Objectius de Desenvolupament Sostenible

Les persones tenim dret a una vida saludable, en harmonia amb la naturalesa. El dret al desenvolupament ha de tenir en compte les necessitats de desenvolupament i ambientals de les generacions presents i futures, tenint com a objectiu aconseguir un desenvolupament sostenible.  | Manifest |

Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible

 

L’Agenda 2030 és el full de ruta global per avançar vers el desenvolupament sostenible. Aprovada el 25 de setembre de 2015 per Nacions Unides, inclou 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a assolir el 2030. Els ODS cobreixen la dimensió social, econòmica i ambiental de la sostenibilitat i aborden cinc grans àmbits: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances.

La cultura de la sostenibilitat és un element bàsic en el capital social d’un país. L’educació cap al desenvolupament sostenible no es tracta d’una activitat de mera transmissió de coneixements, sinó de capacitació dels ciutadans per analitzar les possibles solucions als reptes ambientals, econòmics i socials.

Cal educar en el marc de la presa de consciència sobre el moment que vivim d’emergència climàtica i ambiental, i alhora també en la presa de decisió per tal que l’alumnat i el ciutadà participi de forma activa en el seu entorn més proper.

Els CdA/EdA per la seva metodologia de treball i la situació física de continu contacte amb el medi ambient permeten dur a terme propostes reals de sostenibilitat.

Elaborar propostes de treball innovadores i transformadores relacionades amb cada ODS i fent participar a tota la comunitat educativa, pot ajudar a millorar la nostra relació amb el medi ambient i fer real un nou model de vida més sostenible i saludable.

Posem-nos mans a l’obra que, com diu el poeta Miquel Martí i Pol, «tot està per fer, i tot és possible».