Visites virtuals guiades

Una de les accions més valuoses en l’aprenentatge entre centres és la realització de visites a centres. El Laboratori organitza aquestes trobades condicionats per la situació de pandèmia i les mesures sanitàries que impedeixen les visites presencials. És per això que, enguany, des del Laboratori us proposem les “Visites virtuals guiades entre centres”.

Demanem a centres referents del Laboratori que comparteixin la seva expertesa i experiència en aquells aspectes de la transformació educativa en què el seu projecte educatiu i la seva pràctica docent excel·leixen. Creiem que és fonamental l’aprenentatge en xarxa, la construcció compartida i el reconeixement d’experiències reeixides. És per això que els demanem que esdevinguin centres amfitrions d’una visita virtual guiada. Aquests mateixos centres referents, juntament amb els centres facilitats del Laboratori, poden esdevenir centres visitants en d’altres visites virtuals.

Les visites tindran una durada aproximada d’1 hora, i seguiran la següent estructura:

  • Emmarcar el projecte educatiu del centre i contextualitzar la visita.
  • Visualitzar un vídeo filmat prèviament.
  • Fer un debat posterior amb 6 – 7 de les persones visitants a través de videoconferència, que es difondrà per mitjà del canal YouTube del Laboratori.

 

Aquest curs preveiem fer 2 torns de visites virtuals, sempre en horari lectiu:

  • Entre el 12 i el 16 d’abril de 2021.
  • Entre el 26 i el 30 d’abril de 2021.

 

Els vídeos de les visites virtuals guiades en centres formen part de la col·lecció Inspirar la Transformació Educativa de la iniciativa Transformar per innovar: