1. Què és Intel·ligència Artificial?

Tenim moltes definicions per Intel·ligència Artificial. Unes de les més entenedores són:

L’art de crear màquines que realitzen funcions que requereixen intel·ligència quan les realitzen les persones (Kurzweil, 1990).

L’automatització d’activitats que associem amb el pensament humà com ara la presa de decisions, la resolució de problemes, l’aprenentatge, … (Bellman, 1978).

Històricament, intel·ligència artificial no és una cosa nova. Des de fa molt de temps, s’ha intentat fabricar màquines que puguin fer servir una intel·ligència semblant a intel·ligència humana per poder donar resposta als diferents estímuls o reptes que es troben.

De fet Ramon Llull (1232-1316) Va dissenyar una màquina (Ars Magna) en la que es giraven uns discos que donava unes composicions de lletres, aquestes combinacions estaven registrades a unes taules que permetien construir arguments per rebatre.

George Boole (1815-1864) va aconseguir mecanitzar el raonament lógic i Ever Willem Beth (1908-1964) va proposar unes taules semàntiques intuïtivament senzilles que van ajudar a endreçar aquestes idees.

Turing l’any 1950 escriu un article en el qual fa la pregunta si les màquines poden pensar. Va realitzar un test que consistia en el següent:

-Tenim en un lloc una persona parlant a través d’un ordinador, amb un altre ordinador o persona ubica en un altre espai. Si la persona que està mantenint la conversa, no és capaç de reconèixer si el que li contesta els missatges és una persona o un ordinador, estem davant de màquines que pensen per si mateixes.

El 1956 a la Darmouth Conference, es van construir les primeres bases del que avui en dia entenem per intel·ligència artificial, és a partir d’aquesta data quan podem parlar pròpiament dit d’intel·ligència artificial.. El 1956, John McCarthy va proposar la següent definició que avui en dia encara es manté:  “La Intel·ligència Artificial és la disciplina dins del camp d’informàtica o enginyeria que s’encarrega de sistemes intel·ligents, entenent per tant que els sistemes intel·ligents són capaços de realitzar funcions associades a la intel·ligència humana com aprendre, entendre, adaptar-se, raonar o interactuar.

Mòdul 3 SCAP