Jornada en Torrebesses. Nodes de Turisme, agroalimentari i fabricació avançada.

Els passats dies 13 i 14 de juny, professorat de centres de formació professional de Catalunya i representants d’altres entitats del sud de França, van assistir a unes jornades a Torrebesses, en el marc del projecte TransferINN de la convocatòria POCTEFA que promou el desenvolupament de regions pirenaiques. Com a part del projecte, s’han creat tres nodes de treball que impulsen la col·laboració entre micro i petites empreses de les diferents regions participants per poder innovar o internacionalitzar-se de forma conjunta. Els tres nodes es centren en la fabricació avançada, el turisme i la indústria agroalimentària.

El programa de la jornada es va centrar en la demostració de tecnologies de realitat augmentada i realitat virtual, aprofitament d’eines web i màrqueting digital. També es van realitzar contactes cara a cara entre els representants de les empreses implicades, amb assessorament de professorat expert, i es van presentar bones pràctiques de col·laboracions entre centres de formació professional i empreses. El programa també va incloure visites per conèixer l’entorn turístic i alimentari de Torrebesses i la resta de la comarca.

Per part de la Generalitat de Catalunya, a més de tècnics i responsables de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, hi va participar professorat dels següents centres: Institut Caparrella de Lleida, Escola del treball de Lleida, Escola d’hoteleria i turisme de Lleida, Institut Carles Vallbona de Granollers, Escola del Treball de Lleida i Institut de Vic. L’ajuntament de Torrebesses va col·laborar en l’organització de les jornades.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA es reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. L’ajut es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Més informació:

http://capalabs.com/jornada/torrebesses    http://capalabs.com/jornada/transferinn    http://capalabs.com/transferinn