Els treballs de recerca a l’abast!

Centre: INS Seròs

Línia 4: La biblioteca escolar com a laboratori per liderar i promoure un centre lector

Etapa: ESO, Batxillerat.

Objectius:

  • Donar a conèixer els treballs de recerca del centre amb una nota mínima de 8 a tota la comunitat educativa.
  • Facilitar l’accés, la consulta i el préstec dels treballs de recerca tant per a l’alumnat com per al professorat.
  • Potenciació dels treballs de recerca com a una eina de consulta i de coneixement més.

Explicació:

Avui és un dia important per a la nostra biblioteca. Hem finalitzat la catalogació dels cent deu treballs de recerca amb nota mínima de 8 i n’hem renovat l’etiquetatge.

Al llarg dels anys se n’havia catalogat alguns, però mai s’havia pogut completar la tasca. Primer de tot, es va haver de revisar que els treballs de recerca estiguessin ben classificats per matèries i, posteriorment, que no n’hi hagués cap de repetit. Després es van anotar les etiquetes que s’havien de realitzar, es va calcular la seva mida, es van crear i imprimir, que també va costar i es va demanar el permís per a plastificar-les. Ha estat una feina magna, d’uns quants dies i d’unes quantes hores. Sense treva. Esgotadora. Però ha estat gratificadora, una satisfacció haver pogut finalitzar-la. Com haver guanyat la Champions, si més no. També s’han catalogat els treballs de recerca de tal manera que, amb la fitxa de registre dins ePèrgam, se sàpigui exactament a l’arxivador on es troba cada treball. Per tant, a viva veu, us podem ben dir, que tots els treballs de recerca estan inventariats!!

Esperem que, a partir d’ara, vingueu sense pudor a remenar aquests treballs, sí sí, també el professorat!! com algun/a alumne/a va començar a fer els proppassats mesos.

I sobretot, alumnat, si algun dia n’arribeu a realitzar un, a la seva portada, poseu la matèria a la qual correspon la temàtica del treball i no el departament que la corregeix, perquè, sinó, dificulta la seva classificació, i no us oblideu d’escriure el seu any de realització per a saber quan es va fer.

 Es pretén:

  • Fer difusió dels treballs de recerca catalogats de la biblioteca com a un exemplar més de consulta, tant pel professorat com per l’alumnat, així com també a d’altres membres de la comunitat educativa que ho desitgin.
  • Accessibilitat a la consulta dels treballs de recerca tant a l’alumnat de 4t d’ESO com de Batxillerat com a font d’inspiració i facilitat de la seva cerca amb el programa ePèrgam…
  • Celeritat en la localització del treball de recerca en el seu arxiu corresponent a la pròpia biblioteca.

Text extret d’aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>