Coronavirus i impulsFP, cercant l’oportunitat en la dificultat

Ja fa tres setmanes que estem confinats. Tot i que molts vam quedar en xoc per una situació, que ha trencat tots els esquemes i que ha barrat la porta de tots els centres educatius i espais de trobada, no hem deixat de cercar l’oportunitat en la dificultat. Una dificultat que ens manté allunyats i aïllats a les nostres llars, sovint en condicions que no han estat les ideals per una reclusió.

Fruit d’aquesta cerca hem descobert que, és molt complicat posar portes a la creativitat. Que les dificultats són el millor estímul per fer-la créixer. Així hem trobat una gran aliada en la tecnologia que ens ha ajudat a escurçar les distàncies i a trencar l’aïllament dels coordinadors dels diferents programes. Ho hem fet a través de les diverses plataformes que permeten videoconferències, afegint ordre i organització amb eines tan útils com el  trello i el drive.

L’estupor per una situació que semblava ens superava ha deixat pas a una intensa activitat que discorre a través d’internet. No podem moure’ns, però hem entrat en la llar de cada un de vosaltres i hem pogut compartir, jornades, i formacions. Hem après noves formes de comunicació i interacció que han obert el ventall de possibilitats en els diferents programes i jornades que tindrem i en les que l’espai Bital i el centre educatiu donaran pas a algun racó del núvol. Les dificultats són oportunitats i aquests dies, aquesta afirmació, cobra tot el seu sentit.