FEM ELS PROJECTES MÉS GRANS

 

L’alumnat del CFGS de Laboratori d’anàlisi i control de qualitat de l’INS Provençana de l’Hospitalet i l’Esteve Terradas i Illa han arribat a acord de col·laboració intercentres vinculat al projecte Dynamic, la beguda energètica nascuda del projecte intercicles de l’Institut de Cornellà.  Gràcies a la col·laboració esmentada, Dynamic comptarà periòdicament amb analítiques fetes en un laboratori de confiança per controlar la qualitat del producte amb l’objectiu de millorar la recepta i disposar d’una informació nutritiva més detallada sobre els seus ingredients.

 

El mòdul Projecte serà un dels pilars fonamentals en els nous currículums que en breu haurem d’impartir, per tant, aquestes col·laboracions poden representar una gran oportunitat per generar sinergies i complementarietats entre els centres del programa ja que amplien l’horitzó dels projectes atès que no limitem la idea a les famílies professionals de l’institut. Al cap i a la fi, les fortaleses es troben en les nostres diferències, no en les nostres similituds

 

A tall d’exemple: us imagineu poder comptar amb un Cicle d’Arts Gràfiques i/o Comerç i Màrqueting, en el cas que no disposeu d’aquestes famílies professionals en el vostre institut, per acabar de dissenyar el projecte del Cicle Formatiu de Disseny d’Aplicacions Web? No creieu que el projecte tindria un major potencialitat educatiu, tant en l’esfera competencial com en el professional? Per molt que creiem que els nostres projectes són brillants ningú pot xiular tot sol una simfonia. Es necessita una orquestra completa.

 

El Programa ActivaFP anima a tots els centres educatius a buscar aliances amb altres instituts per compartir, ampliar i millorar els projectes disponibles. Per altra banda, i adaptant la frase de JF Kennedy a la nostra realitat de centre, no només hem de preguntar-nos què pot fer aquell institut per nosaltres. Preguntem-nos, també, què podem fer nosaltres per cadascun dels instituts de la xarxa.

Luis del Castillo Nos

Departament d’Administració d’Empreses

Institut Esteve Terradas i Illa

www.esteveterradas.cat

Bonavista, 70  Cornellà de Llobregat 08940 (Barcelona)

Tel. 93 377 11 00