CodeWeek 2020

Infografia del Europe Code Week

Del 10 al 25 d’octubre de 2020 se celebra la Codeweek, promocionada per la UE. La Setmana de la Programació de la UE és una iniciativa de base que té com a objetiu apropar la programació i l’alfabetisme digital d’una forma divertida i interessant.

Al llarg d’aquests dies centres educatius, entitats, clubs de programació… realitzen activitats per fomentar el pensament computacional i la programació, als diferents països de la UE, com a activitat per afavorir la resolució de problemes, la creativitat i el pensament estructurat.

Per fer visibles les iniciatives al mapa que la mateixa organització té al seu web els docents poden registrar, amb el botó Add activity (afegiu-hi activitat), les activitats que tenen previst realitzar en relacionades amb la programació. Els docents poden participar activament a través del link.

També poden trobar les activitats que es duran a terme al llarg de la Codeweek al Nodes de pensament computacional, programació i robòtica del Departament d’Educació.

La CodeWeek 2020 també presenta Materials per a la formació i cursos en línia gratuïts:

1. Minicursos. No es necessita cap experiència prèvia en programació i en només quinze minuts es pot completar un mòdul. Es presentan conceptes bàsics relacionats amb la programación i activitats de pensament computacional. A més, s’ofereixen consells pràctics i assessorament sobre com integrar aquests conceptes a l’aula.

      • Codificació sense tecnologia digital (analògica) per Alessandro Bogliolo
      • Pensament computacional i resolució de problemes per Milers Berry
      • Programació visual. Introducció a Scratch per Margo Tinawi
      • Creació de jocs educatius amb Scratch per Jesús Moreno León
      • Fer robòtica i tinkering a l’aula per Tullia Urschitz
      • App Inventor i desenvolupament d’aplicacions per Rosanna KurrerTinkering i making per Diogo dóna Silva
      • Programació per a totes les matèries per M. Isabel Blanco, M. concepció Fernández, Elisabetta Nanni, Debora Carmela Niutta, Stefania Altieri
      • Fabricació d’un autòmat amb un micro: bit per Pauline Maas
      • Programació creativa amb Python per Ivana VezjakProgramar per a la inclusió per l’equip de la Setmana de la Programació

2. Cursos gratuïts en línia. L’objectiu és donar suport als professors a portar la programació i el pensament computacional a l’aula.

      • El curs introductori “trencaglaç”. És un curs de cinc hores en anglès adreçat a qualsevol persona interessada en els fonaments de la programació i el pensament computacional.
      • El curs d’aprofundiment “Deep Dive”. És un curs de vint hores en anglès que ofereix als professors l’oportunitat de familiaritzar-se amb els principis relacionats amb la programació i adquirir els coneixements i la confiança per organitzar activitats de programació interactives, fàcils i divertides amb els seus alumnes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>