CARTES amb COR. Educació i Sanitat bateguem juntes

1

Aquesta és una iniciativa que neix en unes circumstàncies molt especials i en uns moments molt difícils per a tothom.  Volem que les nenes i nens de totes les Escoles i que les noies i els nois dels instituts de Catalunya, des d’Infantil fins a Cicles formatius, passant per la Primària, l’ESO i el Batxillerat envieu dibuixos, poemes, vídeos, cartes als Hospitals de Catalunya per a les persones que ara hi ha ingressades en els nostres hospitals i per a tot el nostre increïble personal sanitari.

Ajudem i compartim amb les persones ingressades perquè se’n surtin al més aviat possible, per recolzar-los des del nostre confinament.

Ajudem i compartim amb tot el personal sanitari (personal neteja, infermeres, auxiliars d’infermeria, tècnics de laboratori, tècnics d’imatge, zeladors, metges, administratives i voluntaris ) que amb els seus esforços estan tirant endavant una situació fins ara mai viscuda.Ens agradaria que les direccions dels centres educatius, els i les docents (mestres, professorat) i tothom que formi part de la comunitat educativa,  escrigui una carta i demani al seu alumnat que hi faci una petita / gran aportació en situacions emocionalment difícils. Els hospitals demanen: dibuixos, cartes, poemes, vídeos,… per donar i fer més suportable aquesta situació de tensió i angoixa que estan vivint.

Els dibuixos, els escrits, les imatges… ens ajuden a expressar emocions i poden ajudar d’altres persones a expressar-les i a fer que tot aquest malson pugui ser portat d’una manera més càlida i acompanyada

Per fer això, necessitem una vegada més, com en tantes d’altres ocasions han demostrat, l’ajuda i solidaritat de tots i cadascun dels centres educatius d’aquest país.

Hospitals de Catalunya. Els e-mails són els següents

Hospital de Reus escripturapinturacura@hospitalsantjoan.cat

Hospital Parc Taulí comunicacio@tauli.cat

Hospital Comarcal de Mora d’Ebre.  hospitalmoratotanirabe@grupsagessa.cat

Per a qualsevol aspecte  que vulgueu consultar us podeu posar en contacte ambSílvia Gelabert e-mail: silencimatge@gmail.com Sílvia Gelabert Professora d’un CFGS, i tècnic en diagnòstic per la imatge.

Adreça Twiter @imatgedesilenci8

42 comentaris

  1. Zaki Ul-hassan

   Hola!
   Aquesta es una pandemia que es podia preveure fa temps pero no li vam fer cas al estudis cientifics.
   Pero tanmateix aquesta pandemia(Covid-19) té una mortalitat molt baixa que ens dóna l’esperança que els nostres persones malaltes es curaràn amb temps.

  2. NAIM Álvarez

   Las tormentas no son eternas ,gracias por todo vuestro trabajo ,con ánimos con FE,JUNTOS GANAMOS LA BATALLA .

 1. Jordi Rodon Cuixart Autor de l'article

  Institut Pere Mata
  Us enviem un agraïment a tots els que dediqueu una mica del vostre temps a enviar-nos missatges de suport i esperança a les persones que estem ingressades a l’hospital. Ens emociona saber de la vostra preocupació per les persones que tenim un problema de salut mental, ens demostra que al món, encara, tots units tenim un cor bo i ple de solidaritat. A mesura que anem llegint les vostres cartes, on intenteu que veiem la llum, magnífiques paraules de suport es converteixen en una forta columna de subjecció pels més vulnerables. No ens cansarem de buscar en les vostres paraules els instants de felicitat que ens atorgueu. Tots plegats ho vencerem! Gràcies!! Una forta abraçada!!

 2. Paula colomé

  Ei! Jo també tinc el meu avi ingressat i la bona notícia és que hi ha moltíssimes persones que es curen, no perdeu l’esperança❤

  1. Desirèe Vàzquez Ortega

   CARTA PARA SANITARIOS I PACIENTES

   Buenos días solamente quería decir que mucho animo!!!Deciros que de todo se sale y que hay que ser muy fuertes y hay que llegar asta el final y luchar.Tambien os queria decir que muchas gracias por todo i agradeceros todo lo que estais haciendo por nosotros.Siempre salimos a aplaudir porque os lo mereceis un aplauso y mas. Mucho animo i para alante porque todo esto se va acabar , muchos besos.

   Desirée Vázquez Ortega
   12 años

 3. Gisela Iglesias

  Hola! Els que estem confinats en casa no ens podem posar en el vostre lloc però si podem enviar-vos missatges per a que no perdeu l’esperança ni les ganes de guanyar al virus. Ara per ara, hi ha gent que s’ha curat i això significa que tots us podeu curar! Ànims, mai us heu de rendir!❤

 4. Aleix Trullols

  Gairabe portem tres setmanes confinats a casa…. Jo i la meva familia us volem donar molts ànims a tots per a superar aquesta pesadilla.
  Tambe volem agrair a tot el personal sanitari per tot l´esforç que fan diariament.
  Per aixó tots els dies sortim a la finestra per a dedicarvos a tots els nostres aplaudiments.

  Molta força i entre tots podem.

 5. Erika Canto Muñoz

  Carta als Herois
  Ja, no se sent el seu batec, ni la seva respiració, el seu cos està fred, immòbil i oblidat. Els seus ulls s’han tancat, però, no perquè ell volia, potser els va tancar per no seguir patint, la manca d’aire, per no veure reflectit en la seva mirada, la cara de por d’una infermera, per no escoltar les màquines que colpegen amb força la vida d’altres persones.
  Pot ser que aquesta carta, hauria d’homenejar, a aquests valents soldats, ocults entre habitacions i passadissos i que ressorgeixen en la nit amb l’aplaudiment del seu poble, els demanem que siguin les nostres muralles i no ens adonem que són les torres, d’un castell formades per persones fràgils i humanes, i en un castell quan la guerra s’acaba, el primer que s’ensorra és la torre de la muralla…
  Però aquesta carta, és l’ homenatge a aquella gent que ha mort en aquesta batalla. Gràcies per lluita en la guerra, i per salvar la de molta gent que s’ amagant en les trinxeres d’ aquesta batalla.
  Un adéu, en l’aire de la teva família i dels soldats que te acompanyaven. Gràcies per ensenyar-me que jo i els meus tenim encara vida, per continuar la batalla.. que gràcies a vosaltres la vida no s’ acaba.
  Ara, ja no cal que segueixis, lluitant…
  La teva lluita, ha finalitzat, però pensa que arribes al cel i una gran medalla et posarem, quant per les nits jo sortí a aplaudir als soldats, miraré cap a dalt i a tu et podré veure, convertit en estel i esperant que aquesta guerra on tu has lluitat, tots junts la podrem guanyar.
  Gràcies per donar la teva vida, i per salvar les de tants.
  “Carta per els que ja no estan”
  Érika Canto Muñoz INS Lliçà d’Amunt 1rD

 6. Sandra Muñoz López

  Leyendo las noticias, escuchando la televisión
  Me siento en mi salón a pensar que nos está pasando;
  Todos encerrados, el mundo parado, hasta el SOL se ha
  Escondido…
  En mis OJOS, sólo hay LLUVIA,
  Mi familia y mis AMIGOS también están escondidos
  Las REDES sociales nos acercan al olvido,
  ¿Quizás estén hay todos escondidos?…
  Cuando, podre volver a estar cerca de los míos,
  “Maldito virus sibilino”, entras en nuestra vida sin
  Avisar y sin permiso, pero no podrás con los míos…
  Por qué los tengo, bien escondidos cómo JOYAS,
  De esmeraldas y platino.
  ¡LUHEMOS TODOS UNIDOS, Y VECEREMOS AL CORANOVIRUS!

 7. Elías Domínguez González

  Gracies als sanitaris: metges i infermeres, que no paren de fer el seu treball per salvar vidas. Tenim que donar-lis les gracies per tot l’esforç que estan fent tots els dies. Sou collonuts!!!
  Al col•lectiu d’administratius, gracies per tota la gestió de paperassa que feu. Sou fantàstics!!
  I no ens podem oblidar de la gent que neteja els hospitals, feu una feina extraordinària i molt molt important. Sou molt grans!!!
  I per últim, als afectats els volia dir unes paraules: no us amoïneu … SORTIREM D’AQUESTA!!!!, tornareu a riure i com diu la cançó del grup Gossos, “ Encara em queda temps per descobrir, tot allò que m’he amagat i que no he volgut dir.” Sou molt forts i valents!!!

 8. Arnau

  Tots junts ens podrem sortir del Covid-19. Moltes gràcies a la gent que s’està jugant la seva vida per salvar-ne a altres, hi estic molt agraït. #JoEmQuedoACasa

 9. Arnau

  El que volia dir és que mai us rendiu, i està havent moltissima gent que se’n està ensurtint vosaltres no sereu menys. Us donc tota la meva sort perquè us ensurtiu. Tots junts ho aconseguirem.
  #CartesQueCuren

 10. Pau López

  Ánims a tothom! Moltes gràcies als sanitaris, que estan deixant cos i alma per ajudar als infectats.

  #JoEmQuedoACasa
  #CartesQueCuren

  Ànims!!!

 11. Emma Carracedo Diaz

  Hola,
  soc l’Emma i tinc 8 anys.
  M’agradaria felicitar a tot el personal sanitari i donar molts ànims als malalts.

  # JO EM QUEDO A CASA

  # CARTES AMB COR

 12. Olga Garcia Valls

  Us volem donar les gràcies per tota la feina, implicació personal, suport… que va molt més enllà de les vostres obligacions i responsabilitats. Mil gràcies per tot el que esteu fent per a tots nosaltres! Molts ànims per a totes aquelles persones i famílies que esteu patint una situació de malaltia, de patiment, en aquests moments tant difícils i complicats!!!
  Molta força i rebeu una inmensa abraçada! pensem en tots vosaltres!!!

  Olga&Família

 13. Marc López G

  Hem menyspreat als metges, però ara són els herois d’aquesta comunitat, estan lluitant contra aquesta malaltia i ho esta fent amb molta valentia, i el que cal fer és rentar-se bé les mans per no infectar-nos del coronavirus, ho hem d’aconseguir, hem de combatre al virus.
  #Jo Em Quedo A Casa
  #Cartes Amb Cor

 14. anonimo

  Gairabe portem tres setmanes confinats a casa…. Jo i la meva familia us volem donar molts ànims a tots per a superar aquesta pesadilla.
  Tambe volem agrair a tot el personal sanitari per tot l´esforç que fan diariament.
  Per aixó tots els dies sortim a la finestra per a dedicarvos a tots els nostres aplaudiments.

  Molta força i entre tots podem.

 15. ANONIMO

  Gràcies, simplement gràcies per tot el que feu, gràcies per les vides que salveu, gràcies per ajudar en tot el possible, gràcies.
  #CARTESAMBCOR
  #JOEMQUEDOACASA

  1. bruna

   Hola bon dia, us agreim a tots els metges la feine que esteu fent. Espero que veieu els vostres fills molt aviat, els que en tingueu…. i la familia mes proxima .
   Que sou molt valents , lluitant contra el virus.

   GRACIES PER EL QUE ESTEU FENT.

   1. Dereck Sanchez Sanchez

    Aplausos, y seguir asi que consegiremos vencer al virus, ánimos y que se curen todos, vamos a vencer a esto.

   2. Dereck Sanchez Barroso

    Bon dia a tothom.
    Us envio molta força, perque junts
    pero separats podrem superar tot lo que está pasant.
    Una adraçada i fem bondat.

    Dereck Sanchez Barroso
    Ins.Torre Queralt (Lleida)

 16. Joel Villar

  Els metges ens van avisar, però la gent continuava fent la seva rutina diària…
  Els primers casos en van donar en Wuhan (Xina), després van ser a Itàlia, Madrid… I ara a Espanya.
  Van dir que ens quedem ens casa per prevenir els contagis, però la gent seguia sense fer res, no l’hi donava importància.
  Ara hi ha molta gent que està en hospitals. Els metges fan hores extres, i s’arrisquen a contagiar-se.

  Escric això per donar molta força a tots els que esteu patint, no esteu sols. I ara encara que cadascun estem a casa nostra i no podem sortir al carrer, estem més units que mai. Molta força i ànims.

 17. Aina N

  avui seguim igual que sempre…. a casa i sense ganes de res. pero penseu en positivitat! la majoria tenim el necessari per sobreviure i ,vosaltres el que esteu ingressats, seguiu donant tot el que pugueu que jo se que tots sortirem d´aquesta! petons virtuals

 18. Pau Mercadal Orriols

  Gràcies a tots els metges i sanitaris que treballen dia i nit per salvar-nos de la pandemia. I tambè dono anims a tota la gent que esta patin la malaltia
  com els meus pares, que son metges i ara son a casa

  #JOEMQUEDOACASA
  #TOTANIRABÉ

 19. Ana

  Jo sé que podem combatre aquest virus si no sortim al carrer, excepte per comprar o llençar les escombraries, el podem parar i podrem sortir al carrer i no estar a casa #yomequedoencasa #estevirusloparamosunidos.
  Moltíssims ànims als sanitaris!!!Petons virtuals i abraçades virtuals.

  Salutacions :
  Ana

 20. Martin

  Estic content que els professionals sanitaris existíu perquè gràcies a tots vosaltres, molta més gent del que ens imaginàvem al principi se està curant. El meu oncle està passant el coronavirus, però se està curant gràcies a tots vosaltres, A tot el personal sanitari que feu una grandiosisima feina. Aquesta carta va per vosaltres. Sou el meus herois.
  Un alumne de 6é de primària.

 21. Bernat

  Se que aquesta crisi és molt dura per a tothom, però sobretot per vosaltres, els professionals sanitaris, estic molt orgullós de vosaltres, perquè si no hi fóssiu tardaria molt a sortir al carrer i sobretot perquè arrisceu les vostres vides per salvar ne d’altres. Vosaltres sou molt valents per exposarvos tant, davant dels malàlts.
  Gràcies a tots vosaltres un familiar meu s’ha pogut curar del coronavirus.
  Gràcies per tot. Sou els meus herois.
  Bernat.

  1. Haritz

   Ànims per tothom! Gràcies a tots vosaltres estem un pas més a prop de guanyar aquest virus, sense el vostre temp i els vostres esforços no hi seríem aquí. Se que és dur per a vosaltres, ja que sou la nostra última i única esperança per guanyar aquest virus, confiem plenament en tots vosaltres!

 22. Iker

  Ànims a tots aquells que ho estan passant malament. Tots junts podrem lluitar contra el coronavirus i ho aconseguirem. S’ha de tenir paciència, teniu uns grans sanitaris al vostre costat que us estan cuidant i us posen en contacte amb el vostres familiars. Sobretot no perdeu l’esperança i les ganes de viure, que els vostres us, estan esperant a casa. Una abraçada ben forta.

 23. Sarah

  Ànims a tothom !! Que segur que si ens quedem a casa i respectem les normes de seguretat segur que aconseguirem que tot s’acabi.
  Sobretot hem d’estar tranquils i mantenir la calma, no hem de perdre els nervis ni l’esperança. Moltes gràcies als tan bons metges que hi tenim i que treballen i fan que cada vegada hi hagi menys infectats, però si nosaltres ens quedem a casa també estem ajudant així que, ajudem!!
  Una forta abraçada a tots i espero que s’acabi d’hora i que ja puguem sortir de casa i tornar-nos a veure’ns les cares !!
  Adéu i que vagi tot bé!!

 24. Jordi Rodon Cuixart Autor de l'article

  Seguim estant al vostre costat des d’arreu del país i des de totes les cases. GRÀCIES PER TOT!!!!! No hi ha prou paraules d’agraïment!!!!
  Nosaltres, des de l’escola Girona En Dansa, tornem a posar el nostre granet de sorra amb un SEGON VÍDEO de DANSA, de les nostres alumnes ballant des de casa. Aquesta vegada han col.laborat alumnes de més petitones, quan van veure a les grans ens ho van demanar.
  Esperem que us agradi i que tots els sanitaris, treballadors i pacients en pugueu gaudir i passar uns minuts divertits!!!

  LINK PER DESCARREGAR: https://drive.google.com/open?id=1LmsNIo3q7c_VV7WcJDf1u77pqmvcCx2e

  Des del cor esperem que us faci passar una estona agradable!!!!!

  Des de l’Escola Girona En Dansa, fet amb TOT EL NOSTRE AMOR!!!!!!
  @escolagironaendansa

 25. Aidé

  Ànims a tothom! Que segur que si ens quedem a casa i respectem les normes de seguretat segur que aconseguirem que tot s’acabi.
  Lo que no podem fer és perdre els nervis o ficarnos super nerviosos ni desplazarnos(lo menys posible per anar a comprar)
  Gràcies a tots els metges, doctors/doctores que està fent tot lo possible perquè tot hi vagi molt bé sense ells no sé que faríem,os donem molt ànims a tots i a totes.
  Molts petons des de aqui Collbató
  (INSTITUT DE COLLBATÓ)

 26. Alícia

  Sóc Alícia, professora d’un institut de Terrassa. Un plaer i una magnífica oportunitat de solidaritat i generositat poder col·laborar, amb els/les nostres alumnes en aquesta iniciativa.

 27. David Madueño Landh

  Ànims !!! No esteu sols tot el poble esta al vostre costat des del primer minut i jo soc un d’ells, surto amb orgull i goig a la finestra cada vespre a les vuit hores a aplaudir per donar-vos tot el meu suport .Espero de tot cor que us arribi el material de protecció que tant necessiteu el mes aviat possible i trobeu una cura eficaç per aquest virus.

  Una forta abraçada

 28. Nicole

  Muchas gracias a tod@s l@s superheroes/ superheroinas que nos estan salvando. Y muchos abrazos a las personas que estais luchando por sobrevivir, seguir así campeones/ campeonas!!!

 29. Eric

  Hola sóc l’Eric de l’Institut De Celrà i us agraeixo tot el que esteu fent per contribuir en la causa, treballant més aquestes coses fan que podem seguir sense que hi hagi més problemes i que us jugueu la vida per ajudar a la gent amb la COVID és un gest molt noble.

 30. Jordi Rodon Cuixart Autor de l'article

  Des del 20 de març de 2020 l’Hospital Clínic ha rebut milers de missatges de suport, per als pacients afectats per la COVID-19 i per als professionals que els han estat atenent, a través d’aquesta bústia de correu No Esteu Sols. Una onada de solidaritat i d’empatia com mai havíem viscut al nostre hospital i que ha donat forces a tothom per a seguir endavant.
  En les darreres setmanes heu contribuït, juntament amb més de 500 escoles, instituts i entitats, a que la força dels nens, dels adolescents, dels adults i de tota de la població arribi a tots els racons del nostre hospital. Hem rebut les cartes, els dibuixos, les fotos, les cançons i els vídeos que ens heu enviat i ens han omplert d’emocions i d’energia positiva. Gràcies infinites per la vostra implicació i el vostre ajut per a superar els moments difícils que hem passat.
  Si us plau, esteneu aquest agraïment a tota la comunitat educativa o als vostres associats, als quals hem dedicat aquesta imatge adjunta que servirà com a recordatori d’uns moments que esperem no haver de viure mai més.

  Amb prudència en els nous temps que estem vivint però amb tota la confiança que treballant junts ho superarem, rebeu una abraçada virtual!

  Hospital Clínic de Barcelona
  Barcelona, maig 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>