Juguem i aprenem en línia amb el nou canal de Youtube d’edu365

El canal de recursos educatius edu365.cat ha obert un canal de Youtube propi que ofereix càpsules d’entre 1 i 2 minuts sobre molts temes diferents. Es tracta d’un recurs visual que ens pot ajudar a treballar l’aprenentatge de la llengua amb l’alumnat d’origen estranger.

Dins la sèrie Sabies que hem fet una selecció de clips en funció dels continguts que es podrien tractar a l’aula.

 

  • Si parlem d’actualitat a classe, a més de recursos com l’INFO K, tenim aquestes càpsules molt breus i clares en què s’explica què és una notícia , què són les fake news i sobre la publicitat. 
  • Per treballar la comprensió lectora d’un conte o l’expressió escrita d’un petit text narratiu, els següents vídeos ens ofereixen explicacions molt breus i clares sobre la literatura, el text narratiu i el còmic. 
  • Per practicar el lèxic a l’aula podem fer una reflexió sobre les expressions discriminatòries i seguir treballant el vocabulari amb converses inspirades en els següents clips sobre genètica a som com som,  sobre el patrimoni cultural del llenguatge de les diferents llengües amb expressions fetes o sobre el fet d’aprendre llengua i la pròpia personalitat a parlar i escriure.

Dins la sèrie Cápsules també hi podem trobar un ventall de clips que mostren les possibilitats que proporcionen les tecnologies digitals quan volem aprendre un idioma i mantenir-lo viu. Amb la finalitat de trencar les limitacions del llibre de text, aquest material ens convida a fer un aprenentatge més interactiu per tal que l’alumnat en sigui protagonista.

Treballarem la comprensió oral, la comprensió lectora, la competència digital, adquirirem nou vocabulari, trobarem temes nous de conversa i compartirem experiències, farem podcasting i, si volem, participarem a les xarxes socials. 

No ens hem de limitar a un únic format de contingut ni tampoc a un únic dispositiu. Trenquem esquemes i aprenguem la llengua divertint-nos, dissenyem les nostres pròpies infografies introduint recursos visuals al text, creant pòsters digitals interactius combinant vídeos, sons i imatges en un mateix espai. O fem representacions gràfiques per situar els esdeveniments que expliquen la història amb recursos audiovisuals com aquestes línies de temps. 

I per acabar, no oblidem que també podem cantar a l’aula tocant nosaltres mateixos la música amb el mòbil.

Juguem i aprenem en línia!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>