ser avaluats segons la rúbrica que es compartirà amb tots els participants perquè puguin saber amb anterioritat el que s’avalua.

S’avaluaran indicadors com temps de muntatge dels equips, quantitat de producte obtingut, control de variables, ordre, planificació, neteja, control de punts crítics, utilització d’EPIs.

Entrenament

Contingut de la prova: Fabricació d’ una forma farmacèutica i/o cosmètica en la que s’utilitzarà el producte obtingut en la realització d’una operació unitària prèvia. Per tant l’alumnat realitzarà dues proves consecutives de manera que no podran realitzar la segona si no realitzen correctament la primera.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1 parella.

Nombre màxim de participants (aforament): 8-10 parelles.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: no n’hi ha.

Edat màxima: Sense límit donat que no te continuïtat nacional ni internacional.

Lloc de l’esdeveniment: Institut Pompeu Fabra, carrer Molí de la Torre 34 de Badalona 08915.

Dia d’inici de l’entrenament: 2 de juny de 2022

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 2 de juny de 2022.

Hora d’acabament: 14:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació, material fungible per entrenar.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: EPIs de laboratori químic, calculadora, bata, ulleres de seguretat.

Comentaris:

– L’entrenament serveix de prova prèvia per eliminar participants: No.

– No participar a l’entrenament pot fer perdre el dret a la competició posterior: No.

Skill HP2: Industry 4.0 

Descripció general: Un equip tècnic ha de transformar una tasca d’indústria 3.0 a 4.0. Per fer-ho, hauran d’instal·lar un conjunt de sensors, configurar un PLC per emmagatzemar i monitoritzar dades. Aquestes dades es podran visualitzar de forma remota sobre una xarxa segura.

Entrenament

Contingut de la prova: Dades de sensors IOLINK al Node-red en OPC_UA. Comunicacions MQTT. Dades a Base de Dades SQL.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): 4.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova Telemàtica.

Edat màxima: 25.

Lloc de l’esdeveniment: Palau Ausit (c/Santiga 56 ,08291 Ripollet).

Dia d’inici de l’entrenament: 10/06/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 10/06/2022.

Hora d’acabament: 14:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: PC amb Windows 10 Professional.

Comentaris:

Requisit per la participació : alumne de 1er de Automatizaciò i Robótica Industrial+alumne de 1er de cicle d’infòrmatica.

Mòdul A: Dades IO-Link a Node-red per OPC-UA

Mòdul B: Connexió de clients MQTT amb xarxa segura

Mòdul C: Insertar les dades del procés a base de dades MQTT i visualització de dades amb grafana.

 

Skill IL: Il·lustració 

Descripció general: La prova consistirà en resoldre un encàrrec donat per una editorial.

Entrenament

Contingut de la prova: Els i les participants hauran de realitzar una il·lustració utilitzant tècniques lliures.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): 25.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No n’hi ha.

Edat màxima: Sense límit donat que no te continuïtat nacional ni internacional.

Lloc de l’esdeveniment: EASD Serra i Abella C/Jerusalem 2,B – L’Hospitalet de Llobregat.

Dia d’inici de l’entrenament: 7 de juny de 2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 7 de juny de 2022.

Hora d’acabament: 14:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova:

El dia de la prova l’escola posa a disposició ordinadors, escaners, tauletes gràfiques, i material genèric de dibuix per treballar amb tècniques tradicionals (fulls de papers de diferents gramatge, pinzells, llapis de colors, aquarel·les, acrílics).

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Cada alumne portarà el material el material amb el que normalment treballi.

Comentaris: L’entrenament és independent i no vinculant respecte al campionat 2023. És preferible que l’alumnat que faci els entrenaments participi als campionats del curs vinent, però no obligatori.

Skill OF: Ofimàtica 

Descripció general: Amb aquest projecte l’alumnat ha de resoldre dos casos pràctics d’ofimàtica financera relacionats amb la valoració de productes i serveis financers i la selecció d’inversions utilitzant aplicacions informàtiques. Es requereixen competències avançades en matemàtiques financeres i en l’elaboració i disseny de documentació amb processador de textos i full de càlcul per realitzar càlculs matemàtics utilitzant l’ofimàtica, proporcionant eficàcia i eficiència en el seu desenvolupament.

Entrenament

Contingut de la prova: La prova consisteix en dues parts:

Mòdul A: Cas pràctic de valoració de productes i serveis financers. Efectuar els càlculs utilitzant les fórmules financeres i matemàtiques del full de càlcul i seleccionar el producte de forma justificada elaborant informe amb processador de textos amb representació gràfica de resultats, comparació de costos, tractament fiscal de cadascun d’ells i informant dels avantatges i inconvenients dels diferents productes.

Mòdul B: Cas pràctic de valoració d’inversions. Efectuar els càlculs utilitzant les fórmules financeres i matemàtiques del full de càlcul, comparar la rendibilitat de cada inversió utilitzant diferents mètodes de selecció d’inversions, i elaborar informe amb processador de textos sobre les diferents alternatives d’inversió que s’ajustin a les necessitats de l’empresa.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 1.

Nombre màxim de participants (aforament): 15.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: Sense límit donat que la prova no té continuïtat nacional ni internacional.

Lloc de l’esdeveniment: INS ESCOLA INDUSTRIAL

Carrer Calderon núm. 56

  1. Sabadell

Dia d’inici de l’entrenament: 3 de juny de 2022

Hora d’inici: 8:30.

Dia d’acabament de l’entrenament: 3 de juny de 2022

Hora d’acabament: 17:30.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Instruccions de les diferents proves.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Cada alumne portarà el material el material amb el que normalment treballi.

Comentaris: L’entrenament és independent i no vinculant respecte al campionat 2023. És preferible que l’alumnat que faci els entrenaments participi als campionats del curs vinent, però no obligatori.

Skill RI: Robòtica col·laborativa 

Descripció general: La disciplina de robòtica col·laborativa estableix el fluxe d’aprenentatge per a l’implementació de robots col·laboratius dintre del món industrial. Aquesta competició es desenvolupa amb material profesional. La plataforma Universal Robots és l’emprada per a les proves. L’alumnat que participi prodrà obtindre coneixements avançats en aquesta disciplina.

Contingut de la prova: 

Mòdul A – PICK & PLACE En aquest mòdul els participants hauran de recollir peces d’un punt específic i descarregar-les en un altre punt de l’espai de treball.

A.1 Què es demana? En el desenvolupament de la prova es demanaran un seguit de maniobres de Pick & Place. La finalitat de l’exercici és desplaçar uns determinats objectes d’un punt a un altre. Mitjançant l’ús de senyals externes com interruptors, detectors, etc… és podrà modificar el comportament del robot.

A.2 Què es valora? En aquesta prova es valorarà la precisió de les maniobres i traçat de trajectòries, així com la correcta utilització de les diferents funcions de moviment. També es valorarà la correcta connexió dels senyals externs per poder interactuar amb el robot.

Mòdul B – PALETITZAR En aquest mòdul caldrà demostrar les capacitats de paletitzar del robot.

B.1 Què es demana? El robot tindrà que recollir peces d’un dispensador i situar-les en una determinada zona de l’espai de treball. En alguns casos pot ser necessari utilitzar les funcions específiques per a paletitzar.

B.2 Què es valora? En aquesta prova és valorarà la precisió de les maniobres i traçat de trajectòries, així com la correcta utilització de les diferents funcions de moviment i de paletitzar. El temps que el robot necessiti per realitzar l’exercici, també es tindrà en compte en el moment de realitzar les valoracions finals.

Mòdul C – TRAJECTÒRIES En aquest mòdul caldrà traçar unes trajectòries planes sobre un full de paper o en un espai tridimensional.

C.1 Què es demana? Caldrà programar els moviments del robot per realitzar una trajectòria definida en el testproject.

C.2 Què es valora? En aquesta prova es valorarà la precisió de les maniobres i traçat de trajectòries, així com la correcta utilització de les diferents funcions de moviment. El temps que el robot necessiti per realitzar l’exercici, també es tindrà en compte en el moment de realitzar les valoracions finals.

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 2.

Nombre màxim de participants (aforament): 6 centres.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: Prova telemàtica.

Edat màxima: 21 anys el 2023 (nascuts a partir del 1 de gener de 2002).

Lloc de l’esdeveniment: Instal·lacions Universal Robots (Barcelona).

Dia d’inici de l’entrenament: 13/05/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 13/05/2022.

Hora d’acabament: 13:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Instruccions de les diferents proves i el material que utilitzaran durant les proves.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Cada alumne portarà el material el material amb el que normalment treballi.

Comentaris:

L’entrenament és independent i no vinculant respecte al campionat 2023. És preferible que l’alumnat que faci els entrenaments participi als campionats del curs vinent, però no obligatori.

Skill SO: Socorrisme 

Descripció general: Un equip ha de resoldre de forma pràctica una situació d’emergència en una platja. L’equip format per 4 membres entre els quals hi ha un capità/coordinador ha de resoldre de la millor manera possible la situació que se’ls hi presenta, amb diverses víctimes i diverses gravetats.

Contingut de la prova: SERC – SIMULATED EMERGENCY RESPONSE COMPETITION Tots els membres dels equips seran aïllats 30’ abans de l’inici de la prova. En aquest àrea d’aïllament, qualsevol aparell de comunicació, està completament prohibit. Els esportistes no poden portar ulleres de natació. Els equips entraran a l’àrea de competició d’esquena a l’escenari i guiats per voluntaris fins a col·locar-se en la posició de sortida. La prova començarà amb el xiulet de sortida. Hauran de resoldre l’escenari el millor i més ràpid possible. La duració de la prova serà de 4 minuts i acabarà amb el segon xiulet del jutge de sortida. En aquest moment els esportistes hauran de tornar a la zona de sortida, immediatament, i recollir les seves pertinences per passar a la zona de recuperació. Cap membre de l’equip pot estar en comunicació amb personal que no participi en la prova (p.e. entrenadors, espectadors).

Nombre de participants per centre (competició individual, parella, equip): 4.

Nombre màxim de participants (aforament): 50.

Mètode de selecció en cas de superar la demanda a l’aforament: No n’hi ha.

Edat màxima: 25.

Lloc de l’esdeveniment: Platja de l’Eucaliptus Amposta.

Dia d’inici de l’entrenament: 13/5/2022.

Hora d’inici: 9:00.

Dia d’acabament de l’entrenament: 13/5/2022.

Hora d’acabament: 15:00.

Material que rebrà l’alumnat el dia de la prova: Documentació prova.

Material a aportar per l’alumnat participant el dia de la prova: Banyador, casc de bany, ulleres, aletes.

Comentaris: Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (Cicle Final) de Salvament i Socorrisme. Es proposarà una situació real amb diversos implicats, víctimes, i l’alumnat haurà de resoldre la situació amb la màxima celeritat i precisió. Cada centre haurà de posar a una persona de voluntari que faci d’actor/a durant el Catskills. La puntuació de la prova es realitzarà segons rubrica acordada amb el Departament d’Educació.

Skill VE. Vehicle elètric: SKILL DE NOVA CREACIÓ. No hi data prevista per als mesos abril, maig i juny.  Pendent de publicació de dates.

Skill PV. Peritate de vehicles.  SKILL DE NOVA CREACIÓ.No hi data prevista per als mesos abril, maig i juny.  Pendent de publicació de dates.

Skill SRI: SISTEMES ROBÒTICS INTEGRATS

(SKILL DE NOVA CREACIÓ. No hi haurà entrenaments al 2022.  El Campionat es desenvoluparà durant el curs 2023. Pendent de publicació i convocatòria  informació als centres interessats en organitzar-lo.