Exposició Any Badia i Margarit

Centre: Institut Vallbona d’Anoia

Línia 3: La biblioteca escolar com a agent dinamitzador cultural del centre

Etapa: ESO.

Objectius:

  • Donar a conèixer la figura del lingüista Badia i Margarit.
  • Conscienciar de la diversitat lingüística de la llengua catalana.
  • Fer visible l’ús de la llengua catalana.

Explicació:

Amb motiu de la Setmana de la Ciència i les Humanitats, la biblioteca ha acollit una exposició per commemorar el centenari del naixement del lingüísta i filòleg Antoni M. Badia i Margarit.

Aprofitant la visita del seu fill, Xavier Badia, i la seva esposa, Montserrat Roca, representants dels diferents cursos van presentar l’exposició, fent referència al valuós llegat que ens va deixar. És per aquesta raó que s’ha volgut destacar la gran quantitat d’obres de l’autor pel que fa a l’estudi de la llengua i cultura catalanes (gramàtiques, estudis sociolingüístics, etc.) . A més, es podia visualitzar una presentació que apropava més la persona del lingüista al públic.

El doctor Badia i Margarit va ser un científic honest, molt treballador i rigorós. Apassionat del territori i de la cultura catalana, va situar la llengua catalana al nivell de les altres llengües romàniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>