Els contes “Les gotes viatgeres” i “Les gotes viatgeres van a l’Institut” arriben a les nostres escoles per fomentar la donació de sang

El passat 14 de Juny, coincidint amb el dia del i la donant de sang, la Federació de donants de Sang de Catalunya, va realitzar un acte per homenatjar a 7 persones de les diferents regions sanitàries de Catalunya. Una d’elles, va ser Sra. Toñy Castillo, Doctora  per la Universitat de Lleida (UDL) i docent de l’Aula Hospitalària Dr. Antoni Cambrodí, de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, autora dels llibres de “Les gotes viatgeres van a l’institut” i “Les gotes viatgeres”.

Aquests contes creats per la Toñy per a la Federació Catalana de Donants de Sang, pretenen aprofundir en la solidaritat i el civisme dels infants i dels i de les adolescents, per tal de dotar-los de recursos i eines que potenciïn els valors solidaris i altruistes.

L’autora, ens parla sobre l’educació com un fet integral, fent que la unió entre pedagogia i salut, esdevingui imprescindible per afavorir l’actitud positiva dels nois i les noies durant el seu tractament. També vol incidir en l’educació en valors, que ha d’estar present en qualsevol ideari familiar i escolar des d’edats primerenques, amb l’objectiu d’ajudar a formar persones empàtiques i responsables.

Aquests contes són un bon recurs per potenciar el creixement global de l’infant, ja que la formació en contextos reflexius, crítics i emocionals, genera respostes assertives i principis basats en el benestar envers un mateix i també envers els altres.