Documents per a l’organització i gestió del centres (2021/2022): la biblioteca escolar

Imatge document
Com cada any per aquestes dates ja s’han publicat els Documents per a l’organització i la gestió dels centres educatius.

Dins del document Programacions i recursos didàctics, el punt 2.2 es dedica a la biblioteca escolar. Es planteja el model de biblioteca escolar que seria desitjable:

Concebuda com a centre de recursos per a l’aprenentatge i l’ensenyament és un recurs que hauria de/d’:

  • Derivar del projecte educatiu de centre.
  • Estar institucionalitzada, totalment vinculada i compromesa amb el desenvolupament del currículum de les diverses àrees.
  • Donar suport a l’aprenentatge de l’alumnat i a l’acció docent.

En aquest document es defineixen les funcions de la biblioteca escolar actual i es remarca la necessitat de disposar un document, el Projecte de biblioteca, que sigui la carta de navegació, que defineixi el model i el funcionament de la biblioteca que el centre vol tenir i els recursos que s’hi aplicaran per fer-ho possible.

Es posa accent en la necessitat de determinar una persona coordinadora de la biblioteca del centre que desenvolupi unes funcions específiques, amb dedicació horària suficient i que treballi de forma coordinada amb la comissió de biblioteca.

Podeu consultar el document al portal de centre:

https://documents.espai.educacio.gencat.cat/IPCNormativa/DOIGC/CUR_Programacions_recursos.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>