Mòdul “Joves per la igualtat de gènere al segle XXI”

 

El mòdul Joves per la igualtat de gènere al segle XXI  és una proposta educativa que pretén aprofundir en el concepte de desigualtat des de la perspectiva del gènere. Té el seu punt de partida en la pregunta: És real la desigualtat entre dones i homes? I va proposant la reflexió en torn a la història, les polítiques públiques per a la igualtat i la violència contra les dones, per arribar a un apartat específic de possibilitats i línies de futur per que l’anàlisi ens porti a les possibles alternatives i quedi camí per recórrer.

imatge de les cavernes amb homes, dones i animals

Tot i que no està pensat exclusivament per als joves migrants no acompanyats, és aplicable a aquest col·lectiu ja que està pensat per aproximar a persones joves i adultes que no coneixen el nostre entorn sociocultural a la informació necessària per a la superació de la desigualtat de gènere i l’assoliment d’espais lliures de violència de gènere.

L’alumnat haurà de tenir nocions bàsiques de  lectoescriptura, de raonament matemàtic i de coneixement de la llegua catalana. Si no és el cas, el responsable de la formació mirarà de transformar l’activitat de forma intel·ligible aprofitant per generar espais d’ensenyament i aprenentatge del català a través de les activitats proposades i que estan basades en les competències comunicatives bàsiques.

El mòdul està estructurat en Materials didactics. El material també consta d’una Presentació didàctica, una guia didàctica i un llistat de recursos web.

Finançat per: