Quan la pluja cau, i el terra es mulla des de la finestra.

 

Així hem estat aquest dies 20, 21 i 22 passats, contemplant com la pluja llepava els vidres i mullava els carrers.  Mentre des de els nostres despatxos casolans, on els estris de feina es confonen amb la resta d’estris de la llar, vam poder contemplar com la jornada de directors per presentar els programes de la DGFPIERE, es convertia en un autèntic punt de trobada de centenars de docents que intenten normalitzar i tirar endavant la seva activitat educativa, posada al límit.

Aquesta jornada ha estat memorable. Tots retindrem durant temps, en la retina la imatge d’una parrilla on les finestretes  emplenaven la sala fins al punt que es podia llegir el nom dels participants i poca cosa més.

Duran tres dies vam explicar a les direccions dels centres i als docents quins programes deplega a Subdireció General de Programes i Projectes, per fer que l’FP sigui una formació d’excel·lència, que aporti valor afegit als estudiants.

La jornada ha demostrat que l’FP no s’atura i que la seva capacitat de reacció i d’adaptació està resultant quasi sorprenent. I mentre la pluja mulla els carrers buits o el sol entra per les finestres de les llars, la DGFPiERE amb els seus tècnics i els docents d’FP, continuen treballant amb il·lusió, per que els seus estudiants no perdin el pols del seu projecte professional i personal.

 

Josep Moratal

Coordinació XE