PAcTE (Programa d’innovació d’Acceleració de la Transformació Educativa / Eines per al Canvi)

 

Avui dilluns, 15 de març, s’ha obert la convocatòria ordinària unificada de programes d’innovació pedagògica del Departament d’Educació. Els programes d’innovació consisteixen en plans d’acció que el Departament d’Educació prioritza i impulsa, i que tenen com a finalitat millorar els resultats del sistema educatiu adequant-lo al canvi i a l’evolució social.

 

 

En aquesta convocatòria es posa en marxa el Programa d’Acceleració de la Transformació Educativa. Podeu accedir a tota la informació fent clic al logo:

 

 

El programa d’innovació pedagògica d’Acceleració de la transformació educativa / Eines per al Canvi (PAcTE) és un programa que promou l’actualització del projecte educatiu dels centres participants amb l’acompanyament professional i la dotació dels recursos i les eines necessàries per impulsar processos de transformació educativa en els àmbits de l’organització, les metodologies d’ensenyament i aprenentatge, i el treball en xarxa intern i amb l’entorn.

Els objectius del Programa d’acceleració de la transformació educativa són els següents:

  • Incorporar com cultura de centre, procediments i estratègies reflexius que possibilitin la transició sistemàtica des dels models tradicionals d’ensenyament-aprenentatge al model definit pel marc de referència de la transformació educativa, i que condueix a reformular el perfil competencial dels docents i la seva capacitació i formació.
  • Actualitzar els projectes educatius dels centres per incloure múltiples metodologies de treball globalitzat, l’avaluació formativa i competencial, la redefinició del propòsit institucional i de l’organització del centre, i la incorporació de mesures universals d’inclusió i equitat.
  • Apoderar els centres educatius com a motor de canvi per aconseguir una ciutadania crítica i solidària que vetlli per una convivència pacífica, responsable i conscient, capaç d’adaptar-se als reptes i a les aspiracions del segle XXI i de fomentar els valors i les competències adequades per aconseguir un creixement sostenible i inclusiu.

 

Els centres que formeu part de la Comunitat de Centres Facilitats del Laboratori, per tal d’incorporar-vos al Programa PAcTE i seguir gaudint de les actuacions que suposa ser centre amb Facilitació el proper curs, és absolutament necessari que feu la sol·licitud de participació en el programa d’innovació, segons el procediment establert a la convocatòria. Recordeu que el termini de presentació de sol·licituds és fins al 12 de maig de 2021. Per a qualsevol qüestió que us vagi sorgint no dubteu en fer la consulta al vostre Servei Territorial, que és qui s’ocuparà de fer-vos l’acompanyament necessari al llarg del procés i a qui haureu d’adreçar la vostra sol·licitud de participació.

A partir del curs vinent, per disposar de l’acompanyament intensiu que suposa la facilitació en centre caldrà formar part del programa d’innovació d’Acceleració de la Transformació Educativa / Eines per al Canvi (PAcTE). És per això que és molt important que us poseu en contacte amb el vostre servei educatiu i tramiteu la sol·licitud en el termini establert aportant la documentació segons consta a la resolució.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>