El còctel Costa Brava, guanyador en un concurs a Sant Pol de Mar

L’alumne David Torronteras de 18 anys, de Begur, estudiant del PFI-PTT Palamós-Palafrugell d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració, va aconseguir el premi guanyador a la millor valoració en la categoria de destresa i habilitat, el passat 22 de febrer en el 35é.Concurs Jove de cocteleria de Catalunya organitzat per l’escola de direcció Hotelera de Sant Pol de Mar.
El còctel que va a elaborar rep el nom de “Còctel Costa Brava” i podríem dir que navega entre els sabors dolços i amargs dels seus ingredients.

Està elaborat amb Bíter Gran Reserva de la coneguda casa italiana MARTINI, ginebra Gin XORIGUER de Menorca, Xarop de Pera de la marca francesa MONIN, suc de magrana i finalment un toc decoratiu cítric a partir d’una rodanxa d’aranja. Una explosió exquisida i xocant al gust pel sabor brillant i mediterrani del gin, el caràcter amarg i aromàtic del bíter, el perfil versàtil del xarop de poma i el toc afruitat agredolç de la magrana, un fruit símbol d’esperança i eternitat.

Va acompanyar el còctel amb un molt bon maridatge combinant-ho amb una tapa elaborada amb productes de proximitat. Es tracta d’una cullera amb base de melmelada artesanal de taronja amarga amb romaní, del Museu de la Melmelada de Torrent, coronada per una anxova de l’Escala, producte que ens va traslladar a temps remots, quan grecs i fenicis van arribar a Empúries. Una tapa que realça el seu sabor quan la combinem amb el còctel “Costa Brava”, gustos de mar i muntanya, aromes d’herba i de fruita i contrastos que sintonitzen en una perfecta harmonia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>