PROJECTE 1 ACTIVAFP

PROJECTE 1

PROJECTE 1.

INICI DE CURS AMB UNA PROPOSTA DE L’ACTIVAFP TRANSVERSAL A DIFERENTS NIVELLS I FAMÍLIES PROFESSIONALS

Paz Gómez Jorge. Coordinadora del programa activafp

 

Comencem el curs amb una incertesa mai viscuda i pensant en el treball per projectes als centres.

Des del programa activafp us presentem un enunciat de projecte que esperem us sigui motivador i inspirador.

Com sabeu sempre expliquem que els enunciats han de ser curts, oberts, difosos per a que tinguin moltes solucions i punts de reflexió i recerca, lligats al currículum i al context econòmic-social, reals, motivadors i inspiradors per l’alumnat i el professorat.

Esperem que el següent enunciat compleixi per vosaltres tots aquests requisits. 

El centre ha de posar a l’abast de tota la comunitat educativa *productes d’higiene i desinfecció per les mans. Participem en la organització del centre per tenir sempre gel hidroalcohòlic a totes les aules, secretaria, consergeria i diferents espais. L’enunciat pot continuar segons el nivell en què vulgueu aplicar-lo.

* Podem fer altres variacions, per exemple que el subministrament sigui de mascaretes de seguretat o fer la difusió o conscienciació en relació a l’ús de mascaretes i gel hidroalcohòlic…

Aquest enunciat es pot desenvolupar i aplicar en diferents nivells (PFI, GM o GS simultàniament) i famílies professionals, inclós intercentres. 

Per exemple:

  • En relació a la família d’Administració i Gestió poden posar en marxa un pla d’empresa per la compra i distribució del producte dintre del centre. Generació d’una marca juntament amb la família de Comerç i Màrqueting.
  • En relació a la família de Comerç i Màrqueting, tant els cicles formatius de grau mitjà com els de grau superior poden lligar activitats d’ensenyament-aprenentatge al subministrament, distribució, emmagatzematge, pla de marketing, etc.
  • En relació a la família d’Informàtica i Comunicacions es pot crear una web o un app on recollir les comandes del producte o identificar si falta estoc al magatzem, que estaria controlat pel departament de compres de la família d’administració i gestió o amb el departament de comerç i màrqueting en relació a la distribució en els llocs on hi ha la petició del producte (aula, secretaria, etc.)
  • En relació a la família Química es pot fer des de la fabricació fins al control de qualitat del producte.
  • En relació a la familia tèxtil, confecció i pell si feu una variació de l’enunciat en relació a tenir mascaretes per tothom i es pot fer des de la fabricació fins al control de qualitat del producte. 
  • ….

Segur que esteu pensant en altres ramificacions, en altres famílies professionals d’aquest projecte. Doncs endavant!! 

Si us motiva aquest projecte, us deixem aquí el link a una presentació en la plataforma genially on teniu els objectius, la metodologia i el desenvolupament que us proposem. Al final de curs presentarem els resultats,  quants centres del programa i a quin nivell s’ha arribat a fer aquest projecte i us afegirem a  l’annex els  informes dels equips docents que l’hagin realitzat amb les seves conclusions.

Si necessiteu assessorament, orientacions, partners per fer el projecte en els centres inscrits al programa teniu un equip impulsor amb un/a coordinador/a que us pot ajudar en relació a com es treballen les metodologies actives.

En tot cas us recordem el nostre correu: 

activafp@xtec.cat

Esperem que tot vagi bé i es puguin desenvolupar totes les activitats planificades. Continuem al vostre costat!!

Coordinació del programa activafp