Convocatòria EmprènFP

El Departament convoca un concurs públic per a la selecció de 30 centres públics i centres privats sostinguts amb fons públics. que vulguin formar part del Programa de foment i suport de l’emprenedoria en els ensenyaments professionals a partir del curs 2020-2021.

Aquest programa vol impulsar i desenvolupar en l’alumnat d’ensenyaments professionals capacitats emprenedores i la possibilitat de creació efectiva d’empreses, mitjançant la sensibilització per la cultura emprenedora en els centres que imparteixen la formació professional inicial.

La finalitat i els objectius del Programa s’estableixen a l’annex 1 de la Resolució ENS/2096/2015, de 14 de setembre, per la qual es crea el Programa de foment i suport de l’emprenedoria en els ensenyaments professionals.

Requisits de participació
  • Impartir ensenyaments professionals sostinguts amb fons públics.
  • Tenir implantat un sistema de gestió de qualitat i millora del centre o estar en procés d’assolir-lo.
Compromisos per als centres

La selecció del centre suposa l’acceptació dels compromisos següents:

  • Incorporar en el projecte educatiu del centre els objectius i les estratègies de les capacitats emprenedores i la creació d’empreses o d’autoocupació, i garantir el seu desplegament en el desenvolupament curricular dels cicles formatius.
  • Facilitar l’assistència del professorat a les sessions de treball, segons el programa de reunions: com a mínim un dels assistents ha d’impartir la formació i orientació laboral i un altre ha d’impartir continguts de família professional.
  • Participar activament a les reunions, aportant coneixements i experiències.
  • Contribuir a la posada en marxa en els centres de les accions que es proposin al si de cada xarxa.
  • Desplegar programes de formació interna de centre per tal de garantir la capacitació del professorat i la implantació progressiva en tots els ensenyaments professionals del centre.
  • Facilitar dades relatives a l’evolució de les accions proposades al Programa.
  • Trametre, anualment, una memòria del desplegament de l’emprenedoria en el centre a la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.
  • La direcció del centre s’ha d’implicar en l’impuls, la implantació i el desplegament en l’àmbit dels ensenyaments professionals que imparteix, dels objectius i les estratègies d’emprenedoria establerts en el Programa.
  • Participar activament en les convocatòries de promoció de l’emprenedoria que impulsi la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial.
  • Designar una persona com a coordinadora del programa en el centre i un membre de l’equip directiu per a fer el seguiment del Programa.

En el cas dels centres públics, les persones coordinadora i participants en la xarxa de centres del Programa, han de ser designades, preferentment, entre el professorat que tingui la destinació definitiva en el centre i, en qualsevol cas, l’assignació s’ha de fer amb la previsió de continuïtat al llarg del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>