Taller 15 – Projectes IoT amb comunicació de dades al núvol per anàlisi i col·laboració

En aquest taller aprendrem a treballar les dades que es generen en els projectes IoT fets en micro:bit. Mitjançant l’extensió Wappsto:bit podrem enviar la informació de tots els sensors al núvol que es proporciona de manera gratuïta i d’aquesta manera poder fer projectes col·laboratius i d’anàlisi de dades.

Requisits
  • Ordinador portàtil
  • Coneixements bàsics de programació. Es programarà en blocs (makecode).

Nivell educatiu

Primària, ESO, Batxillerat, Cicles formatius.

Oscar Alavedra

President de l’Associació d’usuaris SomInternet i gestor de projectes d’Innovació a la Fundació i2CAT. Oscar Alavedra és Enginyer de Telecomunicacions per la UPC i titulat en el Postgrau en Tecnologies de l’Aprenentatge i del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili. Fundador de l’Associació SomInternet el 2012, que té com a objectius reduir l’escletxa digital al territori mitjançant l’activitat d’operadora d’internet i d’entitat formadora de diferents materials formatius tecnològics principalment a professorat de Formació Professional. Com a gestor de projectes d’innovació a la Fundació i2CAT també lidera un projecte d’integració de continguts de Connectivitat Intel·ligent als cicles formatius d’informàtica i telecomunicacions al territori, explicant i practicant les tecnologies 5G i IoT. Actualment, participa en diversos projectes per donar a conèixer aquestes tecnologies digitals avançades en diferents nivells educatius.

Ricardo Bonache

Director tècnic a eSTEAM education. És Doctor en Enginyeria Electrònica per la Universitat Rovira i Virgili i titulat en màster en Direcció d’Empreses per la mateixa universitat. Actualment, exerceix la seva activitat com a cofundador i director tècnic a l’empresa eSTEAM education, especialitzada en la formació en competències digitals i metodologies i eines STEAM tant per institucions educatives com per a famílies.  Durant els darrers anys s’ha especialitzat en la creació i realització de cursos específics de formació en competència digital docent (CDD) especialitzats en STEAM, i en la impartició dels mateixos i la seva divulgació, especialment en aquelles àrees més tecnificades i que requereixen un ampli coneixement tècnic. La seva experiència prèvia en el camp de la robòtica social adquirida en rellevants empreses del sector i a la Universitat com a professor associat li permet traslladar els coneixements de forma directa i senzilla a tots els públics. També treballa actualment col·laborant com a expert i especialista en els processos formatius del programa d’Impuls Digital CompDigEdu i del programa FAIG en els que participa la seva empresa, en col·laboració amb el Dept. d’Educació.

Scroll to Top