Suports visuals i interactius del TERMCAT. Una eina de suport lingüístic

El TERMCAT, centre de terminologia, posa a l’abast de la comunitat, i de la societat en general, un conjunt de productes gràfics com ara pòsters, infografies, infografies interactives i relats visuals, per difondre termes bàsics relacionats amb diversos àmbits de coneixement.

Un dels darrers recursos que ha elaborat és una infografia interactiva sobre els volcans, un tema plenament d’actualitat arran de les les erupcions volcàniques que estan afectant l’illa de Palma aquestes darreres setmanes, i que possiblement ha estat present a les aules aquests dies, ja sigui a les classes de ciències, ja sigui a l’hora de comentar les notícies que estan passant.

Aquesta infografia es pot descarregar en format pòster, i penjar-la al suro de l’aula com a bastida de suport lèxic. També es pot emprar com un recurs interactiu: passant el ratolí per sobre dels diferents termes relacionats amb les erupcions volcàniques s’accedeix a la definició de termes com colada de lava, cendra volcànica o piroclast, i, fent-hi clic, apareix la traducció del terme en castellà, francès i anglès. Un exercici interessant que es podria fer amb l’alumnat nouvingut és buscar el terme equivalent en les llengües d’origen.

A la pàgina web del TERMCAT trobareu infografies com a suport lingüístic de totes les àrees i matèries. N’hi ha per treballar el vocabulari de les parts d’instruments musicals (vegeu, per exemple, els centrats en la guitarra o el saxòfon, amb el so d’aquests instruments inclòs!), per familiaritzar-se amb el lèxic d’hotels i aeroports, de fenòmens meteorològics, de jugadors i jugadores de futbol, etc.

La millor manera de conèixer els materials que s’ofereixen és remenar entre els gairebé 120 recursos en diferents formats de la pàgina web del TERMCAT. De ben segur n’hi trobareu adequats a les necessitats de cada moment i de la vostra matèria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>