Informació

En què consisteix?

El campionat de Catalunya de formació professional, que es celebra cada dos anys, permet mostrar les habilitats i les competències professionals dels alumnes que hi participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.

Objectius

  • Promoure l’alta qualitat dels estudis de formació professional que es duen a terme a diferents centres educatius del territori.
  • Impulsar, promoure i prestigiar la formació professional.
  • Crear xarxes de col·laboració, entre els centres, el professorat participant i les empreses del sector.

El progrés econòmic d’una regió està íntimament lligat a la formació de la seva població activa. El jovent que es vol introduir en el món laboral ha de saber donar resposta a la necessitat empresarial del seu territori; és per això que empreses i autoritats educatives han de treballar conjuntament a fi d’ajudar al progrés econòmic del territori.

Qui pot participar-hi?

Els alumnes matriculats en cicles formatius de formació professional de Catalunya (cada prova té un requisit d’edat que s’especifica a la directriu tècnica corresponent).

Què cal fer per inscriure-s’hi?

Els centres de formació professional poden inscriure una persona candidata per professió emplenant el formulari en línia quan la inscripció està oberta.

Normativa

Resolució ENS/2481/2016, de 27 d’octubre,
per la qual es crea el Programa d’innovació “Campionat de Catalunya de la Formació Professional i proves tècniques de les olimpíades d’FP Skills” (DOGC núm. 7243, de 9.11.2016)