Segona edició de les 24H d’Innovació Barcelona per Dualiza Bankia

24 HORES D’INNOVACIÓ BARCELONA

La segona edició de les 24H d’Innovació Barcelona per Dualiza Bankia que se celebrarà el 15 d’abril és un esdeveniment organitzat i finançat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i per la Fundación Bankia para la Formación Dual. 

Aquesta iniciativa neix de la unitat d’innovació de la Direcció General d’FP i Ensenyaments de Règim Especial, ImpulsFP, i concretament del programa InnovaFP que, amb aquesta hackató, pretén apropar el talent i el potencial creatiu de l’FP a l’empresa mitjançant reptes empresarials que els participants han de solucionar en 24 hores.

Aquest 2021, a diferència de la primera edició del 2019 on l’esdeveniment va ser presencial, les 24H seran totalment virtuals a causa de les restriccions provocades per la pandèmia de la COVID-19. 

Els 200 participants es distribuiran en 24 equips i tindran com a objectiu trobar solucions en 24 hores a reptes proposats per empreses de diferents àmbits i especialitats: màrqueting, informàtica, salut, fabricació, electrònica, automoció o química, entre d’altres. Les seves propostes de solucions podran ser, de la mateixa manera, diverses: productes, software, serveis o creacions artístiques sense limitacions creatives o d’originalitat. 

Els equips, formats per estudiants d’FP provinents de tot Catalunya que es connectaran virtualment a través de plataformes col·laboratives per treballar en la solució al repte plantejat, seran multidisciplinars perquè la suma de les seves capacitats, enginy i talents diversos els permeti desenvolupar idees i conceptes innovadors. Els equips es formaran a l’atzar i comptaran amb un docent que mentoritzarà el grup durant tot el procés d’elaboració de la proposta i un assessor per a la presentació final. 

Els alumnes hauran, doncs, d’idear, prototipar i presentar una solució al repte que se’ls ha proposat i tindran a disposició diferents eines per a fer possible tot allò que vulguin com a solució. Els projectes seran després avaluats per un jurat i s’atorgarà un primer premi i un segon premi sota els següents criteris d’avaluació:

  • Originalitat, creativitat i innovació de les solucions i conceptes  
  • Respecte del medi ambient, desenvolupament sostenible 
  • Viabilitat tècnica i econòmica
  • Rellevància per a les necessitats dels usuaris. 

 

Així doncs, esperem que aquesta segona edició virtual de les 24H d’Innovació Barcelona per Dualiza Bankia tingui tant d’èxit com la primera i que la participació tant d’empreses com de centres i d’alumnat evidenciï altra vegada que l’FP Dual és una formació de futur. 

 

Junts per innovar i inventar el món del demà. https://www.24hbcn.com/ca/