infografia Acreditació digital docent
Document, Formació, Glossari

En aquesta imatge podeu veure un resum de la resolució del 3 de febrer de 2023 on es defineixen els requisits per obtenir els nivells A1, A2, B1, B2, C1 i C2 de la competència digital docent.

captura de la taula resum cdd

Més informació:


Etiquetes: cddcompetència digitaldocents
logo de l'actic ACTIC
Formació, Glossari

La sigla ACTIC correspon a la denominació “acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació”.

Proves lliures, per ordinador, que permeten a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC. Les proves són  telemàtiques, encara que s’han de fer en un centre col·laborador autoritzat per la Generalitat, el qual garanteix que es fan en les condicions adequades. 


Etiquetes: competència digital
Àgora-Moodle
Aplicació
El Departament d’Educació proporciona un entorn virtual d'aprenentatge Moodle a cadascun dels centres educatius de Catalunya que ho necessitin. També es coneix com Eix-Moodle.
Etiquetes: agoraentorn virtual d'aprenentatgeevamoodle
Alexandria
Aplicació
Biblioteca de recursos educatius digitals creats i seleccionats per docents de diverses àrees i nivells educatius, organitzats en aules virtuals que es poden traslladar directament a l’espai Moodle d’un centre per adaptar-les i començar a utilitzar-les amb els alumnes.
Etiquetes: moodle
APDCAT
Glossari
Autoritat de Protecció de Dades de Catalunya.
Etiquetes: privacitatseguretat
App inventor
Aplicació, Recursos
MIT App Inventor és un entorn de desenvolupament que permet crear aplicacions mòbils per a Android/iOS de forma visual, encaixant blocs de programació.
Etiquetes: androidapp
ARC
Recursos, Web
Espai al servei dels mestres i del professorat per compartir propostes docents de qualitat associades a les competències bàsiques i al currículum.
Etiquetes: portal de recursosweb
Armaris d’emmagatzematge i recàrrega d’ordinadors portàtils
Equipaments

La dotació d’armaris (carros) d’emmagatzematge i recàrrega d’ordinadors portàtils del Pla d’Educació Digital de Catalunya s’emmarca en les actuacions del programa estatal “Educa en Digital”, que compta amb el cofinançament dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i es desenvolupa mitjançant conveni entre el Departament d’Educació, el Ministeri d’Educació i Formació Professional i l’entitat estatal “Red.es”.


Etiquetes: armariscàrrega
Assessor/a digital
Glossari

Persona que acompanya als serveis educatius i als centres en tot allò que es refereix a l’ús pedagògic i metodològic de l’aplicació de tecnologia per a l’aprenentatge i en el desplegament i avaluació de la competència digital.




Etiquetes: cultura digitalservei territorial
Ateneu
Formació, Recursos
Portal on es recullen materials de formació i tutorials elaborats des del Departament d'Educació, per a la formació telemàtica del professorat.
Etiquetes: documentacióformació
ATRI
Aplicació
Portal del treballador de la Generalitat de Catalunya
Etiquetes:
Autocrat
Aplicació, Recursos

Autocrat és una extensió que s'integra amb l'ecosistema d'aplicacions ofimàtiques de Google i permet generar i enviar documents automàticament a partir d'una plantilla predefinida.


Etiquetes: Fulls de càlcul de GooglegoogleGoogle DocsGoogle Forms
Bluebox
Equipaments
Servidor d’impressió corporatiu. Gestiona i calcula les quotes d’impressió. http://llta.formacio.ctti.extranet.gencat.cat/mod/page/view.php?id=71
Etiquetes: imatgeimpressoreskonika
Cable de xarxa
Glossari, Xarxa

Cable que permet interconnectar diferents aparells (ordinadors, impressores, punts d’accés, switchos, etc.) en una xarxa informàtica. El cable té, internament, 4 parells de fils de coure trenats i una terminació RJ45 mascle. Habitualment es fa servir per connectar els equips a una roseta de la paret per així connectar-lo a la xarxa del centre. Aquests tipus de cables no poden fer més de 100m.


Etiquetes: imatge
Caixa Comm per a PDI
Equipaments

És una caixa de connexions per connectar un ordinador a la PDI i al seu projector associat. Té uns ports d’entrada (VGA / HDMI, mini jack pel so i USB per a la connexió amb la PDI) que permeten connectar l’ordinador als elements associats (l’USB va a la PDI, el mini jack va als altaveus i el port de vídeo va al projector). Habitualment té més d’un conjunt de ports d’entrada i té un selector que permet seleccionar quins ports es connecten als elements associats a la caixa.


Etiquetes: audiovisualsimatgepdiprojector
Canal de reporters
Projecte
El projecte del Canal de Reporters té com a finalitat promoure activitats de periodisme escolar als centres educatius per tal de fomentar l’esperit crític i l’alfabetització mediàtica.
Etiquetes: audiovisuals
Canva
Aplicació, Recursos, Web

Canva és una eina de disseny gràfic en línia d'ús gratuït. Fes-la servir per crear publicacions per a xarxes socials, presentacions, cartells, vídeos. Molt popular entre els docents.


Etiquetes: Eina d'autorinteractiu
Capacitació per a docents i catàleg d’equipaments digitals
Equipaments, Pla d'educació digital, Seminari web

L'objectiu d'aquest seminari web són:

  • Explicar en detall els equipaments digitals que tindran a disposició tots els centres educatius. S’informarà sobre la tipologia d’equipaments, com es poden escollir, com s’acompanyarà als centres en aquest procés, el calendari de desplegament previst, i com s’han decidit aquests equipaments.
  • Explicar en detall l’estratègia de capacitació en digital. Els fons MRR (NextGen) marquen uns objectius de capacitació de docents i elaboració d’Estratègies Digitals de Centre. En el webinar s’explicarà l’actual mapa de capacitació en l’àmbit digital, i s’explicaran les noves propostes d’accions formatives que es duran a terme el proper curs, per a aquells centres i docents que ho escullin. També s’explicaran els processos de certificació i acreditació de la competència digital docent.

Etiquetes: audiovisualscompetència digital docentdotacionsfocusmakermaleta pedagògicarobòtica
Catàleg de solucions TIC
Document, Equipaments
El Catàleg permet als centres i als serveis educatius demanar els serveis TIC complementaris que requereixin, finançats amb els seus propis recursos. És accessible a través del Portal de Centre. També es coneix com a "Catàleg CTTI". El procediment proposat pel Departament d’Educació és comprar equipament a través del catàleg CTTI per donar compliment a l’Acord GOV/144/2011, de 18 d’octubre, pel qual s’encarrega al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) la provisió centralitzada i la gestió de solucions TIC de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic. Aquest acord ha sigut actualitzat per l’acord ACORD GOV/8/2019, de 15 de gener.
Etiquetes: tic
Centre de recursos pedagògics (CRP)
Formació, Glossari
Els Centres de Recursos Pedagògics (CRP) són equips de dinamització i assessorament dels professionals i centres educatius per a la millora i transformació educativa. Un dels professionals és el Referent digital, que assessora els centres en la transformació digital. Els CRP forman part dels Serveis educatius.
Etiquetes: crpreferent digital
Claus per millorar la comunicació digital
Formació, Seminari web
En aquest vídeo, la Cristina Aced, consultora, formadora i mentora en comunicació digital, ens ofereix 6 claus per poder millorar la comunicació digital en els centres educatius.

Etiquetes: comunicaciócristina acedsubxarxa CDDxtcd
Com dinamitzo la transformació digital del meu centre?
Estratègia digital
Formant part activa en la construcció d'una bona estratègia digital de centre dins de la comissió digital.
Etiquetes: edcEstratègia digital
Com obro una incidència?
Equipaments
Hi ha diverses maneres. L'opció recomanada és mitjançant l'aplicació Portal d'autoservei (Pautic/Remedy). https://projectes.xtec.cat/coordinaciodigital/gestio-equips-serveis/gestio-incidencies/
Etiquetes: incidènciaremedy
Com podem tenir aules virtuals al meu centre?
Pregunta
El Departament d'Educació recomana i proporciona la plataforma Moodle, oferint servidors i suport als centres. Altres plataformes alternatives són Google Classroom o Microsoft Teams.
Etiquetes: aula virtualcoordinació digitalevamoodle
Com puc crear el web del meu centre?
Web
El Departament d'Educació proporciona la plataforma Nodes. Més de 2200 centres la fan servir.
Etiquetes: agoracoordinació digitalnodesweb de centre
Com puc evitar que es bloquegi la pantalla al apareixer el salvapantalles?
Equipaments
Pots fer servir les aplicacions "Keep Screen On" o "Caffeine":
Etiquetes: windows
Com puc instal·lar una aplicació en un portàtil del PEDC?
Aplicació, Equipaments
Els alumnes i docents no són administradors dels equips el que implica que no poden instal·lar aplicacions excepte:
  • Si l'aplicació disposa d'una versió portable o instal·lable sense permisos d'administració.
  • Si l'aplicació es troba al Company portal i els usuaris són usuaris principals de l'equip.
En qualsevol cas, el coordinador/a digital de centre sempre pots instal·lar qualsevol aplicació, executant l'instal·lador amb "Executa com a administrador" i posant les seves credencials.
Etiquetes: coordinació digitalpedc
Com puc restablir els equips del PEDC pel canvi de curs?
Equipaments
Amb la finalització del curs, els alumnes i docents que deixen el centre han de retornar els equips i dispositius MiFi per poder assignar-los als nous alumnes i docents a l’inici del curs vinent. Pel curs 2022-23 s’han automatitzat alguns procediments amb l’objectiu de minimitzar la intervenció del centre educatiu i el desplegament de tècnics.
Etiquetes: coordinació digitalpedc
Com puc restringuir les pàgines que poden veure els alumnes del meu centre?
Xarxa
Pots activar i desactivar algunes pàgines i xarxes socials populars fent servir l'aplicació de filtratge de continguts.
Etiquetes: filtratgefirewallseguretatxarxa
Com puc tenir Google Workspace al meu centre?
Pregunta
Pots trobar la informació en aquest llibre d'Ateneu: https://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/treballaralnuvol/obtenir_gsuite/index
Etiquetes: googlegoogle workspacegsuite
Comissió d’estratègia digital
Estratègia digital, Glossari
És l’equip encarregat de definir i implementar l’estratègia que vol seguir un centre en relació amb les tecnologies digitals, amb l’objectiu que l’alumnat, els docents i el centre assoleixin el nivell més alt possible de maduresa i competència digital des d’una perspectiva d’innovació i de millora contínua. Per tant, ha de ser l’equip impulsor de l’Estratègia Digital de Centre. Més informació:
Etiquetes: comissió digitaledcEstratègia digital
Company portal
Aplicació
Portal d'aplicacions que conté aplicacions que es poden instal·lar en els equips dels docents i alumnes amb el sistema operatiu Windows sense la intervenció del coordinador/a digital.
Etiquetes: microsoftwindows
Competència Digital
Glossari
És la combinació de coneixements, habilitats i capacitats, en conjunció amb valors i actituds, per assolir objectius amb eficàcia i eficiència en contextos digitals i amb instruments digitals.
Etiquetes: competència digitaledcpedc
COMPETIC
Formació, Glossari

El nom COMPETIC correspon a la denominació “Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació”.

Els ensenyaments d’informàtica a l’educació d’adults —COMPETIC— tenen com a objectiu facilitar l’adquisició de la competència digital, entesa com la combinació de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per desenvolupar-se en la societat actual.


Etiquetes: competència digitalformació d'adults
Compte d’usuari XTEC de centre educatiu
Glossari

Es refereix a un compte d'usuari XTEC que està assignat a un centre educatiu. Porta associat un correu electrònic i altres serveis (Nodes, Moodle, Google Drive, etc). El nom d'usuari és el codi de centre substituint el primer dígit per una lletra:

  • 0: a
  • 1: b
  • 2: c
  • 3: d
  • 4: e

Per exemple, l'Institut Escola Industrial de Sabadell, amb codi de centre 08024741 té com a nom d'usuari a8024741, el compte d'usuari (i correu associat) és a8024741@xtec.cat.

Alguns centres tenen, a més, un nom propi o àlies, que permet identificar (i recordar) millor el correu de centre i serveix com a url en serveis com a Nodes o Moodle. Un exemple de nom propi per l'Institut Escola Industrial de Sabadell podria ser ie-industrial-sabadell (⚠️ fictici) el que generaria un correu de centre ie-industrial-sabadell@xtec.cat i una web de centre https://agora.xtec.cat/ie-industrial-sabadell.


Etiquetes: xtec
Coordinació digital de centre
Glossari
La persona que assumeix el càrrec de Coordinació digital de centre s'encarrega de:
  1. Dinamitzar la transformació digital del centre
  2. Supervisar el correcte funcionament dels equips, serveis i infraestructures.
👉 Anteriorment s'anomenava Coordinació informàtica, Coordinació TIC o Coordinació TIC/TAC. 👉 Oficialment només hi ha un càrrec de Coordinació digital per a cada centre educatiu. Més informació:
Etiquetes: coordinació digital
CoRubrics
Aplicació
CoRubrics és un complement per a fulls de càlcul de Google que permet fer un procés complet d'avaluació amb rúbriques. Serveix perquè el professor avaluï als alumnes (o a grups d'alumnes) amb una rúbrica i també perquè els alumnes es coavaluin entre ells amb una rúbrica.    
Etiquetes: avaluacióglossarirúbrica
CTTI
Glossari
És el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya. Empresa pública que gestiona les infraestructures tecnològiques i de comunicacions de totes les entitats que depenen de la Generalitat.
Etiquetes: empresa
DHCP
Xarxa
Sistema d’assignació automàtic d’adreces IP, també conegut com a IP dinàmica en contraposició a les IPs fixes. Mitjançant el sistema DCHP un servidor assigna de forma automàtica i dinàmica les adreces IP als dispositius que es connecten a la xarxa, mentre que amb el sistema d’IP fixa s’assigna manualment una adreça IP.
Etiquetes: ipxarxa
Digitalització i steam: una educació de futur per a tothom – Fons MRR
Equipaments, Estratègia digital, Formació, Pla d'educació digital, Seminari web

Els fons econòmics de la Unió Europea coneguts com a Next Generation s’estan utilitzant per a donar un impuls a la digitalització del sistema educatiu català, tant a nivell de dotacions de maquinari per als centres com a nivell de capacitació i formació dels docents en el marc del Pla d’Educació Digital de Catalunya.

  • Presentadora | Karma Peiró
  • Sr. Jaume Perarnau | Director del MNACTEC
  • Sra. Teresa Ciurana | Regidora d'Educació a l'Ajuntament de Terrassa
  • Sr. Joan Cuevas | Director General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües
  • PRESENTACIÓ | Experiències d’innovació de centres educatius catalans
  • TAULA RODONA | El perquè de les STEAM en educació Modera la taula la Sra. Núria Mora | Secretària de Transformació Educativa
  • INTERVENCIÓ FINAL Hble. Sr. Josep G. Cambray | Conseller d’Educació

Etiquetes: MRRnext generation eu
logo eduCAC EduCAC
Projecte, Web
eduCAC és un programa que té la voluntat de proporcionar, fonamentalment a les escoles, però també a les famílies, recursos educatius per fer un ús crític i responsable dels mitjans de comunicació. Programa del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Etiquetes: audiovisuals
Enrolat
Equipaments

Defineix el procés de registre d'un equip Windows en el servei de gestió de dispositius Intune. És un procés automàtic que es produeix quan un usuari inicia sessió en un equip que ve nou de fàbrica o ha estat restablert (netejat i reinstal·lat). Aquest primer usuari es converteix en l'usuari principal (primary user) i això li permet instal·lar aplicacions fent servir el portal d'aplicacions Company portal.


Etiquetes: intunemicrosoftwindows
Entorn virtual d’aprenentatge (EVA)
Aplicació, Formació, Glossari
Programari dissenyat per facilitar la comunicació i la gestió de tasques entre el docent i l'alumnat. També es diuen EVA o LMS. Els EVA més populars a Catalunya són Moodle i Google Classroom.
Etiquetes: Google Classroommoodle
Esfera
Aplicació, Glossari
Programa de gestió acadèmic administratiu i econòmic corporatiu. És imprescindible que l’avaluació final i la gestió econòmica del centres de titularitat del Departament d’Educació es facin amb aquest programa. Els centres d’altres titularitats poden tenir més o menys accés a aquest programa.
Etiquetes: aplicacionsavaluació
Estratègia digital de centre
Document, Estratègia digital, Projecte
L’Estratègia Digital de Centre (EDC) és un document que recull totes les accions que es realitzen en un centre, i les que es realitzaran a mitjà termini, per aconseguir la màxima competència digital de l’alumnat, del professorat i del centre educatiu. Ha de tenir com a referent el Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC), on s’indica la necessitat d’assolir la fita d’una societat digitalment competent, fent èmfasi en l’equitat i tenint en compte l’evolució del context social i tecnològic.
Etiquetes:
Factory Reset
Equipaments, Glossari
Procediment de neteja i reinstal·lació d'un equip Windows: Més informació
Etiquetes:
FAIG
Equipaments, Formació, Projecte

El programa FAIG és una oportunitat per crear entorns d’aprenentatge amb sentit, on posar l’alumnat al centre, sentint la seva veu per a crear un món millor on viure i conviure.
Aquest programa té un fort component tecnològic, amb projectes de robòtica, espais maker, etc.

Durant el curs 2022-2023, trenta-cinc escoles, instituts i instituts escola de tota Catalunya formen una primera xarxa de centres pilot del programa FAIG, que el el curs 2023-2024 s’ampliarà a 150 centres.


Etiquetes: aprenentatge amb sentitcesiremakersostenibilitat
FIC (Formació interna de centre)
Formació, Glossari
La formació interna de centre (FIC) recull la tradició de treball intern que els centres porten a terme des de fa molts anys. Té com a finalitat contribuir a l’actualització metodològica del professorat dels centres, donant valor a la seva experiència i saber per afavorir l’increment de l’èxit educatiu de l’alumnat. Se sol·licita a través del CRP corresponent al centre. Modalitat formativa que es caracteritza per:
  • És liderat i dinamitzat per un equip de coordinació format per tres persones del centre entre les quals almenys una és de l’equip directiu. No hi ha un formador extern.
  • Té una durada de 30 hores, de les quals 20 han de ser de treball conjunt i 10 s'han de dedicar a treball individual o en grups reduïts.

Més informació sobre la Formació interna de centre (FIC):


Etiquetes: formaciópla de formació de zona
Fil d’Ariadna / Molles de pa
Glossari, Web

Fil d'Ariadna o molles de pa és un sistema d'ajuda a la navegació utilitzada en pàgines web que consisteix en una conjunt d'enllaços que mostren la ruta amb el recorregut seguit per accedir al document actual.


Etiquetes:
Filtratge de continguts amb el Portal d’autogestió
Aplicació, Xarxa, Xarxa social

Els centres educatius poden filtrar quins continguts es poden veure des del centre. Amb l'aplicació Portal d'autogestió, les direccions dels centres i les persones habilitades (normalment el coordinador/a digital) poden triar si volen donar accés a un total de 26 grups de continguts.

Més informació


Etiquetes:
Formació de l’Estratègia digital de centre (EDC)
Estratègia digital, Formació
La Formació de l’EDC és una formació que té dos objectius clars:
  • Fomentar el diàleg i l’intercanvi entres els docents d’un claustre per tal de construir l’Estratègia Digital de Centres, especialment, la part de cultura digital
  • Millorar la competència digital dels docents del claustre del centre.
Aquesta formació consta de quatre mòduls, pensats per als docents de totes les etapes educatives i un mòdul més pensat per als docents de les etapes d’educació bàsica i batxillerat.   Els primers 4 mòduls tenen una durada de 30 hores i és on es tracten i se cerquen acords respecte a l’ús dels Entorns Virtuals d’aprenentatge, respecte a la seguretat i protecció de dades i respecte a la competència digital de l’alumnat.   El mòdul 5 té una durada de 10 hores i es treballen les situacions d’aprenentatge, especialment en l’ús de tecnologia per implementar-les.   Per tant, alguns centres fan la formació de 40 hores, incloent-hi els cinc mòduls, i altres només de 30 hores, amb els quatre primers.
  • En el cas dels centres públics, aquesta formació és dinamitzada per docents del mateix centre, amb l’assessorament d’una persona mentora digital i es tipifica com a FIC (formació interna de centre).
  • En el cas dels centres concertats, aquesta formació pot ser dinamitzada per docents del mateix centres o per persones externes, que també reben l’assessorament d’una persona mentora.
Més informació
Etiquetes: edcEstratègia digitalfic
gencat_ENS_ADM
Xarxa
SSID de la nova wifi d’àmbit administratiu que apareix amb la solució LAN HLD (només els equips d’àmbit administratiu amb els que s’accedeix amb les credencials GICAR es poden connectar a aquesta xarxa).
Etiquetes: wifixarxa
gencat_ENS_EDU
Xarxa
SSID de la wifi d’àmbit educatiu (solució LAN HLD). Aquesta xarxa ha d'estar reservada pels dispositius de centre (PDI, impressores, etc).
Etiquetes: wifixarxa
gencat_ENS_EDU_PORTAL
Xarxa
SSID de la wifi d'àmbit educatiu. És la xarxa adient per connectar equips d'alumnes i docents, ja que permet tenir un millor control de les connexions.
Etiquetes: wifixarxa
Genially
Aplicació, Recursos, Web
GENIALLY és un programari per a la creació de continguts interactius.
Permet crear imatges interactives, infografies, presentacions, microsites, catàlegs, mapes, entre d'altres, amb efectes i animacions.  

Etiquetes: Eina d'autorinteractiu
Geogebra
Aplicació, Web
Eines digitals lliures per activitats a l'aula sobre matemàtiques, gràfics, geometria, pissarres digitals.
Etiquetes: aplicaciómatemàtiquesweb
GEPSE
Aplicació, Glossari
Aplicació d'inventari d'equipaments amb diverses funcionalitats (notificació d'incidències, etc). Ja no es fa servir. Obsoleta. Més informació
Etiquetes: inventari
Gestor/a de Àgora
Aplicació, Glossari
La persona gestora d'Àgora és l'encarregada de gestionar els serveis d'Àgora - EIX dins d'un centre educatiu. Normalment coincideix amb la persona encarregada de la coordinació digital:
  • Nodes, una plataforma basada en el programari lliure Wordpress que el Departament posa a disposició dels centres públics.
  • EIX-Moodle, una plataforma virtual d'aprenentatge basada en el programari lliure Moodle que el Departament posa a disposició dels centres públics perquè puguin crear les seves aules virtuals.
Podeu gestionar els serveis a través del portal de Gestió dels serveis Agora-Eix. Podeu consultar què és la persona gestora d'Àgora i també com es dona d'alta a les preguntes freqüents del servei Àgora.  
Etiquetes:
Gestor/a TIC
Equipaments, Glossari
En cadascun dels serveis territorials i en el Consorci d'Educació de Barcelona hi ha designat un gestor territorial TIC, que té la responsabilitat de fer el seguiment de les actuacions i serveis TIC que incideixen en l'àmbit territorial. https://youtu.be/pPDXjH6KegY Llistat de gestors i gestores TIC:
Etiquetes: tic
GICAR
Glossari
Gestió d’identitats i control d’accés als recursos Sistema d’identificació corporativa de la Generalitat de Catalunya.
  • L’usuari és el DNI i la contrasenya cal canviar-la cada 6 mesos.
  • Permet inici de sessió únic (Single Sign On). Això possibilita l'accés a un servei directament, sense validació, si prèviament l'usuari s'ha validat en un altre servei amb el mateix sistema de validació.
Més informació
Etiquetes: autenticacióidentificació
Google Classroom
Aplicació
Entorn virtual d’aprenentatge inclòs en l'entorn de treball col·laboratiu de Google.
Etiquetes: Google Classroom
Google Workspace
Aplicació
Entorn de treball col·laboratiu basat en les eines de Google (Gmail, Drive, fulls de càlcul, presentacions, etc.). La versió educativa, gratuïta, permet que els centres que l’han demanat puguin crear usuari per als alumnes i docents del centre per tal que puguin treballar amb les eines al núvol.
Etiquetes: googleGoogle Classroom
GUAC
Aplicació

Aplicació corporativa que permet als equips directius donar permisos d'accés i gestió a altres aplicacions corporatives.

Captura del GUAC


Etiquetes: equip directiu
IDALU
Glossari

IDALU és l'identificador de l'alumne en el Registre d'alumnes de Catalunya (RALC). S'assigna a l'alumne quan fa la primera matrícula en un centre educatiu públic o privat d'ensenyaments reglats no universitaris que desenrotllen l'activitat en Catalunya. El format és d'entre 9 i 10 dígits (números).

👉 L'IDALU també es anomenat codi RALC de l'alumne (tot i que no és el denominació oficial).

👉L'IDI és l'identificador que utilitzen els alumnes per iniciar sessió en els seus equips i està format per: IDALU + @edu.gencat.cat


Etiquetes:
IDI
Aplicació, Glossari
Aplicació de gestió d’identitats digitals d’alumnes i docents. Aquestes identitats permeten identificar-se en altres aplicacions corporatives.
Etiquetes:
INDIC
Aplicació, Equipaments
Inventari Digital de Centres. Aplicació que permet veure l’inventari d’equips assignats a docents i alumnes dins del Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC). Inclou portàtils i dispositius de connectivitat MiFi.
Etiquetes: inventaripedc
Nens jugant Intranet – Portal de centre
Aplicació, Recursos

La Intranet - Portal de centre és el punt d'accés a les aplicacions de gestió i organització dels centres, que el Departament d'Educació posa a disposició dels centres educatius. Aquí es recullen les eines de gestió acadèmica i administrativa i el calendari d'actuacions.

Els objectius principals d'aquest espai són:

  • Concentrar eines, aplicacions, recursos i serveis corporatius.
  • Sistematitzar procediments i establir i fixar circuits.
  • Proporcionar els recursos necessaris en la tasca diària.
  • Facilitar una nova manera d'organitzar el treball i la informació.
  • Informar de les novetats de l'organització.

https://inici.espai.educacio.gencat.cat/


Etiquetes:
logo jclic JClic
Aplicació, Recursos

El JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d’activitats educatives multimèdia. És una aplicació de programari lliure basada en estàndards oberts que funciona en diversos entorns operatius: Linux, Mac, Android i Windows.


Etiquetes: Eina d'autor
La xarxa va molt lenta
Xarxa
Primer heu de fer unes comprovacions bàsiques per poder donar informació més precisa a SAU. https://projectes.xtec.cat/coordinaciodigital/gestio-equips-serveis/xarxa/la-xarxa-va-molt-lenta/
Etiquetes: coordinació digitalincidènciasau
LAN
Glossari, Xarxa
Acrònim de Local Area Network o Xarxa d’Àrea Local. És una xarxa informàtica que cobreix, generalment un edifici (pot cobrir-ne més si aquests estan interconnectats). Tradicionalment, són xarxes que funcionen amb cables de xarxa (RJ45).
Etiquetes:
Linkat
Glossari, Projecte
Distribució Linux en català basada en Ubuntu oferta gratuïtament pel Departament d’Educació. Permet disposar d’un sistema operatiu alternatiu a Windows de manera gratuïta i amb un conjunt de programari també gratuït.
Etiquetes: LinuxSistemes operatius
LOMLOE
Glossari

Nova llei d'educació on un dels seus 5 pilars és la competència digital. D'aquesta nova llei es deriva el decret de Nou currículum de Catalunya.

Més informació


Etiquetes: nou-currículum
M’han tancat una incidència i no està solucionada. Què faig?
No n'obris una de nova. Cal reobrir-la. https://projectes.xtec.cat/coordinaciodigital/gestio-equips-serveis/reobrir-incidencies/
Etiquetes: incidènciasau
MDM
Aplicació, Equipaments
Mobile device management (Gestió de dispositius mòbils). Servei que permet gestionar centralitzadament els dispositius enviant ordres de restabliment/neteja/reinstal·lació, instal·lació de programari, etc. Els MDM més populars són:
  • Intune per a gestió de dispositius Windows
  • Consola de Google Workspace per gestió de Chromebooks
  • Jamf per a gestió de dispositius iOS

Etiquetes:
Mentor/a digital
Docent en comissió de serveis que fa de referent en l’àmbit digital proporcionant assessorament als centres per a l'estratègia digital de centre.
Etiquetes:
Merlí
Recursos, Web
Catàleg de recursos digitals educatius amb un cercador de materials didàctics de biblioteques de recursos digitals (Edu365.cat, Quaderns Virtuals, Clic, Edu3.cat, Alexandria…). Permet la cerca de materials per etapa educativa i àrea curricular. Qualsevol docent, amb el seu identificador i clau, pot accedir-hi.
Etiquetes:
targeta Micro:bit
Equipaments, Projecte, Seminari web
targeta

Micro:bit és una petita targeta programable de 4x5 cm dissenyada perquè aprendre a programar sigui fàcil, divertit ia l'abast de tothom.

Gràcies a la gran quantitat de sensors que incorpora, només amb la targeta es poden fer centenars de projectes. micro:bit també és una plataforma IoT (Internet of Things), cosa que la fa molt interessant per a usuaris avançats.


Etiquetes: programaciórobòtica
Microsoft Intune
Aplicació, Glossari

Servei de Microsoft que permet la gestió remota i massiva d'equips Windows:

  • restabliment dels equips (neteja i reinstal·lació del sistema operatiu)
  • obtenció de claus de recuperació (bitlocker)
  • sincronització de paquets d'actualització
  • reinici dels equips

Més informació:


Etiquetes: MDMmicrosoftwindows
Moodle (Entorn virtual d’aprenentatge)
Aplicació
Entorn virtual d’aprenentatge que permet implementar aules virtuals. Moodle és un dels EVA més utilitzats del món que destaca pel nombre de funcionalitats avançades (tallers amb coavaluació, itineraris formatius, etc).
Etiquetes: entorn virtual d'aprenentatgeeva
MRR
Glossari, Pregunta
Acrònim de Mecanisme de Recuperació i Resilència. Es tracta de fons de la Unió europea movilitzats de forma extraordinaria amb la necessitat d'aunar esforços per contrarrestar l'impacte de la COVID-19 i transformar la economia. Té una dotació de 750.000 millions d'euros que es canalitzen amb diferents instruments amb objectius diferents.
Etiquetes:
mSchools Eduhack
Projecte
Projecte per implementar la cocreació que connecta, inspira i capacita els docents per identificar i dissenyar experiències innovadores per a l’aula, el centre i la comunitat escolar amb l’ús de la tecnologia digital, basant-se en la metodologia del Design Thinking.
Etiquetes: cocreaciómschoolsprojecte
No funciona la xarxa
Xarxa
Primer heu de fer unes comprovacions bàsiques per poder donar informació més precisa a SAU. https://projectes.xtec.cat/coordinaciodigital/gestio-equips-serveis/xarxa/la-xarxa-va-molt-lenta/
Etiquetes: wifi
No puc configurar la impressora en un equip docent del PEDC
Equipaments
Instruccions per obrir una petició a SAU:
Etiquetes: impressorespedc
No puc muntar una unitat de xarxa en un equip docent del PEDC
Equipaments
Instruccions per obrir una petició a SAU:
Etiquetes: incidènciapedcxarxa
Nodes
Aplicació, Projecte, Web
Plataforma que permet crear i gestionar la web del centre educatiu. Present a més de 2200 centres de Catalunya. Basat en WordPress.
Etiquetes: WordPress
Nus, la nova xarxa docent
Comunitat virtual, Xarxa social
Xarxa docent de Catalunya amb moltes comunitats virtuals en el seu interior.
Etiquetes: comunitat virtualxarxa docent
odissea logo Odissea
Aplicació, Formació, Web
Plataforma corporativa per a la formació del professorat del Departament. Està basada en Moodle.
Etiquetes: docentsevamoodle
On puc trobar cursos, materials, vídeos on formar-me com a coordinador/a digital?
Formació

Etiquetes: coordinació digital
On puc trobar informació sobre les impressores?
Equipaments
https://projectes.xtec.cat/coordinaciodigital/gestio-equips-serveis/maquinari/impressores/
Etiquetes: coordinació digitalimpressores
xtcd Orientacions per a la personalització de l’EVA
Seminari web
Pau Saura ens presenta el document d'orientacions per a la personalització dels entorns virtuals d'aprenentatge (també coneguts com a Aules virtuals).
Etiquetes: cdccddclassroomedcevamoodlepersonalitzacióxtcd
panell interactiu Panell interactiu o panell digital
Equipaments, Formació
A diferència d'una pissarra digital interactiva (PDI), el panell interactiu porta un ordinador integrat. Funciona amb el seu propi programari Android o Windows. En ser una tecnologia més nova, els panells acostumen a tenir més resolució i un millor temps de resposta.
Etiquetes: panell interactiupissarra
Pantalla trencada
Equipaments
Depenen de l'equip (PEDC, en servei, fora de manteniment) hauràs de fer una cosa o una altra.
Etiquetes: incidènciasau
Pensament computacional
Projecte, Web
Projecte de programació i robòtica del Departament d'Educació.
Etiquetes: app inventormicrobitprogramaciópythonrobòticascratch
Perfil professional de la competència digital docent
Glossari

La següent informació és un extracte de la resolució ENS/1128/2016, de 26 d'abril, dels perfils professionals dels llocs de treball específics en
centres educatius públics dependents del Departament d'Ensenyament i el procediment de capacitació professional per ocupar-los.

1.1 Cossos docents del lloc: Cos de catedràtics d'ensenyament secundari; cos de catedràtics d'escoles oficials
d'idiomes; cos de catedràtics d'arts plàstiques i disseny; cos de professors d'ensenyament secundari; cos de
professors tècnics de formació professional; cos de professors d'escoles oficials d'idiomes; cos de professors
d'arts plàstiques i disseny; cos de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny; cos de mestres.
1.2 Especialitats docents del lloc: Totes les especialitats.
1.3 Tipus de centres: Escoles, Instituts, Instituts escola, Escoles d'Art i Disseny; Escola Oficial d'Idiomes.

2.1 Missió.
Incrementar l'ús didàctic de les tecnologies en el procés d'ensenyament i aprenentatge, d'acord amb el que
estableix el Pla TAC del centre, com a part del seu projecte educatiu i el projecte de direcció, i els estàndards
tecnològics del Departament d'Ensenyament, amb l'objectiu que l'alumnat assoleixi la competència digital
d'acord amb el marc curricular.
2.2 Funcions docents específiques del lloc de treball.

  • Impartir docència fent ús de les TAC com a mitjà facilitador de l'ensenyament i com a element curricular en tant que competència bàsica a assolir per part dels alumnes.
  • Coordinar la formació del professorat en relació amb les TAC a l'EVEA (Entorn Virtual d'Ensenyament/Aprenentatge).
  • Assessorar el professorat en l'ús didàctic de les TAC.
  • Coordinar l'ús de les TAC de forma transversal i assegurar que les programacions de les diferents àrees i matèries incloguin un ús actiu adequat de les tecnologies segons el nivell educatiu.

3.1 Requisit general:
Personal funcionari de carrera: Ser titular de l'especialitat docent del lloc de treball (per oposició o per
adquisició de noves especialitats) o tenir-la reconeguda (per habilitació específica o per titulació).

3.2 Requisits addicionals del perfil professional del lloc de treball:

La capacitació professional d'aquest perfil s'acredita mitjançant el compliment d'un requisit dels descrits en cadascun dels dos apartats següents:

a) Capacitació en l'ús de les Tecnologies digitals. S'acredita mitjançant alguna de les condicions següents:

  • Grau de mestre amb les mencions següents: Tecnologies de la informació i la comunicació; Tecnologia i Comunicació; TIC a l'escola; Tecnologies digitals per a l'aprenentatge; Comunicació i expressió.
  • Mestratge o Postgrau relacionat amb l'aplicació de les Tecnologies a l'aula.
  • Enginyeria informàtica o en telecomunicacions.
  • Alguna de les especialitats docents següents: 507 informàtica, 627 Sistemes i Aplicacions informàtiques o 722 Mitjans informàtics.
  • Formació relacionada amb les Tecnologies per a l'Aprenentatge, amb un mínim de 90 hores (formació permanent, màsters, postgraus) publicada al Portal de Centre d'acord amb l'apartat 3 de l'annex 2.
  • Acreditació ACTIC (qualsevol nivell).

b) Experiència en l'aplicació de les Tecnologies digitals en les activitats docents. S'acredita mitjançant alguna de les condicions següents:

  • Haver exercit la docència un mínim de 2 cursos escolars com a coordinador o responsable TAC de centre.
  • Haver realitzat activitats docents relacionades amb alguna de les funcions específiques del perfil i necessàriament la descrita en primer lloc, almenys durant 2 cursos escolars. En aquest cas, la certificació de la direcció del centre que acrediti aquest fet, ha d'incorporar la descripció dels projectes, propostes didàctiques, experiències i treballs d'acord amb el model publicat al Portal de Centre.
  • Haver participat un mínim de 2 cursos escolars en un programa d'innovació educativa del Departament d'Ensenyament dels que figuren a la relació publicada al Portal de Centre d'acord amb l'apartat 3 de l'annex 2.
  • Haver exercit la docència en un lloc de treball específic amb perfil de competència digital en un centre educatiu públic el curs 2014-2015 o en el curs 2015-2016.

⚠️ No confondre el perfil professional de la competència digital amb els diferents nivells d'acreditació de competència digital docent.

👉 Tenir el perfil professional de la competència digital docent proporciona automàticament un nivell B2 de l'acreditació digital docent.


Etiquetes: competència digital docent
Pla d’educació digital de Catalunya 2020-2023
Document, Estratègia digital, Projecte
Pla que té com a objectius principals: • Assegurar que els alumnes de Catalunya siguin digitalment competents en acabar l’ensenyament obligatori. • Augmentar el nombre de docents que tingui la competència digital docent entesa com una competència clau del segle XXI • Teixir una xarxa de país amb centres digitalment transformats que facilitin l’aprenentatge en el marc de la transformació educativa. Més informació:
Etiquetes:
Portal d’ús
Aplicació, Equipaments

Portal d'ús d'equips del PEDC. Aplicació que permet visualitzar l'ús dels equips assignats a docents i alumnes dins del Pla d’educació digital de Catalunya (PEDC). Només inclou portàtils i dispositius de connectivitat MiFi.

https://projectes.xtec.cat/digital/serveis-digitals/portal-us-monitoratge-equips-pedc/

Etiquetes: inventaripedc
Projecte Focus
Projecte
El projecte Focus té com a finalitat el desenvolupament la competència digital de docents i alumnat i l’establiment d’una xarxa per compartir coneixement on l’alumnat esdevé consumidor i creador de continguts audiovisuals a partir de l’elaboració de vídeos, de 2-3 minuts de durada, amb sabers curriculars com a base narrativa.
Etiquetes: audiovisuals
Protecció de dades
Document

El Departament d'Educació ha elaborat uns materials per als centres educatius on s'expliquen totes les accions que feu​ per​ protegir l'alumnat i respectar-ne els drets en matèria de protecció de dades..

https://espai.educacio.gencat.cat/Departament/protecciodadespersonals/Pagines/default.aspx


Etiquetes: infografiesprotecció de dades
Puc reassignar un equip del pla digital a un altre alumne?
Equipaments
Sí, sempre que l'alumne que el té assignat originalment no el necessiti. Per reassignar un equip d'un alumne a un altre heu de fer una reassignació a INDIC. ➡ No es pot reassignar un equip de docent a un alumne.
Etiquetes: coordinació digitalpedc
Què és la xarxa EDUROAM?
Pregunta, Xarxa
És una xarxa europea que proporciona internet a docents (i altres usuaris) relacionats amb centres educatius i universitats. És la xarxa més adient perquè els docents connectin els seus dispositius mòbils o els seus equips, en cas de no poder disposar de la xarxa GENCAT_ENS_EDU_PORTAL.
Etiquetes: wifi
Què és el nom propi del centre?
Web
És un nom abreviat, fàcil de recordar, que es fa servir com adreça web de serveis com Nodes o Moodle i com alternativa al codi de centre basat en dígits.
Etiquetes: agoracoordinació digitalmoodlenodes
Què és el primary user o usuari principal?
Equipaments
En el cas de Windows, és l’usuari que inicia la sessió en un equip Windows acabat d'instal·lar. Això li permet utilitzar l’aplicació Company portal per instal·lar aplicacions autoritzades de manera autònoma (sense tenir permisos d’administració). La resta d’usuaris no podran instal·lar aplicacions. Per fer que un usuari sigui usuari principal:
  • Realitzar un Factory Reset de l'equip i iniciar sessió amb l'usuari que volem que sigui usuari principal.
  • Assignar l'equip a l'usuari a INDIC. El canvi d'usuari principal no és síncron i pot trigar entre 24 i 48 hores.

Etiquetes: azureINDICintunewindows
Què és la matrícula viva?
Equipaments

S'entén com a "matrícula viva" al procés de matriculació de l'alumant fora del periode ordinari de matrícula (que, generalment, finalitza el 30 de setembre). Associat a la matrícula viva:

  • Per demanar un nou equip, cal esperar que el procés de matrícula viva estigui obert a INDIC i l'alumne aparegui. Més informació. ⚠️ No confondre "matrícula viva" amb "regularització". La regularització és el desplegament d'equips associat a l'ampliació de matrícula a l'inici de curs.
  • El centre ha de tenir un pla d'acollida, que inclogui tots els aspectes digitals.


Etiquetes: pedc
Què és la pantalla de bitlocker?
Equipaments
El bitlocker és un sistema de xifratge del disc dur per tal de protegir-ne les dades que conté. Quan el sistema detecta alguna anomalia es bloqueja i no arranca sinó que demana un codi de verificació (diferent per a cada ordinador) per tal d'assegurar que l'usuari que fa anar l'ordinador és legítim.
Etiquetes: incidènciawindows
Què és la regularització d’equips?
Equipaments, Pregunta
Procés pel qual un centre rep equips nous associats a un augment de matrícula.
  • Només aplica a l'inici de curs.
  • No cal fer cap petició, el Departament fa el càlcul partint de la matrícula i notifica al centre quan rebrà els nous equips.
  • És possible que es regularitzin una tipologia d'equips i d'altres no en funció de la disponibilitat (per exemple, es despleguen equips Chromebook però no equips Windows).
👉 Quan arriben alumnes nous a mig curs, el procés per demanar i rebre nous equips s'anomena matrícula viva.    
Etiquetes: pedc
Quina diferència hi ha entre la xarxa gencat_ENS_EDU i GENCAT_ENS_EDU_PORTAL?
Xarxa
gencat_ENS_EDU és una xarxa pensada per connectar dispositius i equips "de centre" (PDI, impressores, ordinadors d'aula) i comparteixen usuari i contrasenya i no té restriccions en el nombre de dispositius que pot connectar un usuari. gencat_ENS_EDU_PORTAL és la xarxa ideal per connectar els equips de docents i alumnes. Només permet un equip per usuari i cada usuari té la seva contrasenya. Permet al centre tenir un major control sobre les connexions.
Etiquetes: wifixarxa
Quina diferència hi ha entre la xarxa wifi Docent i la gencat_ENS_EDU?
Xarxa
Són dues xarxes d’àmbit educatiu per connectar a internet els equips tant d’alumnat com de professorat. La xarxa Docent és la xarxa més antiga i, per seguretat, es vol substituir per la xarxa gencat_ENS_EDU, més segura. Per no deixar els centres sense connexió d’un dia per l’altre, s’ha deixat la xarxa Docent un temps, però s’anirà eliminant dels centres (previ avís).
Etiquetes: wifixarxa
Quina és la IP del meu centre?
Xarxa
Fes clic a l'enllaç associat a la pregunta i podràs veure la IP pública del teu centre.
Etiquetes: incidènciaip
Quins equips trio? On els compro?
Equipaments
En el teu centre es plantegen fer la compra d'un o més equips.
Etiquetes: coordinació digital
Quins sistemes d’inventari hi ha?
Equipaments

Podem trobar 3 inventaris relacionats amb els equipaments digitals d'un centre educatiu:

INDIC

És l'inventari que inclou tots els equips i dispositius de connectivitat MiFis desplegats en el Pla d'Educació digital 2020-23 (PEDC).

captura de indic

INDIC permet cercar per ordinador o per persona i disposa d'un ampli conjunt de filtres.

Inventari TIC

Són els equips que han arribat al centre mitjançant:

  • Compra en el catàleg TIC
  • Dotacions (excepte PEDC, que es gestionen a INDIC)
Captura del Remedy

Per veure la llista, cal fer una petició a Remedy.

Inventari intern de centre

És un inventari creat i gestionant pel mateix centre on s'inclouen tots els equips que no apareixen a INDIC ni a l'inventari TIC:

  • Equipaments comprats fora del catàleg TIC
  • Equipaments donats per entitats, empresses o persones
captura de la pantalla de inventari digital

Etiquetes: INDICinventaripedc
Quins són els servidors DNS del Departament?
Xarxa
  • DNS primari: 208.67.222.222
  • DNS secundari: 208.67.220.220

Etiquetes: dns
logo de RDE RDE (Repositori Digital d’Educació)
Glossari, Web

Eina que preserva, difon i garanteix l’accés obert a les publicacions que són fruit del treball de la institució, per conservar-ne el coneixement i la memòria corporativa.


Etiquetes:
Reinstal·lació d’equips
Equipaments
Permet retornar un equip a la configuració de fàbrica per tornar a configurar-lo de zero (després caldrà associar-lo amb un nou usuari)
Etiquetes: coordinació digitalpedc
SCORM
Glossari, Recursos
Les sigles SCORM fan referència a estàndards e-learning, un llenguatge i format comú, que permeten que un determinat recurs pugui ser visualitzat i funcionar correctament en qualsevol Entorn virtual d'aprenentatge (EVA).
Etiquetes:
Soc coordinador/a digital, qui em pot ajudar?
Hi ha diferents agents educatius que et poden fer un cop de ma.
Etiquetes: coordinació digital
SSID
Xarxa
Nom de la xarxa wifi (habitualment, gencat_ENS_EDU, gencat_ENS_EDU_PORTAL, eduroam, etc.)
Etiquetes: wifixarxa
STEAMcat
Projecte

Projecte que té com a objectiu l'acompanyament als centres per fomentar el pensament crític de l’alumnat, millorar la percepció social de la ciència i incrementar la tria d’estudis postobligatoris STEM.

Més informació:


Etiquetes: steamstem
STEM, STEAM
Glossari

STEM correspon a les inicials dels mots anglesos sciencetechnologyengineering i mathematics, i es fa servir per referir-se sintèticament a tots aquests camps, per plantejar iniciatives educatives que permetin treballar-hi especialment, amb l’objectiu de millorar l’aprenentatge i oferir eines més adequades al futur, enfocades sovint a fomentar la presència de dones en el món de la ciència i la tecnologia. En els últims temps se sol veure amb l’afegit d’una A (STEAM), que correspon al mot anglès arts, perquè es considera que el component creatiu que comporta el vessant artístic és també imprescindible.

Projectes relacionats:


Etiquetes:
logo de steamarium STEMarium
Comunitat virtual, Recursos, Web

STEMarium és una comunitat virtual d’aprenentatge, gestió i compartició de bones pràctiques en l’àmbit STEM (Science, Tecnology, Enginering and Mathematics). Ofereix coneixement, recursos i eines multiformat a la comunitat educativa catalana que vulgui desenvolupar, compartir, implementar o avaluar projectes d’ensenyament i aprenentatge en aquest àmbit.

Més informació:


Etiquetes:
Tinc dubtes sobre els equipaments (portàtils, MiFis) que el Departament ha desplegat en el meu centre dins del Pla d’Educació Digital de Catalunya
Equipaments
Pots consultar les preguntes més freqüents al web del projecte d'acceleració de la transformació digital. https://projectes.xtec.cat/edc/preguntes-frequents/  
Etiquetes: coordinació digitalpedc
Toolbox
Recursos, Web
Repositori d'Apps educatives validades per docents.
Etiquetes: appmòbil
Twitter Educació
Xarxa social
Compte oficial de twitter del Departament d'Educació.
Etiquetes: twitter
Veyond
Aplicació, Recursos

Veyon és un programari lliure per monitorar i controlar ordinadors dissenyat per entorns educatius, facilitant l'aprenentatge virtual i el suport remot.

https://veyon.io/


Etiquetes: controlexàmens
Vull reasignar un equip del pla digital a un altre docent
Equipaments
Per reassignar un equip d'un docent a un altre heu de fer una reassignació a INDIC.    
Etiquetes: INDIC
xtcd XTCD
Formació, Xarxa
Xarxa Territorial de Cultura Digital. Punt de trobada de les accions per a la transformació digital dels centres educatius de Catalunya. Treballa en xarxa per construir coneixement i millorar la competència digital de l’alumnat, docents i centres. Hi ha tres subxarxes:
  • Subxarxa de la Competència digital docent (CDD). Destinada a tots els docents que vulguin millorar la seva competència digital.
  • Subxarxa de l'Estratègia digital de centre (EDC). Destinada a les comissions digitals de centre que estan elaborant l'Estratègia digital de centre.
  • Subxarxa de la Coordinació digital de centre (CDC). Destinada als coordinadors digitals de centre.
Més informació:    
Etiquetes: crpseminari webxarxa
Scroll to Top