Barcelona, refugi en curt

Barcelona, refugi en curt és un  projecte que consta d’una selecció de disset curtmetratges que aborda la migració forçada i el refugi des del punt de vista d’infants, adolescents, joves i famílies. En aquest enllaç, trobareu a la vostra disposició la Guia pedagògica, Barcelona, refugi en curt, document que conté els marcs normatius, conceptuals i curriculars que engloben el projecte, i que han estat preparats per orientar el professorat sobre l’ús i el tractament dels curtmetratges en l’àmbit educatiu.

El projecte ofereix activitats complementàries de formació i assessorament adreçades al professorat, a càrrec d’Edualter, i que tenen com a objectiu acompanyar els centres educatius en el disseny d’activitats i la posada en marxa de les adaptacions curriculars.

Pel que fa a les activitats de formació, us convidem a participar al webinar de tres sessions formatives “Narratives en Refugi” que us acompanyaran en la introducció i l’ús dels curtmetratges de Barcelona, refugi en curt a les aules de primària (cicle mitjà i superior), secundària, batxillerats i cicles formatius, però també en espais de lleure educatiu, serveis juvenils i formació de persones adultes.

La formació facilitarà orientacions sobre com utilitzar pedagògicament els 17 curtmetratges seleccionats per parlar de la migració forçada i el refugi des del punt de vista d’infants, adolescents, joves i famílies en situació de refugi, que miren la vida de cara i busquen fórmules per tirar endavant. El webinar oferirà eines i estratègies per activar la mirada crítica sobre el món, desmuntar estereotips i nodrir l’empatia.

Totes les sessions seran en línia.

      • Sessió 1 – 20 de març – d’11h a 12:30h – Ús de l’audiovisual com a eina pedagògica per promoure els DDHH i la solidaritat
      • Sessió 2 – 10 d’abril – d’11h a 12:30h – Vinculació curricular dels materials audiovisuals sobre migracions i refugi
      • Sessió 3 – 24 d’abril – d’11h a 12:30h – Introducció al llenguatge audiovisual per a l’anàlisi fílmica del dret a migrar

Inscripcions obertes a través d’aquest formulari. Per a més informació podeu escriure a edualter@pangea.org

També, durant el primer any de projecte, es posaran a disposició dels centres educatius de la ciutat de Barcelona 12 sessions de cinefòrum gratuïtes, dinamitzades de manera presencial per Mitjans i Sodepau. El cinefòrum dinamitzat es podrà realitzar en el mateix centre o en algun altre espai del barri i és una activitat que es pot adreçar a l’alumnat del nivell educatiu que cada centre consideri més adient (els audiovisuals per a cada sessió se seleccionen en funció de l’edat de l’alumnat i les temàtiques que es vulguin treballar).

Us animem a visitar la pàgina web del projecte i sobretot a registrar-vos-hi per tenir accés complet al recurs i poder començar a fer-lo servir a les vostres aules o espais educatius.

En aquest enllaç podreu visualitzar la notícia sobre la presentació del projecte que va elaborar betevé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>