A QUIN CURS ET VOLS APUNTAR?

A QUIN CURS ET VOLS APUNTAR?

INFORMACIONS SOBRE LA PLANIFICACIÓ DELS CURSOS DE L’ITINERARI FORMATIU ACTIVAFP. PRIMER TRIMESTRE

Com el curs passat  durant el primer trimestre el programa activafp ofereix un ventall de formacions als centres. Aquestes formacions tenen un fi concret i estan distribuïdes per nivells, pensant en les diferents casuístiques que es pot trobar el professorat en relació a la formació en metodologies actives.

CURSOS AMB DATA D’INICI AL NOVEMBRE

S’han publicat i fet arribar als centres els cursos de l’itinerari formatiu del programa activafp que tenen data d’inici al novembre. Des del programa activafp es recomana als responsables de la coordinació del programa als centres i als membres dels equips impulsors dels centres inscrits al programa activafp fer aquestes formacions en un ordre concret, encara que es pot canviar si la persona ja ha fet altres formacions i ja té nivell en relació a metodologies actives a l’aula:

CURS BÀSIC ABP. Curs digitalitzat. 30H

Aquest curs es recomana als coordinadors de centres nous o que no han fet mai un curs d’ABP per a que desprès el repliquin com a formació interna de centre (FIC). També el poden fer membres de l’equip impulsor. És totalment telemàtic, no hi ha sessions en videoconferencia. Tota la feina es fa dintre de la plataforma Odissea. Us recordem a aquells coordinadors que ja heu fet aquesta formació que podeu fer-nos arribar la vostra proposta de FIC per organitzar-la amb formació i donar-vos accés a la plataforma Odissea per poder realitzar-lo. Per fer una FIC necessiteu assegurar-vos de que teniu 5 professors que el volen fer. Informeu de la vostra planificació del FIC amb un correu a activafp@xtec.cat

Per fer la inscripció al nou curs digitalitzat:

0003060600 Curs Bàsic ABP (nova edició digital)

Curs telemàtic. VT Curs a distància (A distància). Del dijous 26/11/2020 al 29/1/2021

Es recolliran els millors projectes que sortin d’aquesta formació i es donarà visibilitat al Trello, web i altes eines de comunicació interna i externa del programa.

Aquest curs s’està realitzant adaptat a la familia professional de química. S’han fet tres edicions, la primera es va fer al juliol, la segona ha acabat a data de 30 d’octubre i la tercera acabarà el 30 de novembre. S’aniran publicant al Trello de les families professionals (annex 1)  i en diferents articles alguns dels millors projectes que han sortit d’aquestes formacions especifiques. Més endavant es planificaran per altres families professionals.

 

METODOLOGIES DOCENTS PER A L’FP. ABP. 30H

És una formació que acompanya a la tasca docent inicial en metodologia ABP amb eines per treballar aquesta metodologia i és ideal per a docents que es troben sols a l’aula i necessiten orientacions concretes. Consta de 3 sessions en videoconferencia a banda de les tasques que s’han de realitzar al Odissea. Els formadors són Dani Serra i Raúl López de Salesians de Sarrià, amb amplia experiència en treball per projectes en el seu centre.

Per fer la inscripció:

0003070600 Metodologies docents per a l’FP. ABP

Curs semipresencial. VT Curs a distància (A distància). Del dijous 26/11/2020 al 21/1/2021 de 16:00 a 20:00h

 

COM TREBALLAR EN ELS CICLES FORMATIUS PER PROJECTES. 30H

Aquest és el curs de més nivell de l’itinerari formatiu i es recomana tenir coneixement en ABP i estar (o haver estat) treballant per projectes a l’aula. Es tracta d’avançar en el disseny dels projectes dintre dels cicles formatius ( documentació, planificació, avaluació, programació…). Consta de 5 sessions en videoconferència a banda de les tasques que s’han de realitzar al Classroom. Us recomanem que us apunteu més d’una persona de l’equip docent per a poder treballar les activitats de manera real i útil per les vostres classes. Els formadors són Paco González i Olga Castilla docents que formen part de l’equip directiu de l’Escola del Treball amb amplia experiència en treballar projectes de manera transversal als cicles formatius i són coordinadors de la xarxa 2 del programa activafp.

Per fer la inscripció:

 

0003040600 Com treballar en els cicles formatius per projectes.

Curs semipresencial. VT Curs a distància (A distància). Del dimarts 24/11/2020 al 17/12/2020 de 16:00 a 18:00h

 

CURSOS AMB DATA D’INICI AL DESEMBRE

ENCESA EMOCIONAL: COM ACTIVAR LES GANES D’APRENDRE

Desembre. 2 edicions del Curs d’encesaemocional: com activar les ganes d’aprendre. Els formadors són Antonio Domingo i Fran Arrébola, coordinadors de les xarxes E i F del programa activafp i formen part de l’equip directiu del Centre d’Estudis Politècnic, on han implementat aquestes eines en els diferents equips docents durant varis cursos, amb molt d’èxit. Consta de 30 H de formació on hi ha 4 sessions en videoconferència. Aquest curs es recomana que es faci en equip. És a dir quan feu la inscripció mireu que també s’inscrigui algú més del vostre equip docent. Es tracta d’una metodologia participativa, orientada al treball pràctic.

 

Curs semipresencial. VT Curs a distància (A distància). Del dimecres 2/12/2020 al 27/1/2021 de 16:15 a 17:45
 Curs semipresencial. VT Curs a distància (A distància). Del divendres 11/12/2020 al 22/1/2021 de 16:15 a 17:45

 

TALLER MOTIVACIONAL  AMB DATA D’INICI AL GENER DE 2021

Aquest taller de 5 hores està dirigit a qualsevol docent que vulgui conèixer com es pot treballar les metodologies actives. En Miguel Valero professor de la Universitat Politècnica de Catalunya explica la seva experiència i la seva recepta per treballar per projectes.

 Jornada / Jornades. VT Curs a distància (A distància). Del dilluns 11/1/2021 al 13/1/2021 de 9:00 a 11:30

Si encara teniu dubtes sobre aquests cursos us deixem aquí l’enllaç al curs moodle de l’Odissea del Qcampus que es va fer la primera setmana de juliol on es va fer un tastet de 5 hores de cada formació de l’activafp. Les formacions de l’activafp estan al final del curs. Hi ha resums, gravacions, que us poden ajudar a entendre el fonament de cada proposta de formació. En breu tindrem un catàleg digital de formacions que de manera gràfica i molt clara us guiarà cap a la formació més adient.

ALTRES PROPOSTES:

Per últim des del programa activafp es fa la proposta d’un curs sobre com qualificar projectes dintre de la plataforma Moodle. El curs consta de 10 hores. Perfeccionant així el butlletí de qualificacions del moodle i treballant amb rubriques i guies d’avaluació de manera automática. El curs consta de 7 sessions presencials de 90minuts. El formador és en Jordi Cuesta, coordinador de la xarxa 1B del programa activaFP, amb amplia experiència en el treball per competències.

Per fer la inscripció:

0003050600 Qualificació integrada de projectes ABP transversals a mòduls usant la plataforma Moodle

Taller. VT Curs a distància (A distància). Del dimecres 25/11/2020 al 21/12/2020 de 9:00 a 10:30  h

Amb tot aquest ventall de formacions esperem poder cobrir les necessitats formatives del gran part del professorat de cicles formatius, continuarem oferint aquestes i altres formacions durant el curs.

Annex1. Links als trello’s per families professionals (s’aniran afegint projectes poc a poc)

Grup 1
Família Professional
Administració i Gestió
https://trello.com/b/DCqgmvub

Grup 2 AF-IA-FS-TX-TM
Famílies Professionals
ARTS GRÀFIQUES
INDUSTRIES ALIMENTARIES
FUSTA MOBLE I SURO
TÈXTIL CONFECCIÓ I PELL
TRANSPORT I MANTENIMENT DE VEHICLES
https://trello.com/b/oNykrk5i

Grup 3 CICLES INDUSTRIALS
Famílies Professionals
ELECTRICITAT I ELECTRÒNICA
FABRICACIÓ MECÀNICA
INSTAL·LACIÓ I MANTENIMENT
QUÍMICA
https://trello.com/b/XBGscXtx

Grup 4
Família Professional
COMERÇ I MÀRQUETING
https://trello.com/b/tweWvLq8

Grup 5 EO-EA-IE-AR-MP-SM
Famílies Professionals
EDIFICACIÓ I OBRA CIVIL
ENERGIA I AIGUA
INDÚSTRIES EXTRACTIVES
AGRARIA
MARÍTIM PESQUERA
SEGURETAT I MEDI AMBIENT
https://trello.com/b/Z4ReghVs

Grup 6
Família Professional
INFORMÀTICA I COMUNICACIONS
https://trello.com/b/c0vj9vPT

Grup 7 IP-HT-AE-IS
Famílies Professionals
IMATGE PERSONAL
HOTELERIA I TURISME
ACTIVITATS FÍSIQUES I ESPORTIVES
IMATGE I SO
https://trello.com/b/Mqc93c8j

Grup 8
Families Professionals
SANITAT
SERVEIS SOCICULTURALS A LA COMUNITAT
https://trello.com/b/6Nb3VsgQ

 

Esperem que tota aquesta informació us sigui d’utilitat!

Coordinació programa activaFP