Acte de lliurament dels certificats COMPETIC 2 i 3 a Girona

Avui divendres 20 de juny ha tingut lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona el lliurament dels certificats COMPETIC 2 i 3 a treballadors de la Generalitat. Felicitem a aquests alumnes gironins, així com a la resta d’alumnes de COMPETIC arreu de Catalunya que durant aquests diues també han obtingut el seu certificat. L’esforç es veu recompensat amb la millora de les competències digitals! Enhorabona!

Per la millora de l’educació per a tothom

L’Associació d’Ensenyants amb Gitanos a Catalunya organitza la 39ª edició de les Jornades d’Ensenyants amb Gitanos, un espai obert de formació i debat especialitzat en la situació del col·lectiu gitano dins dels sistemes d’intervenció social, educatius formals i no formals, que se celebrarà a Barcelona els dies 6, 7 i 8 de setembre. La programació de les Jornades està oberta a qualsevol docent o professional  interessat en la promoció del Poble Gitano. Si teniu entre el vostre alumnat persones gitanes, aquestes jornades segur que us interessen! Aquí teniu el PROGRAMA i el FULL D’INSCRIPCIÓ.

Trobada pedagògica a Manresa

El passat 17 de maig va tenir lloc a Manresa la trobada pedagògica Educació al llarg de la vida: pràctiques de referència, l’objectiu principal de la qual era donar a conèixer les bones pràctiques educatives que es duen a terme en els centres de formació d’adults de la Catalunya Central. Un cop inaugurada la trobada per la Directora General d’Innovació, Recerca i Cultura Digital, la sra Mar Camacho, els participants, docents d’educació d’adults d’arreu de Catalunya,  varen tenir l’ocasió de conèixer de primera mà les experiències del CFA Montseny, del CFA Carme Karr, del CFA Jacint Carrió, del CFA Solsona i del CMFPA Sant Joan de Vilatorrada. En aquest enllaç hi trobareu un video amb totes les presentacions.

Des del Servei d’Educació al Llarg de la Vida, animem als territoris a mostrar i a difondre les vostres experiències! I no oblideu inscriure-us a les properes trobades! El dia 7 de juny us esperem a Tarragona, a la trobada Educació d’adults: fets i noves oportunitats. La inscripció romandrà oberta fins el 4 de juny.

Tallers de creació de materials digitals

Aquests tallers consisteixen en l’elaboració de materials digitals a partir de la trobada en un centre educatiu (inclosos els centres de formació d’adults) d’una persona dinamitzadora amb professorat del centre, de la zona o del territori. Els tallers es realitzaran en els centres educatius durant un dia de la darrera setmana del mes de juny o la primera de juliol. Podeu trobar més informació AQUÍ

Nova oferta formativa: Coeducació i diversitat de gènere

Oberta fins el 31 de maig la inscripció al curs d’estiu Coeducació per a una educació no sexista a l’Educació d’adults.

 

 

Es tracta d’un curs telemàtic específicament adreçat als docents dels centres d’adults,  que s’articula a través d’uns mòduls que contenen unes pràctiques per equilibrar la part teòrica i la part pràctica. El curs propicia l’anàlisi i la reflexió del que es planteja en la realitat, el context i l’entorn de treball en què cadascú es mou. Més informació i inscripcions AQUÍ

El CFA Ribera d’Ebre premiat al VídeoMAT!

El jurat del vídeoMAT2019, format per representants del CESIRE del Departament d’Educació, del Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA), de la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), de la Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya (FEEMCAT), de la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-Xeix), de l’Escola Andorrana, de l’eduCAC, de l’Àrea de Cultura Digital del Departament d’Educació i per persones independents del món de les Matemàtiques i el món audiovisual, ha acordat concedir un premi especial al CFA Ribera d’Ebre  en la CATEGORIA DE 4t d’ESO, BATXILLERAT,  FP i EDUCACIÓ D’ADULTS. Podeu veure el vídeo AQUÍ

Plataforma EPALE

EPALE és una comunitat plurilingüe de professionals de l’aprenentatge d’adults, com ara educadors i formadors, orientadors i personal de suport, investigadors i membres d’institucions acadèmiques o responsables polítics. El seu objectiu és fomentar la col·laboració amb el propòsit de millorar la qualitat i la… Llegeix més»

Revistes escolars

Us recordem que a l’espai Dinamització podreu trobar un recull d’exemplars de revistes escolars publicades pels centres de formació d’adults. Esperem les vostres aportacions!! L’última ha estat la revista del CFA Sant Ramon de L’Hospitalet de Llobregat: Aigua per beure, aigua per viure, on s’hi recullen totes les feines fetes per l’alumnat del centre amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua. Molt interessant i inspiradora!

L’Art de Parlar al MNAC Inscripcions obertes

Ja podeu reservar data i hora al MNAC per a realitzar amb els vostres alumnes l’activitat L’ART DE PARLAR (itinerari Relacions humanes), basada en la metodologia VTS (Visual Thinking Strategies). El VTS és una metodologia que utilitza l’obra d’art com eina educativa i de mediació per aprendre a mirar, a pensar i a comunicar-se, a través de l’experiència que suposa explorar i debatre col·lectivament sobre una obra d’art de forma lliure, des dels propis referents i recursos expressius, en un clima de confiança, sense pressions ni pressupòsits previs.

Al llarg de l’activitat el grup classe crearà i mantindrà un debat col·lectiu a partir de dues obres d’art amb la mediació d’un facilitador. No cal tenir coneixements d’art ni fer cap preparació sobre les obres a l’aula abans de la visita, a part d’una aproximació al Museu.

Està a disposició del professorat interessat la descripció de la visita VTS amb una sèrie de propostes didàctiques per treballar a l’aula: Anem al Museu (guia d’activitats per conèixer el MNAC abans de fer la visita) i fitxes d’activitats de llengua per fer després de la visita: enllaç

Reserves
Tots els centres d’adults que vulguin realizar l’activitat al tercer trimestre del curs escolar 2018-2019 hauran de fer la reserva al 93 622 03 75 o a través del correu grups@museunacional.cat per concertar dia i hora . En el moment de fer la reserva s’haurà d’informar de la modalitat (visita lliure o visita amb educadora), la llengua i el nivell. Més informació

L’Educació al Llarg de la Vida al Saló de l’Ensenyament

El Saló de l’Ensenyament posa a disposició de l’alumnat i el professorat activitats, serveis i material per conèixer més a fons les característiques dels itineraris formatius i ajudar a l’estudiant en la seva presa de decisions. I, com no podia ser d’altra manera, l’Educació al Llarg de la Vida també hi és present! Informem els ciutadans interessats sobre els centres de formació d’adults i els ensenyaments que s’hi imparteixen, i els orientem per tal que puguin començar a construir el seu propi itinerari formatiu.Vine a veure’ns fins al 24 de març a la Fira de Barcelona.