Formació docent d’estiu

Sens dubte, la formació continuada dels docents, mestres i professors forma part del seu compromís amb l’educació i és indispensable per a un ensenyament de qualitat i com cada estiu, des de diferents espais i entitats s’ofereixen propostes formatives adreçades als docents amb l’objectiu de fer front als canvis vinculats al món educatiu i a tot de nous reptes engrescadors.

Des del nostre àmbit, a banda de tota l’oferta formativa d’estiu que podreu consultar en aquest enllaç, us recomanem aquests altres dos espais que us oferiran la possibilitat  d’eixamplar els límits de la vostra formació i adquirir nous coneixements de forma autònoma i des de casa.

Educadiba – Com utilitzar aplicatius per a la formació en línia, què fer en finalitzar l’ESO, com poden acompanyar les famílies en la presa de decisions dels seus fills/es, com descobrir quina és la meva vocació, com estudiar a casa… Aquestes són algunes de les temàtiques de les càpsules formatives #FormatACasa que la Gerència de Serveis d’Educació ha posat a l’abast de la comunitat educativa de la demarcació per tal de promoure l’autoaprenentatge.

A més dels cursos en línia i les càpsules formatives, la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació té penjats diversos materials d’autoaprenentatge dedicats a temàtiques tan diverses com el treball a l’aula amb adolescents, l’abordatge emocional o l’ús d’eines digitals.

A això s’hi sumen uns webinars d’una hora o una hora i mitja, amb la participació d’experts, que es van anar fent al llarg del curs i que es poden recuperar en qualsevol moment.

Per últim, amb el nom de Destil·lats d’Educació, Educadiba ha publicat també tot un seguit de materials que recullen i sintetitzen els coneixements generats en el marc de les diferents accions formatives i les ponències impartides en les jornades que organitza la Gerència de Serveis d’Educació.

MOOC ‘Linguistic Diversity, What for?’ – Coorganitzat per la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural de l’Institut d’Estudis Catalans i Linguapax Internacional, i amb la col·laboració  de la Universitat Autònoma de Barcelona, aquest és un curs en línia d’introducció a la diversitat lingüística i a la gestió del multilingüisme des d’una perspectiva tant teòrica com orientada a la gestió de determinats contextos que emergeixen de la diversitat (diversitat lingüística en diferents entorns d’interacció social). Els continguts cobriran aspectes relacionats amb el marc conceptual, amb els marcs jurídics i amb casos específics de gestió de la diversitat lingüística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>