Recursos a la xarxa

Els recursos a la xarxa són un recull de pàgines web, documents, publicacions, guies didàctiques i vídeos relacionats amb el Pensament Computacional Desendollat que creiem que són molt interessants perquè ofereixen recursos, eines, idees, experiències… per tal de facilitar la implementació del treball del PC Desendollat a l’aula.

1. Early Years Recursos i activitats basats en conceptes i enfocament de pensament computacional adreçats, sobretot, a alumnat d’educació infantil i d’educació primària.
2. Digital Technologies Hub Activitats de Pensament Computacional Desendollat. Pàgina web del Departament d’Educació, Competències i Ocupació del Govern australià.
3. CS Unplugged Projecte de la Universitat de Canterbury a Nueva Zelanda dirigit a treballar el Pensament Computacional amb nens i nenes a partir de 5 anys i proposen molts recursos que es poden descarregar, imprimir i visualitzar des del seu portal web.
4. Computer Science  Unplugged Recull diferents activitats i explicacions per treballar el Pensament Computacional a Primària.
5. CS Unplugged at home Col·lecció d’activitats divertides i atractives que permeten als nens i nenes explorar idees fonamentals en informàtica, sense haver d’utilitzar un ordinador.
6. Cody Roby Starter Kit Conjunt de jocs DIY (Do It Yourself) que permeten començar a treballar el Pensament Computacional i la programació.
7. Coding without computers En aquest vídeo d’Alessandro Blogiolo es pot veure un exemple d’activitat de programació desendollada.
8. Love letters to computers Recursos educatius a partir d’un enfocament desconnectat, creatiu i lúdic per introduir la informàtica. Hello Ruby.
9. Com desenvolupar pensadors computacionals Article de Jorge Valenzuela sobre les tècniques clau del Pensament Computacional.
10. Mis amigos robot Recursos per treballar la programació sense robots.
11. Pensament computacional en la formació inicial de mestres Projecte de formació de futurs mestres d’educació infantil i primària per introduir el pensament computacional a les aules. PeCoFim
12. Guia didàctica PeCoFim Pensament computacional en la formació inicial de mestres. Universitat de Girona. Pensament Computaciona
13. Iniciació a l’àlgebra

Iniciació a l’àlgebra a Educació Infantil a través del pensament computacional. Àngel Alsina. Universitat de Girona.

14. Computational Thinking

Computational Thinking: The Skill Set of the 21st Century. Article de Mahsa Mohaghegh. Universitat de tecnologia d’Auckland, Nova Zelanda.

15. Taller sobre pensament computacional Taller sobre Pensament Computacional a càrrec d’Artur Tallada i Xavier Rosell.
16. Programació i pensament computacional Alessandro Bogliolo , professor de la Universitat d’Urbino, explica la història de Charles Babbage i Ada Lovelace per introduir el pensament computacional.
17. Programació sense ordinadors Canal de Youtube: “Hello Ruby” sobre Pensament Computacional.