In YOUR shoes

Portada del projecte amb la imatge d'unes vambes velles

“Aquest projecte no és tan sols un projecte en anglès. És un projecte social…”

 

Un grup de docents d’escoles de Catalunya, de Grècia, d’Eslovènia i d’Ucraïna estan duent a terme aquest projecte que treballa l’empatia i la conscienciació de l’alumnat de Cicle Superior de Primària sobre les dificultats que altres persones tenen.

 

 

Docents: Fina Gómez, Helena Rosas, Laura Fàbregas, Escola Annexa Joan Puigverd (Girona), Iolanda Moya, Montse Vila, Ignasi Bertran, Escola La Benaula (Caldes de Malavella), Dimitra Diamantopoulou, Chalandritsa Primary school (Grècia), Irene Rimc, OS Velika Dolina (Eslovenia), Yaroslava Kazaryan, Velikomikhailivk school (Ucraïna)

 

Tres alumnes dibuixant amb els ulls embenats

 

Aquest projecte no és tan sols un projecte en anglès. És un projecte social en el qual hi han participat els mestres d’anglès, de plàstica, valors i educació física, que vol aconseguir que els alumnes sentin el que altres persones senten en les seves condicions especials. Això inclou persones cegues, persones amb mobilitat reduïda, persones grans, refugiats i immigrants o les dones.  A partir del coneixement i l’aprenentatge del que és i significa la paraula “Empatia”, els alumnes es van posant a les sabates de diferents persones, intentant entendre la seva situació a través de posar-se a la seva pell amb diferents activitats i entrevistes.

 

 

 

A partir de l’aturada per aquesta nova situació provocada pel COVID-19, les mestres i alumnes del projecte hem hagut de replantejar-nos les activitats a partir d’aquest moment. Entre aquestes, consten activitats com els “WE want to say thank YOU” on hem anat recollint dibuixos de tots els alumnes dels diferents països per publicar a les xarxes i donar veu als nostres alumnes, el xat i el padlet on els alumnes expliquen les seves activitats del dia a dia, penjant vídeos de receptes, recomanant llibres…per tal de no perdre el contacte amb els seus companys o l’activitat del “Disabilities Awareness Day” que havia de ser una gran festa escolar i ha passat a ser un gran xat internacional per parlar del projecte, del que havíem après i del que més ens havia agradat.

Iolanda Moya

 

Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/93162/home

Conjunt de poemes acròstics de paraules sobre l’empatia: https://www.storyjumper.com/book/read/75254895/5dd12a77bd071

Conjunt d’activitats d’educació física (in BLIND people shoes):

https://padlet.com/inyourshoes12/muyn2w6zp9v6

Recull de dibuixos durant la nova situació:

https://www.smore.com/31tbc

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>