Guia de l’AFANOC per a acompanyar l’alumnat amb càncer a l’aula

Portada guia per a docent de l'AFANOC

El proper dia 30 de setembre, als Cinemes Girona de Barcelona, es presentarà la guia per a docents elaborada per l’AFANOC (Associació de familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) amb el títol “Tenir un alumne amb càncer a l’aula. Algunes orientacions”.

Aquest document ha estat creat a partir de la pròpia experiència de l’AFANOC i amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

La guia, pretén orientar i acompanyar als i les docents dels centres educatius que tenen algun alumne/a amb diagnòstic de càncer. El document destaca el paper dels centres educatius i com poden acompanyar a l’infant i la família al llarg de tot el procés de la malaltia. També ofereix recursos pràctics als i les docents per mantenir la vinculació amb el centre i amb el grup-classe, amb propostes didàctiques per treballar la realitat del càncer infantil a dins l’aula. La guia va acompanyada d’uns vídeos testimonials.

Aquest document és el resultat d’un treball conjunt, dels i les docents de les aules hospitalàries i d’atenció educativa domiciliària del Departament d’Educació, i dels i les professionals de la medecina, la psicologia i altres especialistes per oferir la seva perspectiva i la seva experiència sobre com cal acompanyar durant aquest procés.

La guia “Tenir un alumne amb càncer a l’aula. Algunes orientacions” és una eina molt útil i interessant per els centres educatius per crear una sensibilitat més gran entorn d’una malaltia