Gran acollida de la primera sessió dels Seminaris Temàtics Aprofundim en Transformació Educativa

 

Ahir es van iniciar simultàniament els Seminaris Temàtics del Laboratori de Transformació Educativa Aprofundim en la Transformació Educativa. A part d’uns problemes tècnics que ens va impedir sentir l’audio dels vídeos de benvinguda de la Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, i de tancament del Subdirector General d’Innovació i Formació, així com el d’algun altre vídeo compartit pels ponents, les sessions es van desenvolupar amb una molt àmplia participació dels assistents, que varen poder interaccionar amb els ponents a través d’eines proposades pels mateixos ponents, com el kahoot, així com a través del xat del Canal YouTube del Laboratori de Transformació Educativa.

L’enllaç a les gravacions d’aquesta primera sessió el trobareu al final dels següents articles:

En aquests mateixos articles hem penjat material divers dels ponents, com articles de reflexió amb preguntes que conviden a pensar detingudament, la presentació digital que van compartir durant la sessió, així com els vídeos que per causa del directe no es van poder sentir adequadament.

En conjunt, als 3 Seminaris Temàtics Aprofundim en Transformació Educativa, s’han inscrit 785 professionals de l’educació, docents d’escoles d’infantil i primària, d’instituts escola i d’instituts de secundària, de centres de formació d’adults, de centres de règim especial i de centres ZER. Un total de 509 centres educatius i centres de recursos pedagògics de diversos Serveis Educatius, Serveis Territorials i Serveis Centrals del Departament d’Educació, on hi ha hagut participació des de tots els territoris de Catalunya.

A data de tancament d’aquest article, les gravacions de les sessions d’ahir al vespre han rebut ja més de 2 milers de visualitzacions, i la xifra augmenta cada hora. Tot un èxit d’acollida que ja es va poder evidenciar per l’alta participació als xats tant durant les ponències com sobretot a la segona part de debat amb els convidats a la sala. Recordem quins eren els presents a cada sala:

EIX 1: Aprofundim en Organització i gestió de centre

Distribució del lideratge i la visió del centre. Mireia Tintoré

Mireia Tintoré. Doctora en humanitats i ciències socials. Professora de la Facultat d’Educació de la Universitat Internacional de Catalunya. Investigadora responsable del Grup de Recerca d’Organització d’Institucions Educatives i Professionalització i membre del Grup de Recerca Consolidat EDO Universitat Autònoma. Editora fundadora de la revista IJELM, especialitzada en lideratge educatiu.
Josep Maria Esteve. Exdirector de l’IE Jacint Verdaguer i col·laborador com a facilitador del Laboratori a Barcelona Comarques.
Dolors Queralt. Directora de l’IE Daniel Mangrané i facilitadora del Laboratori a Terres de l’Ebre.
Aurora Vera. Directora de l’IE Mar Mediterrània.

EIX 2: Aprofundim en Metodologies d’aprenentatge

Aprenentatge actiu. Héctor Ruiz

Héctor Ruiz. Director de la International Science Teaching Foundation. Investigador en psicologia cognitiva de la memòria i l’aprenentatge en contextos educatius. Autor de “¿Cómo aprendemos? Una aproximación científica al aprendizaje y la enseñanza”.
Mercè Sayós. Mestra de l’Escola Vall-Llobrega i facilitadora del Laboratori a Girona.
Noa Padín. Referent de xarxes al Consorci d’Educació de Barcelona i facilitadora del Laboratori a Barcelona.
Alberto Esteban. Cap d’Estudis de l’IE Daniel Mangrané i facilitador del Laboratori a Terres de l’Ebre.

EIX 3: Aprofundim en Xarxa i ecosistema educatiu

Les relacions humanes i socials com a eix de la Transformació Educativa. Mireia Civís i Jordi Díaz-Gibson

Mireia Civís. Doctora en Pedagogia. Professora de l’FPCEE Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Investigadora responsable de la línia de Territori i Xarxes en el Grup de Recerca PSITIC de la URL, Pedagogia, Societat i Innovació amb el suport de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació – PSITIC.
Jordi Díaz-Gibson. Doctor en Ciències de l’Educació. Professor de l’FPCEE facultat de psicologia ciències de l’educació i esport de Blanquerna (Universitat Ramon Llull). Membre investigador del mateix Grup de Recerca consolidat PSITIC de la URL, en Pedagogia, Societat i Innovació amb els suport de les TIC.
Marcel·lí Canal. Referent de Xarxes als Serveis Territorials del Baix Llobregat, i facilitador del Laboratori.
Dimas Fàbregas. Director de l’Escola La Immaculada de Vilassar de Dalt i facilitador del Laboratori al Maresme-Vallès Oriental.
Francesc Martín. Director de l’Escola Sant Jordi de Vilanova i la Geltrú i facilitador del Laboratori a Barcelona.

L’assistència en directe va ser molt nombrosa, amb aportació al xat d’experiències personals, preguntes i reflexions molt enriquidores per a la construcció d’un debat plural, que ens va convidar a tots a pensar sobre la importància d’aspectes clau de la pràctica docent per continuar aprenent col·lectivament, i per tirar endavant els projectes de transformació d’arreu i compartir-los.

El debat va permetre visualitzar la necessitat que la pràctica i la recerca vagin trobant les connexions, per nodrir-se mútuament, per avançar en la Transformació Educativa. Aquest és un dels objectius als quals s’orienten aquests Seminaris Temàtics. Gràcies per la magnífica experiència educativa d’ahir. A tots vosaltres, moltíssimes gràcies!

Tot seguit us compartim el vídeo de tancament del Subdirector General d’Innovació i Formació, el Sr. Jesús Moral, que no es va poder sentir ahir al final de les sessions:

 

 

Finalment, us volem recordar les dates de les següents sessions dels Seminaris Temàtics Aprofundim en la Transformació Educativa. Totes les sessions es realitzaran a través del Canal YouTube del Laboratori. Es publicaran els enllaços a la plataforma del Laboratori de Transformació Educativa:

EIX 1: Aprofundim en Organització i gestió de centre. Mireia Tintoré

EIX 2: Aprofundim en Metodologies d’aprenentatge. Héctor Ruiz

EIX 3: Aprofundim en Xarxa i ecosistema educatiu. Mireia Civís i Jordi Díaz-Gibson

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>