Es dona el tret de sortida a la Taula de participació de l’educació inclusiva

  • La Taula vol ser un òrgan de participació social i institucional que permeti la col·laboració entre l’administració i el teixit social
  • El grup promotor està format per representants destacats del sector
  • L’objectiu és promoure un canvi sistèmic en l’educació inclusiva

Dilluns 12 de juliol es va donar el tret de sortida a la Taula de participació de l’Educació Inclusiva, un dels objectius de legislatura del Departament d’Educació. Aquesta Taula vol ser un òrgan de participació que permeti intensificar la col·laboració entre administracions i teixit social per a la millora de la inclusió educativa i social. La seva tasca ha de servir per a fer una diagnosi i una prognosi -mirada cap al futur- de la situació de l’educació inclusiva al nostre país, amb l’objectiu de promoure un canvi sistèmic.

El grup promotor, que es va constituir dilluns 12 de juliol, serà l’encarregat de portar la coordinació institucional de la Taula, establir les línies de treball, convocar els Plenaris -2 cops a l’any- i recollir les propostes que sorgiran dels grups de treball que seran dinàmics i es formaran amb representants d’entitats i associacions, membres de la comunitat educativa, representants d’altres departaments, persones expertes en diferents àmbits…, que seran coordinats per un equip de professors universitaris.

El grup promotor està format per:

  1. Núria Mora Lorente: Secretària de Transformació Educativa
  2. Laia Asso Ministral: Direcció General d’Educació Inclusiva i Llengües
  3. Sisa López Morales: Subdirecció general d’Educació Inclusiva
  4. Sara Modino Montolio: Gabinet Tècnic del Departament d’Educació
  5. Mònica Arbeláez Rudas: Síndic de Greuges
  6. Carles Campuzano Canadés: Director de DINCAT
  7. Mercè Batlle Amorós: Presidenta de COCARMI
  8. Santiago Batlle Vila: INAD – Hospital del Mar
  9. Sergi Navarro Vilarrubí: Cap de Secció d’Atenció Pal·liativa i Pacient Crònic (Hospital de Sant Joan de Déu) 
  10. Marta Poll: Directora de SMC – Salut Mental Catalunya
  11. Miquel Àngel Essomba: Professor de la UABi Coordinador de l’Equip Tècnic universitari

El primer plenari està previst que se celebri durant el mes d’octubre, on s’hi convidaran representants d’entitats i associacions de persones amb discapacitat, representants de col·legis professionals, de fundacions, d’universitats, de famílies, d’alumnes, etc. També es proposarà que hi participin els parlamentaris de la Comissió d’Educació i altres agents educatius de prestigi.