Climate change is a political choice

Pantalla d'ordinador d'una trobada amb 33 participants

La Marta Pey i la Pepi Andreu, professores de l’Institut Jaume Callís de Vic, ens comparteixen aquest projecte internacional (Catalunya, Turquia, Grècia i Portugal) sobre la política del canvi climàtic, que estan duent a terme amb alumnes de 15-17 anys.

En el centre català, el projecte està  integrat a l’àrea de llengua anglesa de 4t ESO. A Turquia i a Grècia també integrat a l’àrea de llengua anglesa i a Portugal a les àrees de ciutadania i ciències.

 

Aquests són els altres centres que participen en el projecte:
– Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi, Istambul (Turquia)
– Piramatiko Geniko Likio Rethimnou Panepistimiou Kritis, Rethymno, Creta (Grècia)
– Escola Secundária Afonso de Albuquerque, Guarda (Portugal)
Descripció:

EL projecte estava inicialment planificat per portar-lo a terme durant el curs lectiu 2019-20, dividit en tres parts diferenciades: 1. Presentacions, 2. Aprendre sobre el canvi climàtic i 3. Simulació d’una cimera sobre el canvi climàtic.

A causa de la situació de tancament de centres en els 4 països i el canvi a l’ensenyament remot, i especialment a l’acompanyament als alumnes necessari  degut a la dificultat en les activitats previstes en l’apartat 3: anàlisi de discursos polítics, redacció de textos persuasius i tècniques d’oratòria, es va prendre la decisió d’allargar un any més el projecte.

Mentrestant, durant aquests mesos de confinament, els alumnes han anat acabant les tasques previstes de l’apartat 2 des de casa, sempre amb la supervisió dels seus professors. També es va realitzar una trobada online amb alumnes representants de cada país, en la qual, es va compartir i parlar sobre la situació en cada país i escola, van compartir com se sentien (amb l’eina web Mentimeter) i es va debatre sobre la relació entre l’actual crisi del CODVID-19 i el canvi climàtic (veure link a la presentació). Els alumnes i docents estan ara realitzant una avaluació sobre el primer any de projecte, per tal de poder reflexionar sobre el que hem estat fent bé i el que cal millorar, i també per avaluar l’assoliment dels objectius i  competències previstes.

Enllaços:

twinspace públic: https://twinspace.etwinning.net/93164/home

web del projecte (en construcció): https://sites.google.com/aeaag.pt/etwinningproject/home?authuser=0

Presentació en un webinar organitzat per eTwinning España (en castellà): https://bit.ly/2SXGKpg

Presentació utilitzada en la sessió online durant el confinament: https://bit.ly/2WraqgJ

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>