L’Equip de Facilitació del Laboratori creix per acompanyar aquest curs a 100 centres educatius

Avui 30 docents experts s’incorporen a l’Equip de Persones Facilitadores del Laboratori de Transformació Educativa. Aquest curs 2020 – 2021, 50 facilitadors/es acompanyaran a 100 centres educatius repartits per tot el territori per empoderar-los en els processos de transformació (organització i gestió del centre, metodologies innovadores, xarxes i ecosistemes educatius) en el marc d’aquesta iniciativa R+D+I, d’acompanyament a centres, treball en xarxa i aprenentatge entre iguals que la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital impulsa per avançar en la transformació educativa de tot el sistema a través de la recerca dels processos, dels indicadors i de les evidències.

 

Els assistents a la jornada reflexionen sobre 4 aspectes clau que han d’orientar els centres i les actuacions del Laboratori perquè el context socio-educatiu i sanitari en el que vivim esdevingui una oportunitat de transformació i millora de la qualitat educativa:

A. Com han de ser els centres educatius partint de les fortaleses pròpies i recollint les noves oportunitats?

B. Quines són les noves oportunitats que hem de tenir presents, vinculades als “Set principis de l’aprenentatge”?

C. Com hem de redefinir el propòsit educatiu dels centres per construir una escola nova que s’ocupi de l’acompanyament personalitzat i que sigui capaç de distribuir oportunitats vetllant pel bé comú?

D. Quines oportunitats ens brinda l’educació estesa on el dins i el fora interactuen i col·laboren formant ecosistemes locals?

 

 

 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>