“Les dificultats són oportunitats amb roba de treball”

adar

“Les dificultats són oportunitats amb roba de treball” Henry John Kaiser (1882-1967) Empresari nord americà

 

Així deia una frase que vaig llegir en algún lloc que no recordo, i que la meva malmesa memòria no aconsegueix situar. Són poc més de les onze de la nit i segurament en moltes llars els nervis s’han instal·lat a la panxa de més d’un, perquè quan trenqui l’alba i el sol comenci a llepar-ho tot, s’iniciarà el tret de sortida d’un curs que es presenta veritablement complicat. Milers d’alumnes aniran a l’escola amb la són pegada als ulls, però amb la il·lusió de retrobar-se amb els companys i l’espectació de noves matèries, nou docents, i aules. Amb l’esperança de poder tornar a una rutina que s’intueix de tot menys normal. 

 

Aquest alumnes que trepitjaran les aules porten a la motxilla alguna cosa més que llibres, estris per escriure i l’entrepà per esmorzar. Porten somnis i projectes tal vegada no ben perfilats, però sí fets des de l’entusiasme i l’esperança de que aquests els portaran a un futur millor. En el cas concret de l’FP, aquest alumnes és possible que ja hagin tingut alguna “portada a la cara” en el seu camí formatiu. O que, donades les circumstàncies del mercat laboral, l’inici d’aquests estudis sigui fruit d’una reconversió professional forçada. 

 

Els docents porten dies fent mans i mànigues per poder organitzar els espais i els currículums. És molt possible que demà a primera hora continguin la respiració davant la situació tan complexa que se’ls ve a sobre. La incertesa desdibuixa en molts moments quin és el camí pel qual trepitjar i els dubtes poden fer-nos badar.

Davant d’aquestes incerteses i dificultats a l’horitzó es dibuixa una llum que ens pot ajudar a no perdre el camí i és la certesa que aquests alumnes són el futur. Si posem aquesta llum com a guia dels nostres pasos, la conclusió a la que arribem és que no podem perdre el nostre futur. Aquesta generació d’estudiants no pot ser la generació perduda del Covid-19. No ens ho podem permetre. 

 

Des de la unitat d’ImpulsFP estem treballant per poder ajudar als centres d’FP. Som conscients que allà està el nostre futur i volem posar-nos a disposició dels centres per ajudar-los en tot allò que ens sigui possible. Oferir-los assessorament, noves maneres de fer. Treballem impulsant la innovació, l’orientació, l’emprenedoria i l’excel·lència professional per millorar l’FP. Així entre tots aconseguirem que aquesta nova situació plena de dificultats i incerteses ens faci avançar. Trobarem noves formes de complir la missió que tenim encomanada: l’educació i aprententage dels nostres joves 

 

Bon inici de curs!!!!

Josep Moratal