Presentació del nou número de la Linguapax Review: Llengües d’herència i benestar dels seus parlants

El número 11 de Linguapax Review està dedicat a la relació entre l’ús de les llengües d’herència i el benestar físic, psicològic i social de qui les parla. Amb exemples extrets de comunitats diverses arreu del món, els articles exploren tant l’aspecte positiu d’aquesta relació (el benestar de les persones que poden fer servir la seva llengua en el seu entorn, o d’haver-la recuperat gràcies a un procés de revitalització) com el negatiu (el dolor de perdre la pròpia llengua i el malestar que deriva de la seva marginalització).

Aquest número monogràfic compta amb articles d’Alexandra Aikhenvald, Patrick Heinrich, Lorenzo Nespoli, Seira Machida, Justyna Majerska-Sznajder, Bartłomiej Chromik, Justyna Olko, Marcelyn Oostendorp, Rehema Abiyo, Chuutsqa Layla Rorick i Enric Larreula.

El dia 20 de febrer a les 18 hores, a la sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (C. Carme 47, Barcelona) es farà l’acte de presentació emmarcat en les activitats de Linguapax per al Dia Internacional de la Llengua Materna i en la Dècada Internacional de les Llengües Indígenes 2022-2032, comptarà amb la participació de Justyna Olko i Alexander Andrason, que van coordinar la revista, altres articulistes, entre els quals l’escriptor català Enric Larreula, que enguany celebra el 20é aniversari de la publicació del seu llibre Dolor de llengua, i el catedràtic de la Universitat de Barcelona Emili Boix. L’obertura anirà a càrrec de la presidenta de Linguapax, Mònica Pereña, i el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Xavier Vila, farà la cloenda.

L’acte és obert al públic i gratuït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>