Jesús Viñas i Cirera, president del Consell Escolar de Catalunya

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha delegat la presidència del Consell Escolar de Catalunya en Jesús Viñas i Cirera.

Nascut a Manresa l’any 1953, Jesús Viñas és llicenciat en Psicologia, especialitzat en Psicopedagogia per la Universitat de Barcelona, i compta amb un màster en avaluació de centres educatius. Disposa d’una àmplia experiència en l’àmbit educatiu i des del 2018 ocupava el càrrec de director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.

S’ha dedicat a la docència de l’ensenyament no universitari de primària i secundària durant deu cursos i també ha exercit la direcció del centre durant dos cursos. Ha estat coordinador del Centre de Recursos Pedagògics de Terrassa durant tres anys, inspector d’Educació durant 25 anys i subdirector general de la Inspecció Educativa de Catalunya de 2003 a 2007. En l’àmbit universitari, ha exercit la docència com a professor associat durant 17 cursos a les Facultats de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona.

Ha estat actiu en els Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, soci fundador de l’Associació de mestres Alexandre Galí de Terrassa i vicepresident durant dos anys de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. També ha estat col·laborador en l’organització d’Escoles d’Estiu i és col·laborador habitual de la Fundació Jaume Bofill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>