Resultats del programa

Curs 2020-2021

Experiència Institut Cendrassos & EOI Figueres

L’experiència va consistir en realitzar un taller online sobre el món laboral en el sector IT a través del Google Meet. Van col·laborar l’alumnat de 2n DAW (Desenvolupament d’Aplicacions Web) de CFGS amb la professora d’anglès de l’EOI Figueres.

Sessió 1: WEBINAR (2h). Estudi de necessitats, habilitats i competències.

Sessió 2: WEBINAR (2h). Recerca de continguts lingüístics, informació i actituds professionals. Preparació Entrevistes.

Sessió 3: ASÍNCRONA (1h). Disseny del mail de sol·licitud i del CV competencial.

Experiència Institut Bernat el Ferrer & EOI Esplugues

CFGS Administració i Finances 1er + alumnes 5è anglès -> entrevistes de feina online, els alumnes de l’EOI feien d’entrevistadors i els de FP eran els candidats.

Entrevistes de feina

CFGS Assistència a la Direcció 2n + alumnes 1r francès -> Parelles de jocs, han escrit endevinalles sobre personatges i aliments i han jugat a endevinar-les mútuament

Jocs i presentacions
Videos presentacions

Classes de preparació per les proves de certificació de l’EOI: els alumnes de FP que es presentaven a les proves van poder assistir a una classe preparatòria de l’apartat de mediació amb alumnes de l’EOI

Experiència centre Bemen-3 & EOI Guinardó

Realització del taller online “Speaking in Public” durant el 1r trimestre amb l’EOI Guinardó.

Experiència Institut Lluïsa Cura & EOI Barcelona III – Sant Gervasi

Experiència Institut El Calamot & EOI de Viladecans

La nostra col·laboració consisteix en 5 hores d’activitats orals repartides en 2 sessions telemàtiques entre alumnat de FP i alumnat de l’EOI de Viladecans. Es va fer una reunió prèvia per decidir els tipus d’activitats vinculades als interessos i perfils.

Experiència Institut Pedraforca & EOI de L’Hospitalet de Llobregat

L’alumnat seleccionat de l’Institut Pedraforca assisteix a dues sessions lectives de pràctica oral amb l’alumnat i professorat de l’EOI de l’Hospitalet

Experiència Institut de Vic & EOI Osona

Els alumnes van participar en un taller sobre les presentacions orals. Tractant-se d’alumnes de comerç internacional, aquestes pràctiques són sempre necessàries i sempre ajuden a optimitzar les seves capacitats comunicatives. Les presentacions són sempre una part fonamental inclosa en la programació del cicle formatiu de grau superior. De totes maneres, mai sobren altres experiències i altres punts de vista que de ben segur sempre enriqueixen el resultat.

Experiència Institut Montsià & EOI d’Amposta

L’alumnat de l’EOI fa la part d’un país de parla anglesa i els alumnes del cicle d’Hoteleria i Turisme de l’institut Montsià es centren en els 10 llocs que no et pots perdre a les Terres de l’Ebre. Realitzen una presentació en Google Slides amb àudios, l’envien als companys de l’altre centre i desprès fan un Meet per parlar sobre les similituds i diferències.


Presentació de l’alumnat de l’Institut Montsià

Experiència Institut Almatà & EOI de Lleida

Hem fet dues sessions virtuals a través de Google Meet on els alumnes han compartit experiències dels dos centres. També vam rebre la visita en persona de les professores i la directora de l’EOI al centre, per informar-nos de com funciona l’EOI i també el Centre Delegat que tenim a Balaguer.

Resum de totes les sessions que s’han fet dins el programa FP&EOI Together

Experiència Institut Milà i Fontanals & EOI d’Igualada

S’han realitzat activitats d’speaking entre alumnes del Milà i alumnes de l’EOI via Meet.

Experiència Escola Joan XXIII & EOI Tarragona

Els alumnes de FP han estat dividits en grups segons nivell i horari d’estudis i han participat de diferents classes de l’EOI; els professors van fer possible que es conectesin via zoom i fesin una breu descripció de les tasques realitzades als CFGS i els alumnes de l’EOI seguien classes i interactiuaven en petits grups o gran grup per coneixer les dues realitats.L’activitat ha estat en francès i anglès.

 

Publicació a l’Instagram

Experiència Institut Pedralbes & EOI Esplugues

Entrevistes on-line. L’alumnat de l’EOI fa d’entrevistadors i l’alumnat de l’Institut Pedralbes d’entrevistats. Diverses entrevistes es realitzen simultàniament.

 

Part preparatòria. Es realitzen activitats a cada centre per preparar les entrevistes. Es creen currículums i vídeos de presentació de les empreses i dels candidats.

 

Experiència Institut Joan Brossa & EOI Guinardó

Enguany, donada la situació sanitària, només hem pogut portar a terme una activitat conjuntament amb l’EOI Guinardó que es va tractar de l’assistència de 62 alumnes d’FP a la conferència online “Speaking in public” a càrrec de Hilary McWilliam, el 18 i 19 de novembre de 2020.

Experiència Institut J.V.Foix & EOI de Rubí

Les activitats principals van ser dues videconferències amb alumnat d’FP i professorat d’EOI sobre els temes següents:

  • Consells per viure i viatjar per l’estranger, amb especial referència a les qüestions automovilístiques. (19/02/2021)​
  • Simulació d’una entrevista laboral per a treballar en el sector de l’automoció, a partir de la informació proporcionada per l’alumnat en els seus currículums. (26/03/2021)​

Curs 2019-2020

Experiència Institut Tecnològic de Barcelona & EOI Vall d’Hebron

El Cicle superior / tots els grups de 1r que tenien un nivell B1-B2 d’anglès van participar en les activitats culturals juntament amb els estudiants de l’EOI Vall d’Hebron.

Enllaç presentació

Experiència Institut La Garrotxa & EOI Olot

Students from La Garrotxa high school and those from the Official School of Languages ​​doing an exchange within the framework of the “FP + EOI Together” program.