Jornada de novells, una alenada d’aire fresc

El passat dimarts 29 de setembre es va dur a terme la Jornada de Novells 2020-21 on es va fer la introducció pels coordinadors que s’inicien en algun programa d’innovació de la unitat ImpulsFP.

Aquesta jornada es va desenvolupar íntegrament online, començant en una sala de zoom amb una gran assistència, al voltant de 150 persones. 

Inicialment es fa fer una introducció parlant d’”On som?” en mans d’en Josep Moratal com a responsable de la unitat ImpulsFP per explicar als nous coordinadors quina estructura tenen aquests programes dins d’Educació, qui forma la unitat ImpulsFP i què fa específicament cada programa.

Un cop explicat el marc general, es va passar a fer una dinàmica per a què tots els coordinadors novells pensessin quina tasca creien que s’esperava d’ells com a coordinadors d’un programa en el centre, com podien incentivar a altres professors a emprendre dinàmiques actives amb l’alumnat i quina ajuda esperaven rebre per part del departament d’Educació entre d’altres reflexions. Per a fer-la es van repartir tots aquests coordinadors novells en diferents sales en les que es va triar un portaveu i un secretari per a després poder fer una posta en comú al final de l’activitat.

El cert és que d’aquesta dinàmica se’n van extreure conclusions molt interessants de les que s’intentaran aplicar les més viables.

Després d’una merescuda pausa es van distribuir els nous coordinadors en diferents sales en funció de quin programa coordinarien durant aquest curs. En cadascuna d’aquestes sales els coordinadors de cada programa van explicar la filosofia i objectiu de cadascun d’ells. Concretament, van fer la presentació la Paz Gómez per ActivaFP, en Salva Campos per InnovaFP, la Maria Josep Pérez per OrientaFP, la Sara Guirado i en Josep Parpal per FuturaFP i en Josep Moratal per EmprènFP. A posteriori es va dur a terme una part molt enriquidora per a tots doncs era la oportunitat d’intercanvi d’opinions, dubtes, presentacions, etc. Aquest “de tu a tu” va ser una molt bona oportunitat per tenir un espai on fer aquelles preguntes que teníem “endreçades”.

Totes les gravacions es poden trobar a la web de la jornada:

https://sites.google.com/xtec.cat/jornadanovellsimpulsfp

Coordinació d’ImpulsFP