LA RESACA DESPRÉS DE LA FESTA

 

 

LA RESACA DESPRÉS DE LA FESTA

Ja fa una setmana que van finalitzar les 24 hores de la innovació a Barcelona per Dualiza i amb l’adrenalina encara en el cos, dinava amb el seu l’artífex, Salva Campo. Comentàvem els darrers detalls d’una jornada que va suposar una autèntica festa de la innovació i del talent de la FP i que va estar possible gràcies a l’esforç d’un equip de shakers que es va entregar sense descans i amb un entusiasme que quasi ratllava l’irracional.  I com no podia faltar en tota festa, vam tenir un equip de dinamitzadors que vam fer-nos sentir la vibració de l’esdeveniment amb una retransmissió quasi ininterrompuda que la Lorena Muñoz  i l’Eduard Abadias, ens van transmetre amb una vitalitat i energia contagioses. 

Podem dir que aquestes 24 hores han estat màgiques i que el regust que ens ha quedat ha estat dolç. Però és inevitable que ens fem la pregunta que molts s’hauran fet: I ara què?  Què queda de tot això? per que ho saben, sempre després d’una gran festa ve una gran resaca i el dia següent les conseqüències són visibles: un mal de cap immens que fa quasi obligatòries unes bones ulleres de sol per dissimular els estralls de la nit anterior. 

Deprés d’uns dies de calma, en els que el cos ha pogut descansar i la ment ha pogut reflexionar amb  tranquilitat, hem pogut treure algunes conclusions per donar resposta a les veus més crítiques que, molts cops, qüestionen aquest esdeveniments com una pèrdua de temps i de recursos. 

La raó més poderosa per tirar endavant aquest esdeveniment ens va arribar en forma de missatge de whatsApp poques hores després del tancament, on un dels participants, a la pregunta que li feia una companya sobre quin havia estat el premi, ell responia amb la següent reflexió:

“El premi ha estat fer bons amics i amigues, conèixer professors increibles i currar-se un treball del qual no t’empenedeixes”…”ho dic honestament que m’he sorprés” …”ha estat una experiència única”

No és la transcripció exacta del missatge, però amb un llenguatge espontani i fresc aquest alumne resumia la seva experiència i crec que la de la gran majoria dels participants. 

L’altra raó que ens fa avançar en aquesta línia també va arribar amb un missatge de whatsApp. Però aquesta vegada no era un estudiant que emocionat ens feia partíceps de les seves sensacions, si no el de un responsable d’una de les empreses participants que sol·licitava una reunió amb l’equip d’alumnes que havia desenvolupat la solució al repte.  Estaven entusiasmats amb  el treball dels alumnes.

Segurament que podria escriure un extens argumentari desenvolupant aquestes dos raons, però faré meu el proverbi castellà que resa així: “a buen entendedor pocas palabras”.

Volem oferir als estudiants experiències úniques que despertin en ells talents i interrogants que segurament estaven adormits o ocults en algun plec d’un futur que  pinta molt incert.  Volem oferir-los oportunitats de contacte amb empreses i un horitzó professional que els faci aspirar a l’excel·lència. Per això és necessari fer esdeveniments i altres accions que molts cops esdevenen la petita espurna d’un foc interior que pot escalfar i il·luminar un camí, possiblement, molt llarg i fosc en ocasions. 

Després d’una gran festa ve una gran resaca, però vist quina ha estat la de les 24 hores ja tenim ganes de que organitzar la propera, no te la perdis!

 

Josep Moratal

Responsable de la unitat ImpulsFP