Per aprofundir més…

Què és l’enfocament AICLE o CLIL?

El programa GEP es basa en l’enfocament AICLE (Aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera) o CLIL (Content Language Integrated Learning).

 

L’aprenentatge integrat de contingut i llengua estrangera (AICLE-CLIL) és un enfocament educatiu en el qual una llengua estrangera s’utilitza com a mitjà d’instrucció per ensenyar continguts de matèria a un nombre majoritari d’aprenents.

L’aplicació d’aquesta metodologia es tradueix en un increment de les oportunitats d’aprendre la llengua i practicar-la sense incrementar les hores del currículum específicament destinades a l’ensenyament i a l’aprenentatge de la llengua.

L’AICLE contribueix a incrementar la competència lingüística de l’aprenent a través de reptes cognitius i d’activitats de resolució de problemes, promou i encoratja l’autonomia de l’aprenent i l’ajuda a desenvolupar competències del pensament (thinking skills). Les classes AICLE es caracteritzen per l’ús que es fa de la llengua amb un propòsit real, és a dir, el seu ús és autèntic i, per tant, molt més significatiu per als alumnes.

Per començar a descobrir el món del CLIL, us recomanem aquesta lectura:                                                                                                                   

An Introduction to Content and Language Integrated Learning (CLIL) for Teachers and Teacher Educators, Cristina Escobar Urmeneta

 

 

L’enfocament CLIL va néixer cap al principis de 1990 a Europa. Un dels autors capdavanters d’aquest enfocament és en David Marsh. Té especialment interès en l’imapcte de les llengües en la ment i el cervell i l’educació bilingüe.

Us deixem una entrevista per reflexionar sobre les preguntes que proposa.

Quins beneficis té el CLIL?

La professora Do Coyle és una experta en l’enfocament CLIL. En aquest vídeo ens parla dels avantatges que poden aportar a les nostres aules aquest enfocamnet!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>