Qui som

Segons l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, la llengua occitana, també denominada aranès a l’Aran, és una llengua oficial a Catalunya.

La llengua occitana compta amb més de tres milions de parlants i, encara, és present en molts àmbits com a l’educació, a l’administració, als mitjans de comunicació i a la cultura.

Fins al dia d’avui, la conservació d’aquesta llengua minoritària ha sigut possible gràcies a les accions que s’han fet tant per part de l’administració pública com per part de la societat occitanoparlant.

La llengua occitana forma part del projecte Marc per al plurilingüisme, on es vetlla per una educació plurilingüe on l’alumnat sigui capaç de dominar les llengües oficials del territori català.

Avui dia, l’aprenentatge de llengües és essencial per tenir més oportunitats en el món laboral i per a fer possible que la ciutadania sigui capaç d’actuar en qualsevol àmbit.

Per això, hem creat aquest espai Nodes amb l’objectiu de transmetre informació, compartir recursos, eines i notícies sobre la llengua occitana. Volem que aquest espai sigui un punt de trobada dels docents de tot el territori català que estiguin interessats en aprendre la llengua occitana i que vulguin fer ensenyament en i de llengua occitana a les aules. Us animem que visiteu les seccions del web on trobareu:

  • Occità: hi trobareu notícies sobre jornades, cursos, tallers que ofereixen des de l’administració, etc.
  • Suport a l’aprenentatge: en aquest apartat volem compartir materials que podeu utilitzar a l’aula per treballar la llengua occitana, així com la seva cultura.
  • Comunautat: aquí oferirem propostes didàctiques per dur a terme a l’aula.
  • Formacion: en aquesta secció trobareu informació sobre l’oferta formativa del Departament d’Educació relacionada amb l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua occitana.

Contacte: occita@xtec.cat

Servei de Suports i Recursos Lingüístics
Sub-direcció General de Plurilingüisme
Direcció General de Currículum i Personalització