OTSIERA, recursos per treballar la diversitat i afavorir el creixement interior de l’alumnat

El projecte OTSIERA neix de la iniciativa de diverses persones a qui uneix l’interès per l’educació i la diversitat. El títol del projecte és, de fet, el nom del protagonista d’un relat mohawak. En aquest relat indi, el jove Otsiera vol ajudar el seu poble i, en el camí que segueix per fer-ho, s’adona de la importància de superar els obstacles amb serenor, de la necessitat de guanyar autonomia personal, i de l’aprenentatge que comporta respectar i aprendre de les altres cultures.

A través de la pàgina web www.otsiera.com, els promotors de la iniciativa comparteixen recursos per a totes les persones que desenvolupen una tasca pedagògica, en sentit ampli, tant en l’educació formal i no formal, com en l’entorn familiar. Són materials que s’adrecen a infants i joves de diferents edats, i tots consten d’una guia didàctica i de recursos ben diversos (textos, músiques, audiovisuals…) per treballar tot tipus de valors i actituds. 

Les activitats que s’hi recullen conviden els infants i joves a fer-se preguntes sobre tot allò que ens envolta, a explorar la diversitat cultural, lingüística i religiosa del nostre entorn, a reflexionar sobre el significat de créixer i les actituds que ho fan possible, i a guanyar autonomia. 

Si feu una ullada a la pàgina web, no podreu sinó aturar-vos i tafanejar els materials inclosos en títols tan atractius com Parlem de la vida, La Frida i el senyor Lin, L’univers. Com és què? Des de quan? …?, entre molts d’altres. El ventall de materials és tan ampli, que de ben segur els docents hi trobareu recursos útils per treballar tant a l’aula d’acollida com a l’aula ordinària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>