Recursos Snap!

Enllaç a la web oficial Snap!MATERIALS D’AUTOFORMACIÓ

Aquests materials multimèdia pretenen ser una introducció a la programació des del paradigma de l’aprenentatge creatiu i des de la pràctica (learning by doing).
La programació és només l’eina pròpia del món computacional que, a més d’aportar-nos un aprenentatge dins del pensament computacional, ens permet abordar qualsevol projecte que faci servir el món digital des d’un punt de vista creatiu, experimental, cooperatiu, lliure i crític.

Es pretén donar una visió introductòria, multidisciplinària i internivells adreçada a mestres i professorat de totes les especialitats i nivells educatius de l’educació primària i secundària, amb o sense experiència prèvia en programació.

Enllaços d’interès

Pàgina oficial del projecte Snap!

Snap! és un llenguatge de programació visual, drag&drop (arrossegar i deixar anar), per a petits i grans. Es tracta d’una plataforma que també és apta per a treballar la informàtica amb estudiants de secundària o d’universitat.
És una reimplementació ampliada d’Scratch (un projecte del Lifelong Kindergarten Group del MIT Media Lab).


Beauty and joy of computing (BJC)

És un currículum introductori en informàtica desenvolupat a la Universitat de  Califòrnia (Berkeley) destinat principalment a estudiants de batxillerat.

Snap4Arduino

Snap4Arduino és una modificació del llenguatge de programació visual Snap! que permet interactuar perfectament amb gairebé totes les versions de la placa Arduino.