Revolució h5p.cat: activitats lúdiques i interactives per a l’ensenyament del català en línia

H5P és l’abreviatura de paquet HTML5: un marc de treball col·laboratiu de contingut lliure i de codi obert. Gràcies a aquesta eina, es poden crear, compartir i reutilitzar fàcilment continguts interactius i els sistemes de gestió de l’aprenentatge Moodle o Canvas permeten crear-ne directament.

Revolució h5p.cat  és un espai que permet crear i compartir activitats en línia, mancomunar talent i, en definitiva, empoderar digitalment i definitivament el professorat de català com a llengua estrangera (CLE). A més, l’eina és realment fàcil de fer servir, multiplataforma (compatible amb ordinadors, mòbils i tauletes) i gratuïta.

El proper divendres, 16 d’abril de 2021, de 15 a 16.30 h, el professor Èric Viladrich Castellanas, de la Université de Montréal, oferirà un seminari en línia en què exposarà quin ha estat l’ús d’aquestes activitats h5p interactives, multimèdia, amigables i lúdiques per treballar, amb l’alumnat de la Université de Montréal, abans (activitats preparatòries per a la classe inversa), després (repàs individual per consolidar continguts) o durant les sessions síncrones en línia (activitats de grup a partir de Zoom).

La riquesa de contingut (àudio, vídeo, imatges i text combinats), el caràcter lúdic i la retroacció acurada fan d’H5P una eina imprescindible en temps d’ensenyament a distància. Més enllà d’exemples d’activitats H5P, també s’analitzarà el valor afegit de combinar-les amb les breakout room de Zoom i Framapad, l’eina d’escriptura col·laborativa de programari lliure per excel·lència.

Si l’activitat és del vostre interès us podeu inscriure aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>