NOVETATS SKILLS. STREAMING I CONTACTE AMB COMUNITATS AUTÒNOMES

 

Tot i la incertesa del moment la Formació Professional no s’atura. El Departament d’Educació tira endavant amb els seus programes i projectes adaptant-nos a aquesta nova situació.

Sabem que el context actual no és senzill, i res serà com estàvem acostumats. Hem de mostrar que som capaços d’adaptar-nos i reinventar-nos tal i com ho ha demostrat tota la comunitat educativa.

Així que  com en la resta de Programes d’Innovació Impuls FP , l’equip de coordinació de Catskills està treballant en la planificació i estratègies amb aquest nou context.

Durant la primera reunió que vam compartir amb els Experts Skills  dels centres educatius organitzadors els hi vam traslladar la nostra planificació, la visió i voluntat de tirar endavant els Entrenaments i Campionats Catskills. Sabem que és un sobreesforç per la seva part i el valorem molt positivament, així com entenem els seus neguits i els fem nostres.

El tipus de proves (test project) s’hauran d’adaptar a aquesta nova situació d’incertesa.

En termes generals hem plantejat els següents escenaris:

1.Prova física sempre i quan es pugui assegurar la distància i aforament amb mesures de seguretat COVID pels centres educatius, en el cas que són pocs participants o tenen espai suficient per assegurar-ho.

2. Prova física en cadascun dels centres educatius participants i emissió en streaming de la prova en directe. Per a això el Departament d’Educació comptarà amb una empresa que proporcionarà els mitjans tècnics i adequats per realitzar-ho.

3.Planificació d’un pla B  en el cas que inicialment s’hagi previst prova física, estar preparats a una possible situació sanitària que impedeixi qualsevol tipus de contacte entre l’alumnat de diferents centres.

4. Reducció de participants  i aforament en el cas que ho considerin els experts dels centres educatius.

Tot i així, no podem donar més informació ni tirar endavant inscripcions encara, perquè estem pendents de més informació per part del Ministerio de Educación y Formación Profesional (estat d’esdeveniment SpainSkills, edat dels participants…) En el context actual no es pot descartar un possible un ajornament, però mentrestant treballem en el desenvolupament de la prova.

D’altra banda, us informem que el passat 5 de novembre vam convocar una reunió per videoconferència amb els tècnics de coordinació Skills de les diferents comunitats autònomes per veure el seu plantejament i compartir idees. A la reunió hi va estar present Míriam Milan Cap de Servei Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, Josep Moratal  cap de la Unitat d’Impuls i els tècnics de coordinació de Catskills  Oriol López i Lorena Muñoz. Va ser una reunió molt enriquidora,va estar molt ben valorada la iniciativa de videoconferència per la resta de comunitats autònomes, així com tots els possibles escenaris en les competicions que havíem plantejat desde Catalunya. Continuarem treballant per establir vincles i fer Xarxa.