Utilitzar RA, RV i RM sense ulleres

Experiències a utilitzar amb RA, RV i RM

(sense ulleres)

Quiver 3D Coloring App    

Porta les pàgines colorejades a la vida amb RA. Permet dibuixar en papers unes imatges i després poder veure en una tableta o dispositiu mòbil com s’observa en RA. Agafa forma amb els colors que es pinten.

Molt interessant per treballar a Infantil i Primària.

 

 

Zookazam    

Permet veure fins a 42 animals a través de l’aplicació. Així com informació relacionada de cada un d’ells. Només cal col·locar el paper marcador (en forma de gespa o de moneda) a sota i l’animal agafa vida a través del dispositiu mòbil.

Es pot fer servir a primària.

 

Zoo-AR    

Idèntica a l’anterior. És una aplicació amb una varietat d’animals grans i insectes que es poden veure en 3D. Només cal baixar-se els marcadors, imprimir-los o veure’ls des de un altre aparell.

Es pot fer servir a primària.

 

TracLabs Atlas   

Aplicació gratuïta que es pot obtenir tant per iOS com per Android. Cal imprimir o visualitzar un marcador a través de la tableta. Un cop fet, es visualitza un Robot en 3D.

Tu pots programar el Robot posicionant els seus braços i les seves cames fent tota una sèrie de passos. I llavors que els facin més ràpidament o lentament.

Permet treballar programació.

Es pot fer servir en cursos mitjans i avançats de primària.

 

AR Flash Cards   

  • Alfabet animal: Hi ha tota una sèrie de marcadors amb totes les lletres de l’alfabet. Cada una d’elles, en mirarla a través del dispositiu mòbil, ens permet veure un animal diferent. L’aplicació és en anglès.

 

  • Formes, mides i colors: Té una barra de colors dalt de la pantalla que perment canviar la forma del color només apretant un botó.

 

  • Abraham Lincoln: amb marcadors sobre la vida d’aquest personatge històric.

 

  • Equacions: amb sumes de dos nombres d’un dígit.

 

  • Espai: amb elements de l’espai exterior. Planetes, satèl·lits, ….

 

 

 

Spacecraft 3D  

Aplicació per a dispositius mòbils disponible en iOS i Android de la NASA. Pots ser a Mart, a la Terra, en un Planetari, en un llançament i amb un marcador apareixen els robots que s’hi han enviat o els satèl·lits.

Es poden així estudiar els aparells que s’envien a l’espai per estudiar l’Univers.

Ideal per treballar conceptes de l’Univers i l’espai a secundària. Tot i que també es podria fer servir en cursos superiors de primària.

 

Interactive maps for kids    

Mapa del món interactiu que permet visualitzar informació a través d’un dispositiu mòbil. El cas més especial és el que ens permet veure animals nadius de diferents regions, i també plantes i alguns monuments.

Pot utilitzar-se en grups d’infantil o primers cursos de primària.

 

 

Cyberchase Shape Quest     

 

Aplicació que combina jocs, puzzles, i realitat augmentada en 3D. Aplicació molt interessant per treballar puzzles en tres dimensions amb els dispositius mòbils per poder treballar la geometria i el raonament espaial.

Ideal per a infantil i primària.

 

Chromeville    

 

Una web on es troben aplicacions de RA que permeten als alumnes explorar, descobrir des d’una vocació professional real utilitzant la creativitat i la imaginació.

Es basa en el desenvolupament de les vuit intel·ligències múltiples.

  • Chromeville: permet pintar unes fulles marcadores amb uns personatges que després agafen vida i als quals pots fer interactuar amb d’altres elements.
  • Barcy: permet fer el mateix que l’anterior però en aquest cas l’element comú és l’aigua, amb el qual es pot veure com funciona un molí d’aigua, com neda una persona,….
  • Science: es treballen conceptes científics: anatomia, astronomia, cèl·lules,…
  • Bottle Flip Countries: joc on has d’anar pujant una ampolla a diferents nivells. La curiositat és que has de viatjar pel món a diferents països per poder-ho fer. Així que es treballa la geografia.

Ideal per a infantil i secundària

 

 

IMAG-N-O-TRON: Numberlys Edition   

Llibres en anglès amb RA.

Per primària.

 

 

 

Word Lens    o Traductor de Google  

 

Disponible en iOS i Android. L’aplicació permet visualitzar un text mitjançant la càmera i el tradueix directament a l’idioma que tu desitgis.

 

 

 

Our Discovery Island: Phonic Tricksters  

 

Aplicació on es treballen els Fonemes en Anglès. Un personatge del joc els roba i la nostra tasca serà trobar-los. Tot es realitza a través de RA.

És un joc amb una visió molt infantil ja que està pensada per alumnes anglo-parlants. Tot i així pot ser interessant per treballar aquesta vessant de l’anglès.

 

 

 

Star Chart   

Aplicació disponible en iOS i Android.  Es visualitzen els planetes, els satèl·lits i les constel·lacions a través del dispositiu mòbil que el tingui instal·lat.

Interessant per treballar l’espai a secundària o cursos superiors de primària.

 

 

Popar Planets   

Disponible en iOS i Android.  Permet visualitzar els planetes del sistema solar i extreure’n informació, així com es seus satèl·lits. També s’hi poden observar els satèl·lits artificials enviats per la humanitat a l’espai.

Interessant per treballar l’espai a secundària o cursos superiors de primària.

 

 

Earth AR (Universal)  

Disponible en iOS. Permet visualitzar la Terra en AR i poder-hi donar voltes. El seu interès no va més enllà de poder-la veure a través del nostre dispositiu mòbil. No ofereix informació extra.

 

 

Real Space 4D (Universal) i Space 4D+  

El primer és disponible en iOS. El segon a Android.

Permeten visualitzar els planetes del Sistema Solar i astronautes, i n’ofereix informació.

La mateixa empresa té Animals 4D i Transports 4D.

Està gestionat per Halucinate.

Útil per treballar a secundària.

 

Popar Bugs  

Disponible en iOS.

Permet conèixer l’anatomia de certs insectes, el seu cicle vital i la seva relació amb l’ecosistema.

Interessant per treballar aspectes educatius mediambientals o de biologia a cicle superior de primària o primers cursos de secundària.

 

 

Living Lung TM – Lung Viewer   

Disponible a iOS. Permet veure en 3D els pulmons, conèixer-ne l’anatomia i la fisiologia. Ofereix molta informació d’aquests.

Es pot utilitzar a cursos superiors de primària o a per a l’assignatura de Biologia de 3r de la ESO.

 

 

BoneBox TM – Skull Viewer   

Disponible a iOS. Permet veure en 3D el crani, conèixer-ne l’anatomia i la fisiologia. Ofereix molta informació d’aquests.

Es pot utilitzar a cursos superiors de primària o a per a l’assignatura de Biologia de 3r de la ESO.

 

 

AR Liver Viewer   

Disponible a iOS. Permet veure en 3D el fetge, conèixer-ne l’anatomia i la fisiologia. Ofereix molta informació d’aquests.

Es pot utilitzar a cursos superiors de primària o a per a l’assignatura de Biologia de 3r de la ESO.

 

Anatomy 4D   

Disponible a iOS i Android.  Permet veure en 3D el cos sencer, diferents òrgans i teixits, conèixer-ne l’anatomia i la fisiologia. Ofereix molta informació d’aquests. Només cal col·locar el dispositiu mòbil sobre el marcador corresponent.

Es pot utilitzar a cursos superiors de primària o a per a l’assignatura de Biologia de 3r de la ESO.

 

 

Dino Park AR+   

Disponible a iOS. Permet conèixer diferents dinosaures, el seu entorn i les seves característiques en RA.

 

Junaio   

És un navegador mòbil que ens permet trobar llocs, aconteixements, veure informació addicional, explorar,.. y es veu com cobra vida en un nou nivell virtual. 

 

Aumentaty V Search   

 

Aplicació de realitat augmentada. Té reconeixement òptic i hom pot associar continguts amb imatges. D’aquesta manera, posar-hi més informació amb vídeos o descripcions o geolocalitzacions,.. 

 

La Màquina del temps 4 D: Tarragona.

 

Els alumnes, en grup, recreen virtualment espais que mostren les diferents etapes històriques d’un lloc concret. El resultat és una màquina dels temps virtual que viatja per la Tarragona Romana, de l’Edat Mitjana, la Revolució Industrial i l’actualitat.

 

 

La Realitat Augmentada. Una experiència real al Delta de l’Ebre.

 

Treball de Recerca del Batxillerat. Ens permet fer una visualització del Delta de l’Ebre i treballar-hi conceptes d’una forma molt dinàmica.

 

Expedicions     

Disponible en Android i iOS. Aplicació mòbil de Google que permet veure en RA i RV diferents situacions, des de vols de la NASA, a invents de Da vinci’s, i permet també crear-ne de propis.

És molt interessant per crear itineraris o conèixer expedicions realitzades per diferents personalitats. Té recursos de tots els àmbits, des de l’artístic, a l’humanístic o el científic.

 

Arts & Culture  

disponible en iOs i Android. Aplicació de Google que permet conèixer museus i obres d’art de tot el món. Permet també visualitzar en RA i RV les sales dels principals museus i les exposicions d’artistes renombrats.

És molt interessant passejar per les sales com si fossis en el museu real.