Introducció

Presentació mEduTarraco Medieval

A partir de la sessió de presentació que va desenvolupar-se el passat 26 de setembre de 2023, 19 centres educatius van demostrar el seu compromís envers el projecte MEDUTARRACO MEDIEVAL

El projecte es desenvolupa seguint la infografia a la que podreu accedir a través del codi QR::

:

Durant la sessió van sorgir uns dubtes que es van recollir i mirar de respondre :

  • Què necessito per treballar-ho a l’aula?
  • Temps. Tot i que no podem resoldre els problemes derivats de la manca de temps, la formació presencial és una ocasió per poder treballar en el Projecte de forma col·laborativa. És un espai on poder reflexionar, compartir idees  i metodologies per aplicar la situació d’aprenentatge. 
  • Informació històrica i documental. La formació facilitarà bibliografia i altres fonts de recursos documentals i gràfics, relacionats amb l’Edat Mitjana. Volem fer constar que el Projecte és interdisciplinar, tot i que està basat en aquest període històric. 
  • Quant a ordinadors i altres dispositius, no tenim cap possibilitat de facilitar-vos recursos d’aquesta tipologia. 

 

  • Què espero de la formació?
  • Hores d’innovació. Passem aquesta demanda a instàncies superiors, per trobar el reconeixement més adient.
  • Preguntes competencials, aplicació, acompanyament i metodologia. Tots  aquests aspectes serán recollits a la formació. Recordeu també que tindreu un acompanyament  per parte de la Judith de l’IMET i dels formadors de l’equip.

 

  • Què afegiria al projecte?
  • Joc de pistes. Aquesta modalitat no permet sumar punts i fer un rànquing, almenys amb l’aplicació MHM.
  • Societat feudal i personatges. Són temes que es poden treballar en alguns dels punts proposats. 

Estem acabant d’assignar els punts a treballar amb el vostre alumnat i per fer-ho ens cal concretar amb quin nivell educatiu desenvolupareu el projecte . Tenim docents d’Escoles, Instituts i instituts Escola i cada docent ens ha d’indicar amb quin nivell hi participarà. La propera setmana enviarem un email que ens permetrà facilitar-vos la llista definitiva i els punts corresponents a cada centre donat que tenim 31 punts i els desenvolupareu en 2 nivells d’acord amb l’alumnat  que el portarà a terme. Això facilitarà la creació de 2 itineraris a partir dels llocs d’interés que es caracteritzaran per dos nivells de complexitat , medieval bàsic i medieval avançat 

Us demanarem també les vostres dades (nom, cognoms , NIF i email) perquè des del CRP del Tarragonès us puguin matricular a la Grup de Treball lligat al Projecte i que us permetrà certificar 30 hores . Pel que fa a les sessions de treball conjunt realitzarem una formació a partir de gener que serà híbrida, presencial i virtual, síncrona i asíncrona que permeti el treball en equip dels docents i el treball autònom amb el seu grup classe.En aquesta formació tindreu accés als recursos i materials que us facilitaran el treball i permetran el seguiment i acompanyament des d’Odissea.